Angele Dubeau & La Pieta

Μία από τις διασημότερες δεξιοτέχνες του βιολιού της εποχής μας και μία από τις σημαντικότερες γυναικείες ορχήστρες εγχόρδων έρχονται για μια συναυλία μόνο από γυναίκες για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: 8 Μαρτίου στο "Παλλάς".

Angele Dubeau & La Pieta

Μία από τις διασημότερες δεξιοτέχνες του βιολιού της εποχής μας και μία από τις σημαντικότερες γυναικείες ορχήστρες εγχόρδων έρχονται για μια συναυλία μόνο από γυναίκες για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: 8 Μαρτίου στο "Παλλάς".

Angele Dubeau & La Pieta - εικόνα 1

Η Καναδή μουσικός Angèle Dubeau (Ανζέλ Ντιμπό), θεωρείται σήμερα μία από τις μεγαλύτερες βιολονίστες στο χώρο της κλασικής –και όχι μόνο- μουσικής και σίγουρα η κορυφαία της γενιάς της. Καταξιωμένη και πολυβραβευμένη, με εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις δίσκων και διεθνείς περιοδείες σε πάνω από 40 χώρες, με εμφανίσεις στα σημαντικότερα και διασημότερα θέατρα και φεστιβάλ του κόσμου, έχτισε την εντυπωσιακή καριέρα της ταυτόχρονα πάνω σε δύο πυλώνες: Από τη μία στην ανυπέρβλητη δεξιοτεχνία της και στην πλούσια συναισθηματική προσέγγιση όσον αφορά τις ερμηνείες της στα μεγάλα συμφωνικά, κλασσικά έργα. Από την άλλη στην τόλμη, τη φαντασία και το νεοτερισμό που επέδειξε, εισάγοντας στο προσωπικό της ρεπερτόριο συνθέσεις σύγχρονων δημιουργών, όπως ο Philip Glass, ο Michael Nyman, ο Ludovico Einaudi, ο Arvo Part, ο Jonny Greenwood και άλλοι.

Angele Dubeau & La Pieta - εικόνα 2

Μία από τις καινοτομίες της εξάλλου ήταν και η δημιουργία της ορχήστρας εγχόρδων LA PIETA (Λα Πιετά) που αποτελείται μόνον από γυναίκες, όλες τους κορυφαίες σολίστ της κλασικής μουσικής. Ένα ensemble που ενώ αρχικά δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιείται αποκλειστικά στις πολύ δύσκολες και απαιτητικές ηχογραφήσεις, στην πορεία απέκτησε τα χαρακτηριστικά ενός συμπαγούς και μόνιμου καλλιτεχνικού σχήματος. Αιτία, τα υπερθετικά εγκωμιαστικά σχόλια των ειδικών και κριτικών που απέσπασε και το φανατικό κοινό που δημιούργησε, λόγω της εξαιρετικής μαεστρίας, της αψεγάδιαστης ακρίβειας, της πλούσιας από συναισθήματα ερμηνείας και φυσικά της εκθαμβωτικής σκηνικής παρουσίας του. Η συναυλία της Αθήνας, που αποτελεί και την παρθενική εμφάνιση της Angèle Dubeau στην Ελλάδα, έχει έναν απόλυτα συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της σύνθεσης της ορχήστρας και του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για τη γυναίκα, μιας και η ίδια έχει αφηγηθεί μέσα από τη μουσική της πολλές φορές την ιστορία της για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους όσοι προσπαθούν να βρουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τις δοκιμασίες της ζωής. Παράλληλα διακατέχεται από όλα εκείνα τα στοιχεία που καταξίωσαν διεθνώς την LA PIETA και την έκαναν διάσημη: τόσο την εισαγωγή της κλασικής μουσικής στο ευρύτερο κοινό, όσο και την εισαγωγή σύγχρονων σημαντικών δημιουργών και μοντέρνων ακουσμάτων στο κλασικό ακροατήριο. Εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα κατέχουν οι συνθέσεις του φημισμένου Ludovico Einaudi, που με τις ευρείες και πολύπλευρες επιρροές τους, από την κλασική μουσική, τον ρομαντισμό, το μπαρόκ, τον μινιμαλισμό, ως την ποπ, τη ροκ και την world music, προβάλουν ως το «Άγιο μουσικό δισκοπότηρο» της σύγχρονης παγκόσμιας σκηνής. Όπως όμως εξίσου ξεχωριστές είναι και οι υπόλοιπες επιλογές του προγράμματος, που αποτελούνται από τις καλύτερες και γνωστότερες δημιουργίες άλλων διάσημων συνθετών όπως οι Philip Glass, Michael Nyman, Marjan Mozetich, Maxime Goulet και Avro Part.

Τιμές εισιτηρίων Άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, παιδιά, μαθητές, φοιτητές, έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες Ζώνη Γ: 18€ Ζώνη Β: 28€ Ζώνη Α: 38€ Διακεκριμένη Ζώνη: 48€ Προπώληση εισιτηρίων Στα ταμεία του Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, στο www.ticket365.gr και στο 211 1000365

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

10 facts που (μάλλον) δεν γνώριζες για τους Jethro Tull

Όσα δεν ξέρετε γι' αυτούς λίγο πριν έρθουν στην Αθήνα για μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού (20/9).

11/09/2025

Ο Όμιλος για την UNESCO προκηρύσσει τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής

Θα δοθούν βραβεία, έπαινοι αλλά και χρηματικά έπαθλα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στις κατηγορίες: πιάνο, έγχορδα, πνευστά, κιθάρες, ακορντεόν, παραδοσιακά όργανα, μονωδία.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει Θεοδωράκη στην Κρήτη

Μελωδίες από τον κύκλο τραγουδιών "Μαουτχάουζεν" και τη "Σουίτα από τον Ζορμπά" θα ακουστούν σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Κρήτης".

Η Νεφέλη Φασούλη αποχαιρετά το καλοκαίρι στο Κηποθέατρο Παπάγου

Καλό αποκαλόκαιρο; Καλό φθινόπωρο; 'Ή καλό χειμώνα; Αν δεν σε αφορά καθόλου να απαντήσεις στα παραπάνω, έλα στο live της Νεφέλης Φασούλη και της πενταμελούς μπάντας της.

3 φεστιβάλ το ίδιο σαββατοκύριακο

Τρεις διαφορετικές διοργανώσεις διεκδικούν την προσοχή μας, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου.

Ο Ορφέας Περίδης δίνει ραντεβού στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής θα εμφανιστεί στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου - Χολαργού μαζί με τη Σουσάνα Τρυφιάτη.

Μίνως Μάτσας: "Παίρνω τους βέβηλους ρυθμούς του Μάρκου, τις θεϊκές μελωδίες του Τσιτσάνη και τα βάζω στο δικό μου μουσικό σύμπαν"

Με αφορμή τη συναυλία "Τα Ρεμπέτικα II + Fado, Tango & Blues" ο Μίνως Μάτσας συζητά στο "α" για τη δύναμη του ρεμπέτικου και τις μουσικές συγγένειες που ενώνουν διαφορετικούς λαούς.