10 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Πολλή jazz, και rock, και ρεμπέτικο, και dance, και πιάνο, και μπαρόκ...

10 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Charmin Michelle

Αφιέρωμα στην Lady Day. Η Charmin Michelle είναι μια jazz τραγουδίστρια που χαρακτηρίζεται από γούστο και ποιότητα. Με ρεπερτόριο κλασικό, έχει τον τρόπο να εκφέρει τα τραγούδια που επιλέγει με τρόπο σύγχρονο και σημερινό, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από τη mainstream γοητεία τους. Έτσι, έχοντας κερδίσει μια περίοπτη παρουσία και θέση στην αμερικανική σκηνή της jazz, με δίσκους που έχουν ξεχωρίσει, η Charmin Michelle αποτελεί σταθερή αξία στο κεφάλαιο αυτό. Θα την ακούσουμε στο «Half Note Jazz Club» (24-27/11) σε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην Billie Holiday.

Al Di Meola

Δεξιοτεχνικοί κιθαρισμοί. “World Sinfonia” είναι τα projects με τα οποία ο γνωστός μας βιρτουόζος κιθαρίστας Al Di Meola «αγκαλιάζει» τις μουσικές του κόσμου μέσα από τον καθαρό μελωδικό τους πυρήνα, μετατρέποντάς τις σε στοιχείο της δικής του, της προσωπικής του τζαζικής γλώσσας. Αυτό ισχύει σε σταθερή βάση από τις αρχές των ‘90’s και μέσα από αυτή την πορεία ο Al Di Meola μας έχει δώσει αριστουργηματικές «αναγνώσεις» του tango Nuevo του Astor Piazzolla ή της sixties pop των Lennon-McCartney που, μαζί με το δικό του original υλικό, θα ακούσουμε στο “Gazarte” (24/11) όπου παίζει μαζί με τον Peo Alfonsi (κιθάρα) και τον Peter Kaszas (κρουστά).

The Underground Youth

Ποιητική εσωστρέφεια. Βλέπεις αυτό το περίεργο post psychedelic γκρουπ, τους Underground Youth, να αναπτύσσεται μέσα από το μυαλό και τις πράξεις/δράσεις του Craig Dyer και της παρέας του, με μουσικές και στίχους που αντλούν ισόποσα από Dylan και Velvets, με εσωστρεφείς διαθέσεις και σκοτεινές ατμόσφαιρες, με έμφυτη μελαγχολία και δυσοίωνες προοπτικές – τουλάχιστον ό,τι καταγράφεται στα κομμάτια των Underground Youth και στο τελευταίο τους άλμπουμ «What kind of dystopian hellhole is this?» (στο οποίο ερώτημα ειλικρινά δεν ξέρεις τι να απαντήσεις!). Το γεγονός είναι ότι το γκρουπ εμφανίζεται στο «Fuzz» (24/11).

πλήρη ντάξει

Le rebétiko aujourd’hui. Οι πλήρη ντάξει είναι μια γνήσια λαϊκή κομπανία που ακολουθεί την παράδοση του προπολεμικού ρεμπέτικου τραγουδιού φέρνοντάς την στο τώρα! “Συνεχιστές της ελληνικής λαϊκής μουσικής παράδοσης μέσω της δικιάς τους δημιουργίας” αποκαλεί τους πλήρη ντάξει το γαλλικής παραγωγής ντοκιμαντέρ “Le grand tour - La Grèce”, όπου αυτοί ερμηνεύουν μεταξύ άλλων και σχολιάζουν το κοινωνικού περιεχομένου τραγούδι τους “Τα δάνεια”. Τραγούδια παλιά, του Μάρκου και άλλων, αλλά και δικά τους από τους 3 δίσκους που έχουν εκδώσει ως πλήρη ντάξει, εγγυώνται μια απολαυστική μουσική παράσταση. Στις 24 Νοεμβρίου για μία μοναδική βραδιά στον Σταυρό του Νότου +Plus.

