Πιάνει κορυφή "Ο Γκάτσος που αγάπησα"

Μετά από ένα χειμώνα sold out συναυλιών και παρατάσεων το αφιέρωμα ψυχής του Μανώλη Μητσιά, «Ο Γκάτσος Που Αγάπησα», επαναλαμβάνεται για δύο ακόμη βραδιές του Μαΐου

Πιάνει κορυφή "Ο Γκάτσος που αγάπησα"

Η πρώτη συναυλία, την Παρασκευή στις 12 του μήνα μας θυμίζει τα 25 χρόνια που συμπληρώνονται από το θάνατο του μεγάλου ποιητή, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος συναυλιών στις 19 Μαΐου, στην αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην Πλατεία Καρύτση και στις 9:00 το βράδυ.

Πιάνει κορυφή "Ο Γκάτσος που αγάπησα" - εικόνα 1
Φωτό: Γιάννης Φαλκώνης

Ο Γκάτσος που αγαπήσαμε όλοι στα τραγούδια με τους στίχους του. Τραγούδια, στίχοι, ιστορίες που έχουν αγγίξει την ψυχή μας και που τώρα, στους ανάποδους αυτούς καιρούς, λειτουργούν σαν φάροι θάρρους, ελπίδας και προσμονής μιας "άσπρης μέρας". Τραγούδια που, ερμηνευμένα έξοχα και κάποιες φορές σπαρακτικά από τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και υποστηριγμένα μουσικά από τους δεξιοτέχνες Αχιλλέα Γουάστωρ (πιάνο) και Ηρακλή Ζάκκα (μπουζούκι, μαντολίνο), γνώρισαν πρωτοφανή απήχηση κατά τη φετινή περίοδο.

Πιάνει κορυφή "Ο Γκάτσος που αγάπησα" - εικόνα 2
Φωτό: Γιάννης Φαλκώνης

Τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (από τρεις κύκλους «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος»), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης. Οι δύο ερμηνευτές υπόσχονται να μας χαρίσουν το πορτρέτο αυτής της Δωρικής μορφής των Γραμμάτων μας σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα. Ξεκινήσαμε για τρεις συναυλίες στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" και, χάρη στην αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου, φτάσαμε στις οκτώ και τώρα, με άλλες δύο στις 12 και 19 Μαΐου, πάμε για τις δέκα στο ίδιο χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μανώλης Μητσιάς

  • Ελληνική

«Ο Γκάτσος που αγάπησα»: ο τραγουδιστής που ερμήνευσε πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του ποιητή καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να τα αποδώσουν μαζί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.