10 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Ξεχωριστά events από την jazz, rock, world, classical κ.ά. συναυλιακή κίνηση της πόλης

10 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Magnanimus Trio

Το γκρουπ αποτελείται από τους Χρήστο Μπάρμπας (πιάνο, νέι, καβάλ, φωνή), Δημήτρη Τασούδη (ντραμς, καλίμπα, πιάνο) και Παύλο Σπυρόπουλο (κοντραμπάσο) και αποτελεί ένα από τα πιο δημιουργικά jazz σχήματα που μπορούμε να συναντήσουμε όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Η μουσική κατεύθυνση του Magnanimus Trio είναι καθαρά εξελικτική στο πνεύμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής jazz. (Underflow, 17-18/11)

Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017 λαμβάνει χώρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ κι έχει ήδη ξεκινήσει με το «Piandaemonium», ενώ το κύριο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ρεσιτάλ από διακεκριμένους σολίστ όπως οι Ναταλία Μιχαηλίδου (18/11), Πάνος Καράν (19/11), Γκιγιόμ Μπελόμ (24/11), Νίκος Κυριόσογλου (25/11), Αλεξία Μουζά (26/11) στην Εναλλακτική Σκηνή. Παράλληλα, παρουσιάζονται και νέοι πιανίστες ενώ έχει έχει κι ένα masterclass με τη Δόμνα Ευνουχίδου.

Πέτρος Κλαμπάνης

Ο μπασίστας / συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης έχει ήδη δημιουργήσει μια κατάσταση στη νεοϋορκέζικη jazz σκηνή, πράγμα που του ανοίγει δρόμους για ευρύτερα ακροατήρια διεθνώς. Τώρα (18/11) έρχεται στο «Gazarte» με το τρίο του (Kristjan Randalu στο πιάνο και τον Bodek Janke στα drums και τα κρουστά) και με guest την Αρετή Κετιμέ.

«5 πιανίστες – 5 Σάββατα»

Στη δεύτερη συναυλία αυτής της σειράς (στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας, 18/11) ο Θόδωρος Κοτεπάνος μας εξηγεί τι σημαίνει «απληστία των πλήκτρων». Μεταγράφει το πρελούδιο από την όπερα του Βάγκνερ «Τριστάνος και Ιζόλδη» και το οικειοποιείται με τον δικό του πιανιστικό τρόπο, διανθίζοντάς το με δύο έργα του Λιστ.

Laurel Halo

Η Αμερικανίδα Laurel Halo, με βάση το Βερολίνο και με όπλο την πλατειά μουσική της εμπειρία, η οποία εκτείνεται από το techno μέχρι τη free jazz –μέσω της στερεάς κλασικής της παιδείας–, μας έδωσε φέτος το «Dust», ένα άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής όπου κυριαρχούν η ambience και τα ατμοσφαιρικά έως αιθέρια φωνητικά, ενώ οι ηχορυθμίες και τα ηχοχρώματα έχουν αναγνωρίσιμες πηγές από jazz, latin κ.ο.κ. Στο σύνολό του όμως ο δίσκος έχει έναν πειραματικό/δημιουργικό χαρακτήρα που βγαίνει από το πλαίσιο της συνήθους «χρηστικής» electronica. Αυτόν το δίσκο έρχεται να μας παρουσιάσει η Laurel Halo, μαζί με τον ντράμερ Eli Kezler, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου (18/11).

Melingo

Η καλλιτεχνική αποστολή του Daniel Melingo είναι να ανατρέπει τα δεδομένα και τα προσδοκώμενα – και κυρίως την παράδοση του tango από την οποία προέρχεται. Ο Melingo είναι μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη – πράγμα που έχουν διαπιστώσει όσοι τον έχουν δει στις κατ’ επανάληψη εμφανίσεις του στο «Half Note Jazz Club» – στο οποίο ξαναπαίζει από 18 έως 21/11. Τώρα ο Melingo, σπουδαίος ηθοποιός, τραγουδιστής και μουσικός, παρουσιάζει το καινούργιο του έργο, «Anda», μια φελινικών προδιαγραφών ονειρική παράσταση που στρέφεται μουσικά γύρω από την αρτίστικη jazz και το εξωπραγματικό rock tango, εμπλουτισμένη με το ανατρεπτικό του χιούμορ!

Ephemerals

Αυτό που κάποτε ήταν swinging έχει προ πολλού γίνει soulful, πολυμορφικό και πολυάνθρωπο – κρατώντας σαν ζωτικό πυρήνα του τον χαρακτήρα του «εφήμερου». Αν αναφερόμαστε στο σύγχρονο Λονδίνο, τότε η μουσική του «εκπροσώπηση» μπορεί να είναι οι Ephemerals – με ωραίες στιγμές funk, jazz, soul κ.ο.κ. (Κύτταρο, 19/11)

Human Touch

Ο David Lynch (πνευστά, κρουστά), ο Σταύρος Λάντσιας (πλήκτρα, κρουστά) και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο, κρουστά) δεν έχουν απλώς γράψει ιστορία στη σύγχρονη ελληνική jazz. Σαν τρίο, αλλά και σαν μονάδες εντός του συνόλου, έχουν καλλιεργήσει μια τέτοια καλλιτεχνική ταυτότητα και μια ποιότητα στη μουσική που, αυτομάτως, δικαιώνει το όνομά τους: Human Touch. (ΚΠΙΣΝ, 19/11)

Lacuna Coil

Έχουν προχωρήσει εξελικτικά μέσα στα χρόνια και έχουν φτιάξει τον δικό τους ήχο και το ξεχωριστό τους gothic βασίλειο αυτοί οι Ιταλοί heavy rockers που ξέρουν να το στηρίζουν στην αυθεντικότητα του σκληρού prog παιξίματός τους και στην ερμηνευτική δυναμική της Cristina Scabbia. (Piraeus 117 Academy, 19/11)

Xiu Xiu

Το προσωπικό αυτό εκφραστικό όχημα του Jamie Stewart βασίζει τη μουσική του (ύπαρξη) στις πειραματικές διαθέσεις που εκφεύγουν ενός τυπικού rock κεκτημένου και τείνουν να διατηρούνται μέσα στο χρόνο – και σε κάθε άλμπουμ που μπαίνει στην κυκλοφορία κάτω από το όνομα Xiu Xiu. Φέτος, δηλαδή στις αρχές της χρονιάς, είχαμε το «Forget». (Temple, 21/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Human Touch

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα γκρουπ της jazz σκηνής μας, με ξεχωριστή ταυτότητα και μουσική σε ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων

Πέτρος Κλαμπάνης

  • Jazz-Blues-Ethnic

Με τον Kristjan Randalu (πιάνο) και τον Bodek Janke (ντραμς, κρουστά) σε καινούργια κομμάτια και συνθέσεις από την προηγούμενη δισκογραφία του. Guest η Αρετή Κετιμέ

Melingo

  • Μουσικές του κόσμου

Ο Αργεντινός τροβαδούρος με την εναλλακτική προσέγγιση στο tango επιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τη νέα βραβευμένη δουλειά του «Anda»

Lacuna Coil

  • Rock-pop-folk

Ιταλοί ξεχωριστοί rockers που εκτιμούν τον βαρύ και groovy «αμερικάνικο» ήχο και στηρίζονται στα δυναμικά φωνητικά της Christina Scabbia

Ephemerals

  • Jazz-Blues-Ethnic

Oι επτά Λονδρέζοι μουσικοί παντρεύουν τον εφήμερο χαρακτήρα της σύγχρονης πραγματικότητας με τις σταθερές αξίες της soul, της jazz και του afrobeat

Xiu Xiu

  • Rock-pop-folk

Τα ασυμβίβαστα και μυστήρια προσωπικά projects του multi-instrumentalist Jamie Stewart παίρνουν το experimental/noise pop σχήμα του νέου άλμπουμ «Forget»

Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017 (2η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Η Ναταλία Μιχαηλίδου ερμηνεύει έργα Σοπέν, Λιστ, Μπραμς, Μπαρτόλντι και Ραχμάνινοφ

Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017 (3η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Ο Πάνος Καράν ερμηνεύει Ντεμπισί και Σοπέν

«5 πιανίστες - 5 Σάββατα»

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ο jazz πιανίστας Θόδωρος Κοτεπάνος παίζει και μεταγράφει έργα Λιστ και Βάγκνερ

Laurel Halo

  • Electronica-Industrial

Ambient beats περιπλέκονται με jazz και latin στοιχεία σε συνδυασμό με ατμοσφαιρικά φωνητικά. Εδώ, με τον Eli Kezler (ντραμς), παρουσιάζει τον τελευταίο της δίσκο «Dust»

Magnanimus Trio

  • Jazz-Blues-Ethnic

Παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ «No time» με δυνατά στοιχεία μινιμαλισμού, σύγχρονης κλασικής μουσικής και spiritual jazz

Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017 (4η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Ο Γκιγιόμ Μπελόμ ερμηνεύει Μέντελσον, Εσκές και Σούμπερτ

Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017 (5η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Ο Νίκος Κυριόσογλου σε έργα Χάιντν, Σούμαν, Τσαϊκόφσκι, Στραβίνσκι, Σοπέν και Ραχμάνινοφ

Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017 (6η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Η Αλεξία Μουζά σε έργα Κουπρέν, Ραβέλ, Δ. Σκύλλα, Προκόφιεφ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.