Περιμένοντας την Dee Dee... (άρχισαν οι προπωλήσεις)!

Η Dee Dee Bridgewater, η κορυφαία jazz τραγουδίστρια του καιρού μας, με ολοκαίνουργιο δίσκο και full αισθήματα, έρχεται για μια ακόμα φορά.

Περιμένοντας την Dee Dee... (άρχισαν οι προπωλήσεις)!

Ήταν να έρθει την περασμένη άνοιξη, ωστόσο η συναυλία της αναβλήθηκε – και μόνο όσοι ήσαν στη Σάνη το καλοκαίρι μπόρεσαν να την απολαύσουν. Η «εκκρεμότητα» τακτοποιείται τώρα με μια μεγάλη συναυλία της Dee Dee Bridgewater στο Μέγαρο Μουσικής, στις 13 Νοεμβρίου.

Περιμένοντας την Dee Dee... (άρχισαν οι προπωλήσεις)! - εικόνα 1

Ο καινούριος δίσκος της λέγεται “Memphis… Yes, I’m Ready”, μόλις κυκλοφόρησε και είναι από τους δίσκους που ακούω περισσότερο αυτές τις μέρες. Τον είδα (σε μορφή CD) πριν από 10 ημέρες στα ράφια γνωστού δισκάδικου. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κάνω… κράτει και περιμένω να κυκλοφορήσει σε βινύλιο για να αγοράσω! Η Dee Dee Bridgewater όμως δεν ανήκει στις συνήθεις περιπτώσεις… Στο “Memphis…” ακούμε κομμάτια που είναι standards από κάθε άποψη: “Yes, I’m Ready”, “Going Down Slow”, “Why?”, “The Thrill is Gone”, “Don’t Be Cruel”, “Hound Dog”, “Try a Little Tenderness”… μια ολόκληρη ιστορία. Την ιστορία αυτή τη χειρίζεται η Dee Dee με μοναδικό τρόπο – με τον δικό της τρόπο. Που είναι original όσο κανείς άλλος. Φυσικά ο δίσκος είναι αφιερωμένος στο Μέμφις, τη γενέτειρα της Dee Dee. Όμως και όλοι οι δίσκοι της Dee Dee Bridgewater, από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα, έχουν αρκετές διαστάσεις tribute. Η Κυρία πέρασε την modern jazz και την soul, το μουσικό θέατρο και την disco, τη straight jazz και την world μουσική με τον δικό της, ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο. Όλα αυτά όμως θα τα πούμε αναλυτικά όταν θα πλησιάσουν οι μέρες. Ως τότε, θα περιμένουμε…

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 Ώρα έναρξης: 20:30 Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικό: 15 € Ζώνη Γ: 18 € Ζώνη Β: 30 € Ζώνη Α: 45 € Διακεκριμένη Ζώνη: 70 € Προπώληση: Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τηλεφωνικά: 210 7282333, Εκδοτήριο: Ομήρου 8, Σύνταγμα & www.megaron.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Dee Dee Bridgewater

  • Jazz-Blues-Ethnic

Mια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο της Memphis Tour. Ερμηνεύει τα τραγούδια από τη νέα εξαιρετική δισκογραφική της δουλειά «Memphis... I'm ready» αλλά και σπουδαία jazz standards

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.