Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο

Έξι ηλεκτρισμένα ραντεβού για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, στα οποία θα απολαύσουμε live από ολόκληρο το φάσμα της ροκ: από post punk μέχρι stoner και από ψυχεδελική folk μέχρι καθαρό μέταλλο.

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο

Έξι ηλεκτρισμένα ραντεβού για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, στα οποία θα απολαύσουμε live από ολόκληρο το φάσμα της ροκ: από post punk μέχρι stoner και από ψυχεδελική folk μέχρι καθαρό μέταλλο.

Algiers

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 1

Αυτά τα έξι-επτά χρόνια που οι Algiers μετατρέπουν το βίωμά τους σε καθαρά πολιτική πράξη και καταγγελτική τέχνη δείχνουν ότι οποιαδήποτε μουσική παράδοση, παλιά ή νέα, δίνει άνετα τη μορφική της επάρκεια για να πάρει το επείγον περιεχόμενο που απαιτούν οι καιροί. Έτσι και με το post punk/afro-gospel που φέρνουν στο «Temple» (9/2).

Monster Magnet

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 2

Επιστρέφουν συναυλιακά («Piraeus 117 Academy», 9/2) και δισκογραφικά (με το νέο τους άλμπουμ «Mindfucker»), δείχνοντας πως ξέρουν να βάζουν πάντα το stoner rock και το heavy metal στις σωστές αναλογίες, ώστε να διατηρούν μια διαχρονική φρεσκάδα και να παρέχουν αφειδώς συγκινήσεις στις τάξεις των headbangers.

Geoff Tate

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 3

Όπως και να ’χει, παραμένει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και ταλαντούχους οπερατικούς μεταλλάδες τραγουδιστές – και αυτό εντός κι εκτός των Queensryche ή με οτιδήποτε άλλο καταπιάνεται. Τώρα, καθώς κλείνουν τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ «Operation: Mindcrime», ο Tate έρχεται στο «Gagarin 205» (16/2) για να το γιορτάσει.

Sad Lovers & Giants

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 4

Είχαν 16 χρόνια να βγάλουν δίσκο – κι έβγαλαν το «Mission creep» πριν από μερικούς μήνες. Όμως η παρακαταθήκη τους, έτσι κι αλλιώς, είναι γεμάτη από αριστουργήματα που αντλούν από μια πλούσια folk ψυχεδέλεια, που κρατιέται ανανεωμένη πάνω σε post punk βάσεις και μας χαρίζει πλήθος συγκινήσεις. Παίζουν δύο βράδια (1-2/3) στο «An Club».

Wooden Shjips

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 5

Έρχονται από μια καθαρά ψυχεδελική εποχή και το μουσικό τους τριπάρισμα βασίζεται σε krautrock αισθητικές αντιλήψεις κι εμπνεύσεις. Η original χίπικη μουσική σχολή του Σαν Φρανσίσκο, μετατοπισμένη στο χρόνο κατά μερικές δεκαετίες, έρχεται ξανά στα μέρη μας («Gagarin 205», 17/3) προσφέροντάς μας ένα πιάτο που τα έχει όλα: από garage μέχρι space.

Hackedepicciotto

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 6

Πρόκειται για τον Alexander Hacke, ιδρυτικό μέλος και μπασίστα των Einsturzende Neubauten, και την Danielle de Piccioto, τραγουδίστρια των Space Cowboys και τελικά μόνιμη παρτενέρ του Hacke. Οι δυο τους, με ασυνήθιστα όργανα αλλά συνήθεις ροκ εντάσεις, δημιουργούν ηχητικά τοπία που αξίζει να απολαύσεις live, όπως στο event στην «Death Disco» (30/3).

Περισσότερες πληροφορίες

Monster Magnet

  • Rock-pop-folk

Οι άρχοντες του σκληρού ήχου επιστρέφουν για μια συναυλία... κόλαση, με το καινούργιο τους άλμπουμ «Mindfucker».

Wooden Shjips

  • Rock-pop-folk

H πολυαναμενόμενη επιστροφή του νεοψυχεδελικού rock κουαρτέτου στην Αθήνα για την πιο ευφορική συναυλία του 2019.

An Club

Σολωμού 13-15, Εξάρχεια
  • Συναυλίες

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)

Death Disco

Ωγύγου 15 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Clubs

Floyd

Πειραιώς 117, Πετράλωνα
  • Συναυλίες

Temple

Ιάκχου 17, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".