Εκτός από το "Φέρτο", τι άλλο έχει πει ο Ακύλας;

Ανακάλυψε τον Akylas, τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision 2026, μέσα από τα πιο δυνατά του κομμάτια.

Ακύλας Φέρτο

Ο Akylas έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το "Ferto", τη φετινή επιλογή της Ελλάδας για τη Eurovision Song Contest 2026, ως νικητής του εθνικού τελικού Sing for Greece.

Το κομμάτι, με τους ανεβαστικούς ρυθμούς και το αιχμηρό του μήνυμα για τη διαδρομή από την έλλειψη στην επιτυχία, αγγίζει θέματα όπως ο υπερκαταναλωτισμός, η απληστία και τα προσωπικά όνειρα — στοιχεία που χαρακτηρίζουν συνολικά τη γραφή του.

Πίσω από το καλλιτεχνικό όνομα Akylas βρίσκεται ο Ακύλας Μητιληναίος, 26χρονος αυτοδημιούργητος καλλιτέχνης από τις Σέρρες. Εκπρόσωπος της νέας γενιάς της ελληνικής indie-pop σκηνής, γράφει ο ίδιος μουσική και στίχους, χτίζοντας βήμα-βήμα τη δική του ταυτότητα. Ξεχωρίζει για τον εναλλακτικό του ήχο, όπου η pop συναντά την indie και τα ηλεκτρονικά στοιχεία, ενώ η στιχουργία του παραμένει άμεση και σύγχρονη. Η πορεία του ξεκίνησε από το TikTok με διασκευές που έγιναν viral και τον οδήγησαν μέχρι τη σκηνή του The Voice of Greece.

Είτε ξετρελάθηκες με το "Ferto" και θέλεις να ανακαλύψεις κι άλλες πλευρές του, είτε δεν σε έπεισε με την πρώτη και θέλεις να καταλάβεις ποιος είναι καλλιτεχνικά πριν τη Eurovision, η απάντηση είναι μία: κάνε ένα ταξίδι στον μουσικό του κόσμο.

Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα τραγούδια του που αξίζει πραγματικά να ακούσεις:

Ατελιέ (2024)

Φθηνόκρασο (2021)

Ela Konta (2022)

To Avrio (2022)

Didymes Floges (2022)

Ekdilosou (Proud Version) (2025)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Nate Smith έρχεται στο Φ hill Sessions για μια μοναδική συναυλία

Με τη μοναδική του ικανότητα να γεφυρώνει τη jazz, το funk, το hip-hop και τη σύγχρονη groove μουσική, μετατρέπει κάθε εμφάνισή του σε μια δυναμική ζωντανή εμπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2026

Οι "Μουσικές του κόσμου" θα ακουστούν στο Μέγαρο Μουσικής

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζει ένα ποικίλο και για όλα τα γούστα πρόγραμμα, την Πέμπτη 28 Μαΐου.

Diana Tishchenko & Σωκράτης Σινόπουλος: "Η μουσική μπορεί να μας επανασυνδέσει με τη φύση"

Λίγες ημέρες μετά την περφόρμανς "The 5th Season" στη Δήλο, στο πλαίσιο του ALPHA MISSION – ΔELOS, η βιολονίστρια Diana Tishchenko και ο δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας Σωκράτης Σινόπουλος μιλούν στο "α" για τη μουσική ως οικολογική συνείδηση, τον κοινό "παλμό" ανθρώπου και φύσης και την εμπειρία του να δημιουργείς σε έναν τόπο τόσο ιστορικό.

Η Ηρώ υποδέχεται την άνοιξη στο Half Note

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια παρουσιάζει την παράσταση "Όταν η φωνή συναντά το πιάνο" την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαΐου στο Half Note Jazz Club.

Ο Nick Cave και οι The Bad Seeds επιστρέφουν στην Αθήνα με μια παράσταση που θυμίζει ροκ λειτουργία

Στις 24 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο των εορτασμών του Release Athens Festival, που κλείνει φέτος δέκα χρόνια ζωής.

Στη Στέγη για ταρατσάτο πάρτι με ελεύθερη είσοδο

Ένα house & electro DJ set από τους Reign of Time σας περιμένει σήμερα, ενόψει της έκθεσης "Human in the Loop" που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 24 Μαΐου.

Αυτό το Σάββατο η Αθήνα παραδίδεται στον παλμό της ρέιβ

Με 2 stages, το Anagenesis μετατρέπει το Botoxe Athens στο απόλυτο κέντρο της νυχτερινής ενέργειας, δημιουργώντας ένα immersive μουσικό σύμπαν.