Καρνάκ: Το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου

Μουσική με έργα Γκουρτζίεφ-ντε Χάρτμαν σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ στην Αίθουσα 3Α (Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας, Ν. Ιωνία) Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017. Μουσική που οδηγεί στη μαγεία του ήχου μιας νέας εποχής.

Καρνάκ: Το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου

Μουσική με έργα Γκουρτζίεφ-ντε Χάρτμαν σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ στην Αίθουσα 3Α (Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας, Ν. Ιωνία) Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017. Μουσική που οδηγεί στη μαγεία του ήχου μιας νέας εποχής.

Καρνάκ: Το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου - εικόνα 1

Στη συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου», με έργα Γκουρτζίεφ-ντε Χάρτμαν που διοργανώνει το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ, η μουσική οδηγεί στη μαγεία του ήχου μιας νέας εποχής. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 3Α, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση της διδασκαλίας του Γεώργιου Γεωργιάδη (1866-1949), και της σημασίας που η φιλοσοφία αυτή έχει για τη σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα. Μετά τους «Αναζητητές», η ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει στη νέα της συναυλία έργα μέσα από τον πλούτο παραδοσιακών τραγουδιών, προσευχών, ύμνων, και δερβίσικων χορών που ο Έλληνας φιλόσοφος από τον Πόντο, γνωστός ως Γκουρτζίεφ, συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ανατολή, και στη συνέχεια προσάρμοσε στη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του Τόμας ντε Χάρτμαν, μαέστρου των μπαλέτων της Πετρούπολης. Η μουσική αυτή συνοδεύει τις «Κινήσεις», τους Ιερούς Χορούς που συνέθεσε ο ίδιος ο Γκουρτζίεφ και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας του. Από το 1991 η ομάδα ΡΟΔΑ διερευνά τη μουσική και θεατρική εμπειρία με στόχο την ανάπτυξη του δυναμικού του ανθρώπου. Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική της ενορχήστρωσης της κυρίας Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων που αποδίδονται από τη συνεργασία ανατολικών και δυτικών οργάνων που συχνά ανατρέπει κάθε προηγούμενο δεδομένο μουσικής εκτέλεσης, αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στη σύγχρονη εποχή της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Τάκης Πατερέλης πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά, χανκ ντραμς, φωνητικά Μαρία Θωϊδου σόλο φωνή Σταύρος Κάππας σαντούρι, πλήκτρα, φωνητικά Γιώργος Ντούνης κρουστά, φωνητικά, θιβετιανά μπολ, ντιτζεριντού Αλέξανδρος Περετζής μπάσο, κιθάρα, τζουράς, θιβετιανά μπολ, φωνητικά Ίρις Μπαγλανέα τραγούδι, φωνητικά, τζουράς Ιουλία Βεντίκου φωνητικά, πλήκτρα Άννα Κυπραίου άρπα, φωνητικά Πάτυ Παπαγεωργίου φωνητικά Καλλιτεχνική Διεύθυνση/ Ενορχήστρωση: Μαρία Περετζή

Αίθουσα 3Α (Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας, Ν. Ιωνία) Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 Ώρα: 20:30 Είσοδος: 12 ευρώ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ Πληροφορίες για κρατήσεις: 210-28.36.763 / 6976033948 / 6937422456 Ιστοσελίδες: www.rodatheater.gr / www.gurdjieff.org.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.