Ημέρες λατρείας και μουσικής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στη νέα της αφετηρία

Ημέρες λατρείας και μουσικής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στη νέα της αφετηρία

Ημέρες λατρείας και μουσικής - εικόνα 1

Έναρξη κάνει η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής σκηνής στο ΚΠΙΣΝ με τις «Ημέρες λατρευτικής μουσικής» που μας εισάγουν σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Το “Communio” (23-24/3) είναι μια συσχέτιση θεάτρου / μουσικής που έχει αφετηρία το «Άσμα Ασμάτων», ένα από τα ομορφότερα και ερωτικότερα θρησκευτικά κείμενα που γράφτηκαν ποτέ, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, με το μουσικό σύνολο μπαρόκ Latinitas Nostra. Στη συνέχεια (29-30/3), η ομάδα Teatri 35, μέσα από την τέχνη του tableau vivant και την παράσταση “Caravaggio: Ζώσες εικόνες” μας δίνει κάποιες ιδιαίτερες ματιές στο τέλος του «καταραμένου» ζωγράφου. Το μουσικό μέρος της παράστασης «υλοποιούν» οι σπεσιαλίστες της μπαρόκ μουσικής Δ. Καρακαντάς, Θ.ς Κίτσος και Δ. Γκουνταρούλης.

Περισσότερες πληροφορίες

«Communio»

  • Κλασική μουσική

Στο πλαίσιο των Ημερών Λατρευτικής Μουσικής, η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου και το μπαρόκ σύνολο Latinitas Nostra παρουσιάζουν τη δική τους ανάγνωση στο «Άσμα Ασμάτων». Ερμηνεύουν: Μαρία Παλάσκα (υψίφωνος), Γεώργιος Σταύρου (ιεροψάλτης), Μαριάννα Πολυχρονίδη (ηθοποιός), Νικόλας Παπαγιάννης (ηθοποιός)

«Caravaggio: ζώσες εικόνες»

  • Κλασική μουσική

Στο πλαίσιο των Ημερών Λατρευτικής Μουσικής και συνοδεία συνόλου μπαρόκ μουσικής (Δημήτρης Καρακαντάς στο βιολί, Θεόδωρος Κίτσος στα νυκτά έγχορδα και Δήμος Γκουνταρούλης στο τσέλο), η ομάδα Teatri 35 μας παρουσιάζει –μέσω της τέχνης του tableau vivant– στιγμές από το τέλος του μεγάλου «καταραμένου» ζωγράφου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

35 διεθνείς δίσκοι για το 2025

Το απόσταγμα μιας χρονιάς με πληθώρα υπερβολών, κατά την οποία δεν μείναμε δα και συγκλονισμένοι, όμως πλουτίσαμε σε ωραία μουσική. Mε το γνώριμο σασπένς της αντίστροφης μέτρησης, αλλά δίχως κενολογίες περί "καλύτερων" ή "σπουδαιότερων".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
26/12/2025

Αληθινή μουσική μαγεία στο Christmas Theater με το "Harry's Magic Symphony"

Ένα οπτικοακουστικό σόου, τo Harry's Magic Symphony, στο Christmas Theater, μας μεταφέρει στο σύμπαν του Harry Potter.

Eject Festival 2026: Back to back διήμερο με Florence + The Machine και The Cure

Τα μεγάλα ονόματα δίνουν συναυλιακό ραντεβού με το ελληνικό κοινό και μπορείς να κλείσεις το εισιτήριό σου σε προνομιακή τιμή.

Το ιστορικό Κουαρτέτο Μποροντίν επιστρέφει στο Μέγαρο

Ένα από τα ιστορικά σύνολα της μουσικής δωματίου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσει τρία κουαρτέτα του Σοστακόβιτς.

Εικόνες της Ρώμης ζωντανεύουν μέσα από την μουσική του Νίνο Ρότα και Οττορίνο Ρεσπίγκι

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Οττορίνο Ρεσπίγκι στο Μέγαρο Μουσικής.

H Αλεξάνδρα Γκράβας διασκεύασε το τραγούδι του George Michael "You have been Loved"

H διεθνής ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Γκράβας διασκεύασε το τραγούδι του George Michael "You have been Loved" εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του.