Νέα ελληνική jazz στην Ταράτσα

Η νέα γενιά της ελληνικής τζαζ σκηνής δεν έρχεται για να διεκδικήσει κάποια θέση σε αυτήν, αλλά βρίσκεται ήδη εδώ. Ας ακούσουμε το μέλλον, εδώ και τώρα! Στην Ταράτσα της Στέγης 9, 10, 11/6

Νέα ελληνική jazz στην Ταράτσα

Η νέα γενιά της ελληνικής τζαζ σκηνής δεν έρχεται για να διεκδικήσει κάποια θέση σε αυτήν, αλλά βρίσκεται ήδη εδώ. Ας ακούσουμε το μέλλον, εδώ και τώρα! Στην Ταράτσα της Στέγης 9, 10, 11/6

Ένα καλοκαιρινό τριήμερο Πανόραμα Ελληνικής Jazz στην Ταράτσα της Στέγης στις 9, 10 και 11 Ιουνίου. Η ποιότητα και η ουσία αυτής της καθαρά σύγχρονης μουσικής έκφρασης ξεπερνάει, φυσικά, τον εθνικό-τοπικό προσδιορισμό και χαρακτήρα της, καθώς τα τρία γκρουπ που παίζουν σ’ αυτό το δροσερό φεστιβαλικό event, το Next Step Quintet, το κουιντέτο του τρομπετίστα Στέλιου Χατζηκαλέα και το Flux Project του ντράμερ Στέφανου Χυτήρη, έχουν δώσει υπέροχες μουσικές που δείχνουν ξεκάθαρα ότι η λεγόμενη «ελληνική jazz» έχει «φύγει» για αλλού! Εμείς θα πάμε στην Ταράτσα…

Νέα ελληνική jazz στην Ταράτσα - εικόνα 1

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 Next Step Quintet Βασίλης Ποδαράς: ντραμς Τάκης Πατερέλης: σαξόφωνο Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο Θοδωρής Κότσυφας: κιθάρα Ντίνος Μάνος: κοντραμπάσο Οι Next Step Quintet δικαίως έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανερχόμενα γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής. Όλα τα μέλη του γκρουπ είναι απόφοιτοι του Τμήματος Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ, διεθνή εμπειρία και πολύ καλές κριτικές από την κυκλοφορία του πρώτου τους, ομώνυμου δίσκου, το 2012.

Νέα ελληνική jazz στην Ταράτσα - εικόνα 2

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 Stelios Chatzikaleas Quintet Στέλιος Χατζηκαλέας: τρομπέτα Κώστας Γιαξόγλου: πιάνο Κωνσταντίνος Μάνος: κοντραμπάσο Παναγιώτης Ηλιού: ηλεκτρική κιθάρα Χρήστος Κωνσταντινίδης: τύμπανα O αφρός των ημερών του Μπορίς Βιάν, όπου το πραγματικό συγκρούεται με το σουρεαλιστικό και ο έρωτας με το θάνατο, στάθηκε η αφορμή για τη σύνθεση των επτά νέων μουσικών θεμάτων που θα παρουσιάσει το κουιντέτο του τρομπετίστα Στέλιου Χατζηκαλέα. Βασικός στόχος της μουσικής παραγωγής του είναι ένας: να επανεξεταστούν οι κανόνες της αρμονικής και μελωδικής ανάπτυξης, χωρίς να είναι απαραίτητο να ακολουθούνται.

Νέα ελληνική jazz στην Ταράτσα - εικόνα 3

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 Stephanos Chytiris Flux Project Στέφανος Χυτήρης: ντραμς Daniel Carter: σαξόφωνο Bram De Looze: πιάνο Luca Rosenfeld: μπάσο Ο Στέφανος Χυτήρης (ντραμς), ο Daniel Carter (πνευστά), ο Bram De Looze (πιάνο) και ο Luca Rosenfeld (μπάσο) αποτελούν τον πυρήνα του Flux Project. Εξερευνώντας τις δομές και την πνευματικότητα της free jazz μουσικής, ξανασμίγουν στην Αθήνα επί σκηνής έπειτα από δύο χρόνια συνεργασίας στη Νέα Υόρκη. Με οδηγό τον πρώτο τους δίσκο, PYRIN, ηχογραφημένο στο Μπρούκλυν με παραγωγό τον Michael Carvin, το κουαρτέτο θα παρουσιάσει ένα ηχητικό ταξίδι βασισμένο στις φιλοσοφικές ιδέες του Ηράκλειτου, οι οποίες καθοδήγησαν και τις ηχογραφήσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ / New Generation 3 - 2η ημέρα

  • Jazz-Blues-Ethnic

To Stelios Chatzikaleas Quintet σε επτά νέες συνθέσεις του σημαντικού μας τρομπετίστα.

Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ / New Generation 3 - 3η ημέρα

  • Jazz-Blues-Ethnic

To Stefanos Chytiris Flux Project παρουσιάζει ένα ηχητικό ταξίδι βασισμένο στις φιλοσοφικές ιδέες του Ηράκλειτου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

3 φεστιβάλ το ίδιο σαββατοκύριακο

Τρεις διαφορετικές διοργανώσεις διεκδικούν την προσοχή μας, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
10/09/2025

Ο Ορφέας Περίδης δίνει ραντεβού στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής θα εμφανιστεί στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου - Χολαργού μαζί με τη Σουσάνα Τρυφιάτη.

Μίνως Μάτσας: "Παίρνω τους βέβηλους ρυθμούς του Μάρκου, τις θεϊκές μελωδίες του Τσιτσάνη και τα βάζω στο δικό μου μουσικό σύμπαν"

Με αφορμή τη συναυλία "Τα Ρεμπέτικα II + Fado, Tango & Blues" ο Μίνως Μάτσας συζητά στο "α" για τη δύναμη του ρεμπέτικου και τις μουσικές συγγένειες που ενώνουν διαφορετικούς λαούς.

The Lightning Seeds: Οι Βρετανοί θρύλοι των 90s στην Ελλάδα

Το συγκρότημα που καθόρισε τον pop-rock ήχο των 90s έρχεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι βυζαντινές ψαλμωδίες συναντούν τους Μεβλεβήδες δερβίσηδες σε Ελευσίνα και Μέγαρο

Δυο λειτουργικές μουσικές παραδόσεις συναντώνται στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και το Μέγαρο Μουσικής με φόντο την εκστατική περιστροφή των Μεβλεβήδων Δερβίσηδων. Αφηγητής ο Μιχαήλ Μαρμαρινός.

Οι Lord of the Lost έρχονται στην Ελλάδα

Το γερμανικό συγκρότημα που τραγούδησε για "Blood & Glitter" στη Eurovision του 2022 έρχεται με τους Ad Infinitum στο Gagarin 205.

Στέφανος Θωμόπουλος, Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Γιούσεφ και μια "Κουκουβάγια" στου Φιλοπάππου

Οι τρεις καλλιτέχνες έρχονται στο "Δόρα Στράτου" στο πλαίσιο των Φ Hill Sessions για να παρουσιάσουν την μουσικοεικαστική τους καντάτα καθώς και έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών με τη δική τους προσέγγιση.