Μωρά στη Φωτιά

Γιορτάζοντας τα 30! Τα Μωρά στη Φωτιά είναι ένα δυνατό κομμάτι της rock ιστορίας του τόπου μας. Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και το γκρουπ του, 30 χρόνια ύστερα από εκείνο το ομότιτλο πρώτο LP τους, κοιτάζουν πίσω και βλέπουν μια ιστορία μέσα από ουσιώδεις rock παραμέτρους αλλά κι ένα cult following με γερές βάσεις. Πέρα από την ποιότητα του υλικού τους, που καταγράφεται στη δισκογραφική τους παρουσία, τα Μωρά στη Φωτιά διατηρούν και το θρύλο των live εμφανίσεων, όπως αυτή με την οποία γιορτάζουν στο «Piraeus 117 Academy» (25/11).

Gramatik

Dance hot! Είναι ένας πραγματικός μετρ, αφού ξέρει πώς να συνδυάζει τους γήινους χορευτικούς ρυθμούς με τους ατμοσφαιρικούς και φουτουριστικούς ήχους που μας προμηθεύει αφειδώς η σύγχρονη τεχνολογία, σε μια πρωτότυπη μείξη που φυλάει τις αναλογικές μνήμες μιας σύγχρονης soul jazz, αφήνοντας παράλληλα ένα παράθυρο στο όνειρο. Όλα αυτά ισχύουν για τη μουσική που παράγει ο Gramatik και ταιριάζουν ως περιγραφή στο πιο πρόσφατο project του που έχει τίτλο «Re: Coil, pt. 1». Ο Σλοβένος μάγος της κονσόλας, έχοντας πετύχει να συγκαταλέγεται στην A-list της dance electronica, έρχεται για μια hot χορευτική βραδιά στο «Gazi Music Live» (25/11).

Keep Shelly in Athens

Οι Keep Shelly in Athens, ο RΠЯ και η Jessica Bell, μέσα από την downtempo ηλεκτρονική μουσική τους με ατμοσφαιρικά στοιχεία και τα χαρακτηριστικά dreamy vocals προσεγγίζουν και εμπνέονται από τους ρυθμούς της καθημερινότητας στις πόλεις, των προσωρινών και γρήγορα εναλλασσόμενων συναισθημάτων και το αναπόφευκτο του χρόνου που περνάει. (ΚΠΙΣΝ Φάρος, 25/11)

5 πιανίστες - 5 Σάββατα

O Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει συνθέσεις του και διασκευές αγαπημένων του δημιουργών σε μια ιδιαίτερη σόλο περφόρμανς. Το υλικό του αντλείται από τους προσωπικούς του δίσκους και από την πλούσια εμπειρία του στην jazz και εκτός αυτής. (Θέατρο οδού Κεφαλληνίας-Β' Σκηνή, 25/11)

Η Καμεράτα στο Τρένο!

Τρένο, μπαρόκ και γεύσεις! Η Καμεράτα έχει ήδη μια πολύ καλή... σιδηροδρομική προϋπηρεσία ήδη από την περσινή σεζόν στο «Τρένο στο Ρουφ», την οποία συνεχίζει με το ίδιο πάθος και φέτος! Έτσι, τις Κυριακές 26/11 και 3/12, μπαίνουμε στο γνωστό Θεατρικό Βαγόνι και απολαμβάνουμε μια πανδαισία μπαρόκ μουσικής με την Καμεράτα σε όργανα εποχής και μαέστρο τον Γιώργο Πέτρου. Ακούμε κοντσέρτα και σονάτες του Βιβάλντι και του Γκλουκ καθώς και ένα σπάνιο Κοντσέρτο για τσέμπαλο που έχει γράψει η πριγκίπισσα Βιλεμίνη φον Μπαϊρόιτ και ο νους μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές – με τη βοήθεια βιντεο-προβολών που συνοδεύουν τη μουσική και μας οδηγούν στη συνέχεια σε γευστικές απολαύσεις.

Κρίστη Στασινοπούλου-Στάθης Καλυβιώτης

Ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του six d.o.g.s για να παρουσιάσουν τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο ΝΥΝ και από τους προηγούμενους δίσκους τους Greekadelia, Ταξιδοσκόπιο, Τα Μυστικά των Βράχων, Ηχοτρόπια και Υφαντόκοσμος. (Six Dogs 27/11)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.