Aφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Ένας μεγάλος αποχαιρετισμός σε έναν δημιουργό-ποιητή που σφράγισε την σύγχρονη πολιτισμική μας ταυτότητα

Aφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Το Μέγαρο Μουσικής αποχαιρετά τον δημιουργό που χάραξε στη συλλογική μας μνήμη έναν ποταμό από διαυγείς στίχους και εικόνες. Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στις 26, 27 και 29 Οκτωβρίου στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Aφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου - εικόνα 1
Φωτό: Γιάννης Βελισσαρίδης

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος θα παρουσιαστεί Ο νοητός λύκος σε πρώτη θεατροποιημένη εκτέλεση. Πρόκειται για έργο για τραγουδιστές, ηθοποιούς και ορχηστρικό σύνολο, βασισμένο στο ομώνυμο ποιητικό κείμενο του Μάνου Ελευθερίου την θεατρική προσαρμογή και μουσική του οποίου έχει κάνει ο Γιώργος Ανδρέου.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από σταθμούς στα ωραιότερα τραγούδια του που έχει γράψει ο Μάνος Ελευθερίου - δηλαδή σημαντικότατα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού - που ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος και Μάρθα Φριντζήλα με αφηγητή τον Γιάννο Περλέγκα και συνοδεία λαϊκής ορχήστρας 12 μουσικών.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Λιγνάδης, με βοηθό σκηνοθέτη τον Ανδρέα Ανδρέου και σκηνικά-κοστούμια της Εύας Νάθενα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Gipsy Kings: Οι βασιλιάδες της Μεσογείου στον λόφο του Λυκαβηττού

Μια νύχτα που υπόσχεται να ανάψει φλόγες πάνω από την Αθήνα με τον εμβληματικό frontman Nicolas Reyes.

17/09/2025

"Ελλάδα στους ώμους τη γη κουβαλάς": Ο Σταμάτης Σπανουδάκης επιστρέφει στο Ηρώδειο

Ο συνθέτη προσκαλεί το κοινό σε μια εμπειρία γεμάτη συναισθήματα και έντονη εθνική υπερηφάνεια.

Η ΕΛΣ παρουσιάζει τη Flora mirabilis του σπουδαίου μουσουργού Σπυρίδωνος Σαμάρα

Μία σπάνια ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να απολαύσει το άγνωστο διαμάντι της Επτανησιακής Σχολής σε νέα αποκατεστημένη μορφή, θα προσφέρει η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Death Disco Open Air Festival 2025: Το μεγάλο "σκοτεινό" ραντεβού του φθινοπώρου

Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τα stages, τις ώρες εμφάνισης και τα εισιτήρια γι' αυτό το σαββατοκύριακο.

Η Muriel Grossmann παρασέρνει σε spiritual jazz ρυθμούς το Gazarte

Η jazz αποκτά ψυχή μέσα από την ατμοσφαιρική μαγεία της σαξοφωνίστριας και συνθέτριας που συνδυάζει το κλασικό με το ψυχεδελικό και τα διεθνή μουσικά στοιχεία.

Η 'Barakos Orchestra' επιστρέφει στο Theatre of the No για μια μοναδική συναυλία

Το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας ανοίγει τη μουσική του σεζόν, φιλοξενώντας ξανά στη σκηνή του τη 12μελή Ορχήστρα, σε μια μουσική σύμπραξη προς τιμήν του Γιώργου Μπαράκου.

Anne Clark: "Την τελευταία φορά που ήρθα, θυμάμαι διαδηλώσεις και δακρυγόνα"

Μια κουβέντα με την ποιήτρια-ερμηνεύτρια του εμβληματικού "Our Darkness" για την Ακρόπολη, το Brexit, τον Ράινερ Μαρία Ρίλκε και το χιπ χοπ, λίγο πριν τη δούμε στο Death Disco Open Air Festival 2025 (Τεχνόπολη, Σάββατο 20 & Κυριακή 21/9).