11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα

Θεάματα, βόλτες, party, γούρια για να μπει με το καλό το 2017!

11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα

Θεάματα, βόλτες, party, γούρια για να μπει με το καλό το 2017!

New Year's Groovy Eve

11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα - εικόνα 1

Αμερικανίδα τραγουδίστρια και performer με έδρα το Παρίσι, η Robyn Bennett επιστρέφει –ανανεωμένη και με καινούργιο σουινγκάτο άλμπουμ– στο «Half Note Jazz Club» (29/12-5/1) για να μας οδηγήσει με γιορτινό feeling κι εκρηκτικούς ρυθμούς στη νέα χρονιά. Η Robyn σουινγκάρει με έναν δικό της τρόπο, που αντλεί από καθιερωμένες pop και jazz πρακτικές, αλλά βγαίνει πολύ πιο φρέσκος και σύγχρονος από ό,τι θα περιμέναμε από ένα τυπικό jump group. Όλα αυτά τα χρόνια που ζει και δημιουργεί στο Παρίσι έχει φτιάξει μαζί με τον τρομπονίστα Ben van Hille και το ­δικό της σχήμα, τους Bang Bang, και με αυτό καλύπτει μια ευρεία γκάμα ηχορυθμών: από το rhythm & blues και το rock ’n’ roll μέχρι τη σύγχρονη blue soul και τη modern swingin’ jazz. Happy new (swinging) year!

Lucky charms για το 2017

11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα - εικόνα 2

Από τις πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες Ελλήνων σχεδιαστών στο Μουσείο Μπενάκη (φωτό), τα κοσμήματα για το λαιμό από το κοσμηματοπωλείο Dafnomili (2103639578) και τη Marneri Gallery (2108619488) μέχρι το ειδώλιο της Μαρίας Αποστολοπούλου και το επιτραπέζιο γούρι εμπνευσμένο από τα τηγανόσχημα αγγεία που βρίσκουμε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, αυτά είναι μερικά από τα γούρια που ξεχωρίσαμε φέτος και σας προτείνουμε για τη νέα χρονιά. Επιλέξτε το αγαπημένο σας και αφήστε την τύχη σας επάνω του!

Πρωτοχρονιά «αλλιώς»

11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα - εικόνα 3

Με νυχτερινό αγώνα δρόμου στην αλλαγή του χρόνου και υπαίθριο πάρτι με πολλή μουσική, κεράσματα, εκπλήξεις και πυροτεχνήματα γιορτάζει την πρώτη του Πρωτοχρονιά το ΚΠΙ «Σταύρος Νιάρχος». Η προθέρμανση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προβολή της ταινίας της Disney «Fantasia» (30/12), αναγνώσεις από γνωστούς καλλιτέχνες και live αναμετάδοση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής Βερολίνου (www.snfcc.org/events).

Βασιλόπιτες για όλα τα γούστα

11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα - εικόνα 4

Οι κλασικοί θα προτιμήσουν την πολίτικη εκδοχή της πίτας-τσουρέκι που πετυχαίνουν καλά η Τούλα και το Lido (Παγκράτι), τα Γιούλια (Ν. Ιωνία) και η οικογένεια Βάρσου (Χαλάνδρι). Αν προτιμάτε κέικ, επιλέξτε του Ασημακόπουλου (Εξάρχεια) ή το κέικ μπαχαρικών της Μέλισσας (Περιστέρι). Στα ζαχαροπλαστεία Φύσις (Αγία Παρασκευή, Μαρούσι) φτιάχνουν βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, ενώ στο Μake My Cake (Χαλάνδρι) έχουν και πρόταση με Amaretto, αποξηραμένα φρούτα και ζαχαρόπαστα.

Εορταστικό «Gazarte»

11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα - εικόνα 5

Ένα ιδιαίτερα γιορτινό μουσικό πρόγραμμα έχει το «Gazarte» τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, καθώς ξεκινάει (29/12) με ένα «κινηματογραφικό» jukebox από τους Swingin’ Cats (φωτό) και συνεχίζει με το electro-swing του Max the Sax (30/12). Την παραμονή οι Gadjo Dilo κάνουν παιχνίδι, ενώ στο Roof Stage η Houseband με τον Γιώργο Ζερβό και την Εύα Τσάχρα τα δίνουν όλα για άλλη μία φορά κι εξακολουθούν να το κάνουν και ανήμερα. την ώρα που στο Main Stage θα δούμε το γκρουπ του Δημήτρη Καλαντζή μαζί με τη Μαρίζα Ρίζου και την Αθηνά Ρούτση.

