Η Carla Bruni μιλάει για το νέο της δίσκο

Λίγο πριν έρθει για συναυλίες στην Αθήνα, η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας μας μιλάει για το καινούριο της άλμπουμ, «French Touch».

Η Carla Bruni μιλάει για το νέο της δίσκο

Το καινούριο άλμπουμ της Carla Bruni - που ξεκινάει την περιοδεία της από την Αθήνα (Παλλάς, 23-24/10) - λέγεται French Touch και κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες από την Verve, το label που όλοι μας έχουμε συνδέσει με classics της jazz αλλά και με ιδιαίτερες εκδόσεις world μουσικής ή ξεχωριστής pop. Έτσι και η Carla Bruni εδώ τραγουδάει, στα αγγλικά, διάφορα pop standards όπως το Miss You των Rolling Stones, το Perfect Day του Lou Reed, το The Winner Takes It All των ABBA, το Highway to Hell των AC/DC, το Moon River του Henry Mancini κ.ά. με έναν τρόπο ιδιαίτερο και καθαρά γαλλικό! Τα τραγούδια του French Touch αποτελούν τον κορμό των συναυλιών της Carla Bruni εδώ. (Γ.Χ.)

Η Carla Bruni μιλάει για το νέο της δίσκο - εικόνα 1

Το πρώην top model και η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας αλλά πάντα ιδιαίτερη pop ερμηνεύτρια, μίλησε για το καινούριο της άλμπουμ...

Πώς προέκυψε ο δίσκος; Ο Καναδός παραγωγός του δίσκου David Foster, είχε έρθει σε μια συναυλία μου στο Λος Άντζελες, και μου πρότεινε να συνεργαστούμε. Ήθελε να γράψω τραγούδια με αγγλικό στίχο, γιατί στη συναυλία άκουσε μόνο γαλλικά και δεν κατάλαβε τίποτα. Μου είπε: «Θα μου άρεσε να ηχογραφούσαμε μαζί ένα δίσκο που θα καταλάβαιναν και οι Αμερικάνοι». Δεν είχα καταφέρει ως τώρα να γράψω στα αγγλικά αλλά προσπάθησα πολύ. Είναι ένας δίσκος που φτιάχτηκε για να διασκεδάσουμε κι εμείς και ο κόσμος.

Τι εννοείτε όταν λέτε πως «φτιάξατε έναν πραγματικά τραγουδιστικό δίσκο»; Πως δεν έχω συνθέσει κάποιο μουσικό κομμάτι. Επικεντρώθηκα στο να δώσω εύρος στις ερμηνείες μου. Νιώθω παράξενα να μην έχω συνθέσει κάποιο από τα τραγούδια που λέω, κι από τη στιγμή που δυσκολεύτηκα με τον αγγλικό στίχο, έριξα όλες μου τις δυνάμεις στη φωνή.

Γιατί όμως επιλέξατε τα αγγλικά; Είναι απλή γλώσσα για να τραγουδάς, όπως τα γαλλικά ή τα ιταλικά. Δεν επιχείρησα να αλλάξω την προφορά μου, γιατί δε θα είχε κάποια χρησιμότητα.

Το «french touch» σας στο δίσκο σημαίνει πως η γαλλική πλευρά υπερίσχυσε της ιταλικής; Είμαι 100% Ιταλίδα, η γιαγιά μου από τη μεριά της μητέρας μου ήταν από τη Γαλλία και εκείνη με μεγάλωσε. Η μητρική μου γλώσσα είναι τα ιταλικά, αλλά με τη γιαγιά μου μιλάγαμε γαλλικά. Διάβαζα πολλή γαλλική λογοτεχνία η οποία με ενέπνευσε να ασχοληθώ και με το γαλλικό τραγούδι. Στη συνέχεια, παντρεύτηκα με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Έγινα έτσι γαλλο-ιταλίδα, έχω διπλή υπηκοότητα όπως και τα παιδιά μου.

Περισσότερες πληροφορίες

Carla Bruni

  • Rock-pop-folk

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας ξεκινάει την παγκόσμια μουσική της περιοδεία από εδώ, παρουσιάζοντας το νέο της άλμπουμ «French touch» και άλλες επιτυχίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
27/04/2024

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.