9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Εκτός από Χαϊνηδες-Ψαραντώνη, Φοίβο Δεληβοριά και Γιάννη Μαρκόπουλο ιδού οι 9 ελληνικές συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα.

9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Εκτός από Χαϊνηδες-Ψαραντώνη, Φοίβο Δεληβοριά και Γιάννη Μαρκόπουλο (που καλύπτουμε αναλυτικά σε άλλες αναρτήσεις) ιδού οι 9 ελληνικές συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα.

9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 1

Παύλος Παυλίδης «Μια πυρκαγιά σ’ ένα σπιρτόκουτο», που εξαπλώνεται με ιδιαίτερη επιτυχία και κορυφώνεται εδώ. Μαζί με τους B-Movies, σε ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που βασίζεται σε όλη την πορεία του ξεχωριστού ροκ τραγουδοποιού. (Τεχνόπολη, 8/9)

9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 2

Κ. Βήτα Με την μπάντα του και με ολοκαίνουργια –αλλά και παλιότερα– τραγούδια του. Ηλεκτρονικοί ήχοι, ποιήματα, μινιμαλιστικές μελωδίες και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τη μουσική του Κωνσταντίνου από την εποχή των Στέρεο Νόβα μέχρι το νέο του άλμπουμ «Ομόνοια». (Τεχνόπολη, 9/9)

9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 3

Άννα Βίσση Μια σειρά από διαχρονικές επιτυχίες σε μια ανατρεπτική παρουσίαση, με νέες ενορχηστρώσεις. Η μοναδική στο είδος της σταρ ερμηνεύει κομμάτια από το σύνολο της καριέρας της μαζί με τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο της. Που έχει τίτλο «Συνέντευξη». (Βεάκειο, 10/9)

9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 4

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου Πενήντα χρόνια σπουδαίου τραγουδο-ποιητικού έργου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Ανδρέου. Ακούμε τα τραγούδια του ποιητή από τον Νταλάρα, τη Γαλάνη, την Τσαλιγοπούλου, τον Κούτρα, τον Μαχαιρίτσα, τον Θηβαίο, τον Πασχαλίδη, τον Στόκα, τον Μεράντζα κ.ά. (Τεχνόπολη, 11/9)

9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 5

Γιάννης Αγγελάκας Με τους 100°C, την τωρινή μπάντα του, και με υλικό από τις Τρύπες μέχρι σήμερα αλλά και από τον καινούργιο δίσκο που ετοιμάζει. Παραμένοντας πολύμορφος και ουσιαστικός, ευθύς κι επικοινωνιακός, ατόφιος και λαϊκός. (Τεχνόπολη, 12/9)

9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 6

Μαρινέλλα Η μεγάλη κυρία του τραγουδιού μας, πλαισιωμένη από τον Αντώνη Ρέμο και τον Χρήστο Νικολόπουλο, αποτίνει φόρο τιμής στην τέχνη του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη. «Όσο υπάρχεις θα υπάρχω», μέσα από κλασικά τραγούδια που μας σφράγισαν. (Θέατρο Πέτρας, 12/9)

9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 7

Μελίνα Ασλανίδου Με μια αγκαλιά τραγούδια προσωπικής της επιλογής, η Μελίνα πιάνει τα χρώματα ενός πολύμορφου ρεπερτορίου γεμάτου συγκινήσεις κι εκπλήξεις. Με τον τρόπο της, μια περιήγηση από το κλασικό λαϊκό μέχρι το σύγχρονο δροσερό τραγούδι. (Τεχνόπολη, 13/9)

9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 8

Θανάσης Παπακωνσταντίνου Με τη Ματούλα Ζαμάνη και την εξαιρετική μουσική του παρέα σε μια συναυλία-επιστέγασμα στους «5 χειμώνες, 6 καλοκαίρια» που πέρασαν μαζί και αποτυπώθηκαν στον ομώνυμο δίσκο. Μια πραγματική μουσική ανάταση, αισιόδοξη παρακαταθήκη για το χειμώνα που έρχεται. (Τεχνόπολη, 14/9)

9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 9

Γλυκερία Από τη θάλασσα της Σμύρνης μέχρι τον Βόσπορο και από εκεί στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά, καταγράφεται το «Σμυρναίικο μινόρε». Ένα μουσικό οδοιπορικό όπου η Γλυκερία έχει παρέα την Dilek Koc, την Αρετή Κετιμέ και την Ελένη Βιτάλη. (Βεάκειο, 14/9)

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρινέλλα, Αντώνης Ρέμος, Χρήστος Νικολόπουλος

  • Ελληνική

«Όσο υπάρχεις θα υπάρχω»: προσωπικές επιτυχίες των δύο τραγουδιστών αλλά κι ένας φυσικός άξονας με τον Στέλιο Καζαντζίδη, που «κλειδώνει» με την παρουσία του δημοφιλούς λαϊκού συνθέτη.

Μελίνα Ασλανίδου (ακυρώθηκε)

  • Ελληνική

«Καλοκαίρι, αγκαλιά μου...»: θα μας ταξιδέψει με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και μια αγκαλιά τραγούδια.

Γιάννης Αγγελάκας

  • Rock-pop-folk

Μαζί με τους 100°C, σε μια συναυλία που δίνει και μια πρώτη γεύση από την προσεχή δισκογραφική του δουλειά.

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

  • Ελληνική

Γιορτή για τα 50 χρόνια έργου του μεγάλου ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου με τους Γ. Νταλάρα, Δ. Γαλάνη, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Γ. Κούτρα, Λ. Μαχαιρίτσα, Χρ. Θηβαίο, Μ. Πασχαλίδη, Μπ. Στόκα, Γ. Μεράντζα, Ηρώ Σαΐα, Απ. Ρίζο, Ζ. Καρούνη, Αλ. Εμμανουηλίδη, Ελ. Καρατζόλη, Κ. Λεγάκη και Γ. Μαθέ. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Ανδρέου.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

  • Ελληνική

Με το συναυλιακό καλοκαίρι να πλησιάζει στο τέλος του, ο Θανάσης με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους θα καταλάβουν τη γνώριμη σκηνή της Τεχνόπολης για μια συναυλία-επιστέγασμα στους «5 χειμώνες και 6 καλοκαίρια».

Γλυκερία

  • Παραδοσιακή

«Σμυρναίικο μινόρε» σε ένα μουσικό οδοιπορικό από τη Σμύρνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο, με τη σύμπραξη της Dilek Koc και της Αρετής Κετιμέ. Φιλική συμμετοχή: Ελένη Βιτάλη.

Άννα Βίσση

  • Ελληνική

Σε ένα τρίωρο ταξίδι, με όλες τις θρυλικές της επιτυχίες, καθηλωτικές ερμηνείες και τραγούδια-σταθμοί από την πλούσια προσωπική της διαδρομή αλλά και από τη διεθνή σκηνή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.