Αλλαγή χρονιάς με party feeling

11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα - εικόνα 6

Για την πιο ξέφρενη βραδιά όλου του χρόνου, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, αυτό το Σάββατο τα clubs και bars της πόλης είναι πανέτοιμα να σας υποδεχτούν με δυνατές προτάσεις για χορό. Οι φίλοι της dance ηλεκτρονικής μουσικής θα συναντήσουν τον Marco Bailey (φωτό) στο «Steam», τους Neverdogs στο «Wild!», την ομάδα του θρυλικού «+Soda» σε άλλο ένα revival στο «Modu» και αγαπημένους locals σε «Dybbuk» και «Six D.O.G.S.». Κλασική επιλογή είναι το cosmopolitan party του Αλέξανδρου Χριστόπουλου στο «Galaxy Bar and Restaurant» του «Hilton», ενώ το ξενοδοχείο «Wyndham» υποδέχεται τη νέα χρονιά στο rooftop bar-restaurant «Above». Οι fans του cult θα προτιμήσουν το πάρτι στο «Ρομάντσο» που εμπνέεται από την τηλεοπτική «Λάμψη» του Φώσκολου, η goth κοινότητα θα είναι παρούσα στο «Second Skin», ενώ όσοι αγαπούν την αστική πολυτέλεια θα κατευθυνθούν προς το City Link, όπου το sountrack αναλαμβάνει η ομάδα PIXI.

Voila η γιορτινή Αθήνα!

11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα - εικόνα 7

Από τα δεκάδες δρώμενα για όλες τις ηλικίες μέχρι τη μουσική εκδήλωση «Voila η Αθήνα» στο Θησείο, όπου θα υποδεχτούμε το 2017 με τους Σμαράγδα Καρύδη, Θοδωρή Αθερίδη και πλήθος καλλιτεχνών, ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει με κέφι κι εξωστρέφεια.

Σινεφίλ πιρουέτες στην οθόνη

11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα - εικόνα 8

Η βραβευμένη με Σεζάρ Γαλλίδα ηθοποιός/τραγουδοποιός Σοκό («Stopover») και η κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, η Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, πρωταγωνιστούν σε μια συναρπαστική καλλιτεχνική ιστορία που εκτυλίχθηκε στην αυγή του 20ού αιώνα. Η ιστορία της χορεύτριας Λόι Φούλερ, που έγινε σύμβολο της μπελ επόκ, ξετυλίγεται στην οθόνη για να μας μεταφέρει σε μια μαγευτική εποχή. Χωρίς να σκεφτεί την προσωπική της ασφάλεια, η ταλαντούχα σολίστα εξέλιξε την τέχνη της και την έφτασε στα άκρα. Η συνάντηση με τη φιλόδοξη ανταγωνίστριά της Ισιδώρα Ντάνκαν όμως άλλαξε την πορεία της και την έφερε αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Το βιογραφικό φιλμ της Στεφανί ντι Τζούστο συμμετείχε στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Κανών.

Εικαστικό ποδαρικό για το 2017

11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα - εικόνα 9

Οι δύο κωδικές ονομασίες των ατομικών βομβών που έπεσαν στην Ιαπωνία στα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το «Little boy» και το «Fat man», συνδέονται και δημιουργούν το «Little man». Αυτός είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης του εικαστικού Νίκου Παπαδημητρίου που παρουσιάζεται στην γκαλερί Elika (Ομήρου 27, 2103618045) από τις 4/1. Μια σειρά σχεδίων, ζωγραφικών εικόνων και γλυπτών που προκύπτουν από τη χρήση ποικίλων­ υλικών και τεχνικών συνθέτει τη νέα του ατομική έκθεση, η οποία εξετάζει την ανάγκη του ανθρώπου για επικράτηση και κυριαρχία.

Διπλή γιορτή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

11 ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες στην πρωτοχρονιάτικη Αθήνα - εικόνα 10

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Ν. Δούκα 4 και Βασ. Σοφίας, 2107228321) κλείνει φέτος τριάντα χρόνια δημιουργικής παρουσίας και μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί του. Συνδυάστε τις βόλτες σας στο κέντρο με μια επίσκεψη στην πολύ ενδιαφέρουσα και ατμοσφαιρική έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν». Μην παραλείψετε να περάσετε όμως και από το πωλητήριο, η συλλογή με τα χριστουγεννιάτικα είδη δώρων και τα επιμορφωτικά παιχνίδια θα σας εκπλήξει.

Περισσότερες πληροφορίες

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Bars

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

16/04/2024

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".