Η Καμεράτα με Philip Glass και Κάφκα

H Στέγη επιστρέφει στη Διπλάρειο για μια όπερα σκοτεινή, ιδιοφυή, σύγχρονη. Ο πρωτοπόρος μινιμαλιστής μουσικός «ντύνει» ένα κείμενο του πιο σκοτεινού συγγραφέα του 20ού αιώνα. Με τον Γιώργο Πέτρου στη μουσική διεύθυνση της Καμεράτα.

Η Καμεράτα με Philip Glass και Κάφκα

H Στέγη επιστρέφει στη Διπλάρειο για μια όπερα σκοτεινή, ιδιοφυή, σύγχρονη. Ο πρωτοπόρος μινιμαλιστής μουσικός «ντύνει» ένα κείμενο του πιο σκοτεινού συγγραφέα του 20ού αιώνα. Με τον Γιώργο Πέτρου στη μουσική διεύθυνση της Καμεράτα.

Η Καμεράτα με Philip Glass και Κάφκα - εικόνα 1

Το έργο “In the Penal Colony” είναι μια όπερα δωματίου του Φίλιπ Γκλας πάνω στην ομώνυμη ιστορία του Φραντς Κάφκα. Η εκτέλεση ενός ανθρώπου είναι το (αναπόφευκτο) γεγονός και η φύση και η ουσία μιας «εκτελεστικής μηχανής» (η περιγραφή της, η ιδέα της κατασκευής της, η μέθοδος λειτουργίας της) είναι το θέμα αυτού του καφκικού δράματος. Ο Γκλας, όπως κάνει πάντα στις μεγάλες και εκτενείς συνθέσεις του, «ντύνει» την ιστορία μουσικά με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Αυτή την «Σωφρονιστική αποικία» παίζουν η Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου στη Διπλάρειο Σχολή (29-31/1), σε σκηνοθεσία Πάρι Μέξη. Η παραγωγή είναι της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Περισσότερες πληροφορίες

Καμεράτα

  • Σύγχρονη

Η σωφρονιστική αποικία των Φίλιπ Γκλας και Φραντς Κάφκα: o Γιώργος Πέτρου διευθύνει την Καμεράτα στη site-specific όπερα της Στέγης στη Διπλάρειο, σε ένα έργο όπου ο πρωτοπόρος μινιμαλιστής συνθέτης «ντύνει» ένα κείμενο του πιο σκοτεινού συγγραφέα του 20ού αιώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

10 facts που (μάλλον) δεν γνώριζες για τους Jethro Tull

Όσα δεν ξέρετε γι' αυτούς λίγο πριν έρθουν στην Αθήνα για μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού (20/9).

11/09/2025

Ο Όμιλος για την UNESCO προκηρύσσει τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής

Θα δοθούν βραβεία, έπαινοι αλλά και χρηματικά έπαθλα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στις κατηγορίες: πιάνο, έγχορδα, πνευστά, κιθάρες, ακορντεόν, παραδοσιακά όργανα, μονωδία.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει Θεοδωράκη στην Κρήτη

Μελωδίες από τον κύκλο τραγουδιών "Μαουτχάουζεν" και τη "Σουίτα από τον Ζορμπά" θα ακουστούν σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Κρήτης".

Η Νεφέλη Φασούλη αποχαιρετά το καλοκαίρι στο Κηποθέατρο Παπάγου

Καλό αποκαλόκαιρο; Καλό φθινόπωρο; 'Ή καλό χειμώνα; Αν δεν σε αφορά καθόλου να απαντήσεις στα παραπάνω, έλα στο live της Νεφέλης Φασούλη και της πενταμελούς μπάντας της.

3 φεστιβάλ το ίδιο σαββατοκύριακο

Τρεις διαφορετικές διοργανώσεις διεκδικούν την προσοχή μας, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου.

Ο Ορφέας Περίδης δίνει ραντεβού στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής θα εμφανιστεί στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου - Χολαργού μαζί με τη Σουσάνα Τρυφιάτη.

Μίνως Μάτσας: "Παίρνω τους βέβηλους ρυθμούς του Μάρκου, τις θεϊκές μελωδίες του Τσιτσάνη και τα βάζω στο δικό μου μουσικό σύμπαν"

Με αφορμή τη συναυλία "Τα Ρεμπέτικα II + Fado, Tango & Blues" ο Μίνως Μάτσας συζητά στο "α" για τη δύναμη του ρεμπέτικου και τις μουσικές συγγένειες που ενώνουν διαφορετικούς λαούς.