Καρνάκ: Το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου

Μουσική με έργα Γκουρτζίεφ-ντε Χάρτμαν σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ στην Αίθουσα 3Α (Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας, Ν. Ιωνία) Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017. Μουσική που οδηγεί στη μαγεία του ήχου μιας νέας εποχής.

Καρνάκ: Το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου

Μουσική με έργα Γκουρτζίεφ-ντε Χάρτμαν σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ στην Αίθουσα 3Α (Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας, Ν. Ιωνία) Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017. Μουσική που οδηγεί στη μαγεία του ήχου μιας νέας εποχής.

Καρνάκ: Το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου - εικόνα 1

Στη συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου», με έργα Γκουρτζίεφ-ντε Χάρτμαν που διοργανώνει το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ, η μουσική οδηγεί στη μαγεία του ήχου μιας νέας εποχής. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 3Α, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση της διδασκαλίας του Γεώργιου Γεωργιάδη (1866-1949), και της σημασίας που η φιλοσοφία αυτή έχει για τη σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα. Μετά τους «Αναζητητές», η ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει στη νέα της συναυλία έργα μέσα από τον πλούτο παραδοσιακών τραγουδιών, προσευχών, ύμνων, και δερβίσικων χορών που ο Έλληνας φιλόσοφος από τον Πόντο, γνωστός ως Γκουρτζίεφ, συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ανατολή, και στη συνέχεια προσάρμοσε στη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του Τόμας ντε Χάρτμαν, μαέστρου των μπαλέτων της Πετρούπολης. Η μουσική αυτή συνοδεύει τις «Κινήσεις», τους Ιερούς Χορούς που συνέθεσε ο ίδιος ο Γκουρτζίεφ και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας του. Από το 1991 η ομάδα ΡΟΔΑ διερευνά τη μουσική και θεατρική εμπειρία με στόχο την ανάπτυξη του δυναμικού του ανθρώπου. Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική της ενορχήστρωσης της κυρίας Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων που αποδίδονται από τη συνεργασία ανατολικών και δυτικών οργάνων που συχνά ανατρέπει κάθε προηγούμενο δεδομένο μουσικής εκτέλεσης, αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στη σύγχρονη εποχή της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Τάκης Πατερέλης πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά, χανκ ντραμς, φωνητικά Μαρία Θωϊδου σόλο φωνή Σταύρος Κάππας σαντούρι, πλήκτρα, φωνητικά Γιώργος Ντούνης κρουστά, φωνητικά, θιβετιανά μπολ, ντιτζεριντού Αλέξανδρος Περετζής μπάσο, κιθάρα, τζουράς, θιβετιανά μπολ, φωνητικά Ίρις Μπαγλανέα τραγούδι, φωνητικά, τζουράς Ιουλία Βεντίκου φωνητικά, πλήκτρα Άννα Κυπραίου άρπα, φωνητικά Πάτυ Παπαγεωργίου φωνητικά Καλλιτεχνική Διεύθυνση/ Ενορχήστρωση: Μαρία Περετζή

Αίθουσα 3Α (Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας, Ν. Ιωνία) Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 Ώρα: 20:30 Είσοδος: 12 ευρώ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ Πληροφορίες για κρατήσεις: 210-28.36.763 / 6976033948 / 6937422456 Ιστοσελίδες: www.rodatheater.gr / www.gurdjieff.org.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Με την όπερα "Αδελφή Βεατρίκη" του Δημήτρη Μητρόπουλου ανοίγει η αυλαία του "Ολύμπια"

Η όπερα θα ερμηνευθεί σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τον Pierre Dumoussaud.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Οι Florence and the Machine στο Ejekt Festival 2023

Η μπάντα - φαινόμενο της Florence Welch επιστρέφει στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Dance Fever Tour.

Οι Υouth Valley είναι πολλά παραπάνω από "Young Sad Lovers"

Γνωρίστε τη νέα αθηναϊκή μπάντα που συνταιριάζει dark indie επιρροές και παστέλ αισθητική λίγο πριν το πρώτο της live στο "Six D.O.G.S.".

Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς τιμούν τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ένα μουσικό αφιέρωμα για τον μεγάλο καλλιτέχνη στο ΙΛΙΟΝ Plus.

"Γαλλική μουσική για έξι" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η πιανίστα Δανάη Καρά και το Κουιντέτο Πνευστών "Αίολος" σε μια βραδιά με φινέτσα και φαντασία.

Τι θα δούμε στο Jazzét αυτή την εβδομάδα

Τέσσερα βράδια γεμάτα τζαζ μουσική από σπουδαίους καλλιτέχνες σε έναν συνδυασμό γνώριμου ρεπερτορίου και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων.

Nathalie Lermitte: "Νομίζω ότι έχω αυτή την υπερβολική πλευρά της Πιάφ"

Η πρωταγωνίστρια του "Piaf! The Show", που έρχεται στο Christmas Theater, μιλά για το πόσο εύκολο είναι τελικά να υποδυθεί κανείς μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο.