Πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει το αυγουστιάτικο φεγγάρι με δύο ξεχωριστές μουσικές (και όχι μόνο) βραδιές την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Αυγούστου.

Πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει το αυγουστιάτικο φεγγάρι με δύο ξεχωριστές μουσικές (και όχι μόνο) βραδιές την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Αυγούστου.

Πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης - εικόνα 1

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016: Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., το Μουσείο θα υποδεχθεί την γνωστή μπάντα The Swingin’ Cats στον προαύλιο χώρο του, με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια και χορό. Η κεφάτη μπάντα που αγαπήθηκε ως ‘Penny & the Swingin' Cats’ μας ταξιδεύει στην ανεμελιά παλιών εποχών, με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου. Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων». Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915), καθώς και το καφέ του ισογείου. Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, εκτός από τα εκλεκτά πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, το εστιατόριο θα φιλοξενεί τρεις γνωστούς μουσικούς της Αθηναϊκής τζαζ σκηνής, τον Σπύρο Ροντογιάννη στο σαξόφωνο, τον Τζώρτζη Τσιρόπουλο στο πιάνο και τον Χρήστο Κορομηλά στο κοντραμπάσο.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016: Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό όπως κάθε Παρασκευή: οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου έως τα μεσάνυχτα. Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους θα είναι ελεύθερη, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων». Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν στη βεράντα του εστιατορίου βραδινό γεύμα ή ποτό με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα. Παράλληλα, στο εσωτερικό του εστιατορίου τρεις μουσικοί θα ερμηνεύσουν διαχρονικές μελωδίες της τζαζ (Σπύρος Ροντογιάννης στο σαξόφωνο, Τζώρτζης Τσιρόπουλος στο πιάνο και Χρήστος Κορομηλάς στο κοντραμπάσο). Τηλεφωνικές κρατήσεις για το εσωτερικό του εστιατορίου γίνονται στο 210 9000915.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Στέφανος Θωμόπουλος, Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Γιούσεφ και μια "Κουκουβάγια" στου Φιλοπάππου

Οι τρεις καλλιτέχνες έρχονται στο "Δόρα Στράτου" στο πλαίσιο των Φ Hill Sessions για να παρουσιάσουν την μουσικοεικαστική τους καντάτα καθώς και έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών με τη δική τους προσέγγιση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/09/2025

Η Αλέκα Κανελλίδου επιστρέφει στο Άλσος

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ως guest o Τάκης Ζαχαράτος.

Brian Jackson για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Προλάβετε τα limited early bird εισιτήρια για να ακούσετε από κοντά τον θρύλο του conscious soul.

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά τον "Οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη" στο Ηρώδειο

Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα φιλοξενήσει μια μουσική παράσταση με μελοποιημένη ποίηση, soundtrack και αγαπημένα τραγούδια από διεθνείς κινηματογραφικές επιτυχίες του Μίκη Θεοδωράκη. Στο πιάνο η Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Από τον δρόμο στο Παλλάς: Οι μουσικοί της πόλης βρίσκουν τη σκηνή που τους αξίζει

Η πόλη κοιτάζει κατάματα την πιο τρυφερή της πλευρά και δίνει το μικρόφωνο στους καλλιτέχνες που ομορφαίνουν τους δρόμους της Αθήνας.

Jazz πτήσεις πάνω από την Αθήνα

Ο Σεπτέμβρης προβλέπεται ένας busy μήνας για τους φίλους των jazz και world αναζητήσεων γι' αυτό συγκεντρώσαμε τα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι Mogwai ξανά στην Αθήνα

Οι μελαγχολικοί βασιλιάδες του post-rock έρχονται στο Floyd για ένα μοναδικό λάιβ.