Γιορτινές μουσικές στην πόλη

Οι γιορτινοί ήχοι σε γνωστά joints της Αθήνας. Μουσικές σουινγκάτες, funky, ροκάδικες, τζαζικές, electro αλλά και κλασικές που δίνουν τον τόνο αυτά τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά. Κάλαντα σε πολλούς και διαφορετικούς ρυθμούς – κι εμείς που συντονιζόμαστε μαζί τους.

Γιορτινές μουσικές στην πόλη

Οι γιορτινοί ήχοι σε γνωστά joints της Αθήνας. Μουσικές σουινγκάτες, funky, ροκάδικες, τζαζικές, electro αλλά και κλασικές που δίνουν τον τόνο αυτά τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά. Κάλαντα σε πολλούς και διαφορετικούς ρυθμούς – κι εμείς που συντονιζόμαστε μαζί τους.

Γιορτινές μουσικές στην πόλη - εικόνα 1

Ένα σχήμα που μπορεί να φτιάξει ιδανικά την χριστουγεννιάτική μας ατμόσφαιρα είναι οι τρεις Divinas είναι στο «Half Note Jazz Club». Η Marta και η Carla Mora και η Irene Salvatella είναι τρεις ουράνιες φωνές από την Ισπανία που βαδίζουν πάνω στα χνάρια των θρυλικών αμερικάνικων swingin’ φωνητικών σχημάτων όπως οι Boswell Sisters και οι Andrews Sisters που κυριάρχησαν με τις θεϊκές αρμονίες τους μεσοπολεμικά (οι μεν) αλλά και μεταπολεμικά (οι δε). Οι Divinas σουινγκάρουν με εξαιρετικό αποτέλεσμα μέσα στον 21ο αιώνα, φτιάχνουν μαγικές καταστάσεις στη σκηνή και οι μουσικοθεατρικές τους performance έχουν ήδη κατακτήσει τον κόσμο. Οι Divinas μας φτιάχνουν τη χριστουγεννιάτικη διάθεση στο “Half Note Jazz Club”.

Γιορτινές μουσικές στην πόλη - εικόνα 2

Το κλαμπ όμως έχει φροντίσει ιδιαίτερα και για την πρωτοχρονιάτική μας απόλαυση. Υποδέχεται το 2016 με ένα καυτό σχήμα swingin’ jumpblues και r&b που έχει μια εντυπωσιακή αμερικανίδα frontwoman, την Robyn Bennett. Έτσι, από 30/12 έως 5/1 η Robyn και το γαλλικό της γκρουπ, οι Bang Bang, θα αποτελούν μια καλή πρόταση / πρόφαση για ένα διαρκές γιορτινό ρεβεγιόν. Ιδιαίτερα high και glamorous κατάσταση μέσα από έναν καθαρά swingin’ τρόπο και η νέα χρονιά μπαίνει καλά.

Γιορτινές μουσικές στην πόλη - εικόνα 3

Το “Gazarte” φτιάχνει επίσης μια ιδιαίτερα θερμή γιορτινή μουσική ατμόσφαιρα καθώς όλες του σχεδόν οι εκδηλώσεις είναι προσανατολισμένες ανάλογα. Ο George Zervos, πρώην swingin’ cat και ενσάρκωση – μέχρι πρότινος – του Elvis, κάνει μια εκρηκτική rock ‘n’ roll παραμονή Χριστουγέννων στη “Roof Stage”. Το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν όμως έχει και άλλη διάσταση: αυτή που δίνει ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής στην “Theater Stage” (24 και 26/12), φτιάχνοντας το “Santa’s Secret Dance”, ένα μαγικό jazz παραμύθι με τη συμμετοχή της Μαρίζας Ρίζου, τηςSugahSpank! και της Λουκίας Παλαιολόγου – τριών σπουδαίων κοριτσιών που δίνουν τις δικές τους διαστάσει στο jazz vocal. 26/12 και ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο πάρτι στη “Roof Stage”: αυτή τη φορά από τον Monsieur Minimal που συντονίζει την electro pop του σε γιορτινές ατμόσφαιρες και καταστάσεις. Ατμόσφαιρες και καταστάσεις που συνεχίζονται με περισσότερη vintage ρυθμολογία με το θεσσαλονικιώτικο γκρουπ Speakeasies Swing Band – ο τίτλος τα λέει όλα – στις 28/12. Όσο για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του “Gazarte” αυτό το μοιράζονται οι Swingin’ Cats και οι Wedding Singers. Πολλά γκάζια!

Γιορτινές μουσικές στην πόλη - εικόνα 4

Υπάρχουν όμως και πιο straight rock διαστάσεις στα φετινά Χριστούγεννα. Παράδειγμα, το “X Mass Explode Fest!” που φιλοξενεί το An Club την Παραμονή με μερικά σημαντικά ονόματα της εγχώριας σκηνής – επικεφαλής των οποίων τίθενται οι Nightstalker. Καθαροί ρόκερς – αν και πολυστιλιστικοί και αταξινόμητοι – εδώ και μια γεμάτη 25ετία, σκληροί και φάνκι παράλληλα, οι Nightstalker είναι μια πραγματικότητα. Μαζί τους, Παραμονή Χριστουγέννων είπαμε, θα είναι οι Heritage, οι Darkstar και οι Contra Limit – κάποιοι ανερχόμενοι και κάποιοι φτασμένοι…

Γιορτινές μουσικές στην πόλη - εικόνα 5

Στο “Fuzz” (27/12) γίνεται ένα πιο vintage rock πάρτι. Λέγεται “Christmas Boogie” και, προφανώς, είναι αφιερωμένο στις μουσικές των ‘50’s. Τοevent έχει ήδη πίσω του μια 3ετή παράδοση και για φέτος φιλοξενεί μια γνωστή r&b τραγουδίστρια της βρετανικής σκηνής, την Laura B, που βγαίνει κατ ευθείαν μέσα από το trad jazz πεδίο της πατρίδας της. Μαζί της στη σκηνή θα είναι οι Hi Rollers, πράγμα που μας προδιαθέτει για μια εκρηκτική βραδιά χορού, αν μη τι άλλο.

Γιορτινές μουσικές στην πόλη - εικόνα 6

Στο «Κύτταρο» θα έχουμε μια πιο παραδοσιακά κατοχυρωμένη γιορτή. Είναι το πετυχημένο – και πάντα sold out – “Christmas ‘80’s Party!” στο οποίο πρωταγωνιστούν οι αδιαμφισβήτητοι σταρ της εν λόγω δεκαετίας. Είναι η Πωλίνα, ο Κώστας Μπίγαλης και ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος που δίνουν τον τόνο τραγουδώντας μια σειρά από αξέχαστες επιτυχίες που έχουν διαμορφώσει την σύγχρονη ελληνική ποπ σκηνή. Το πάρτι ξεκινάει την μέρα των Χριστουγέννων (25/12) και συνεχίζεται: 26/12, 1, 2, 8, 9/1. Δηλαδή, και του χρόνου!

Γιορτινές μουσικές στην πόλη - εικόνα 7

Για ν’ αλλάξουμε όμως κλίμα, Χριστούγεννα δεν θα μπορούσαν να νοούνται χωρίς την αίσθηση του κλασικισμού που προσδίδουν τα έργα των μεγάλων μουσουργών και χωρίς την αίσθηση που έχει κανείς μπαίνοντας στο Μέγαρο Μουσικής. Έτσι, παραδοσιακά, έχουμε μια ακόμα υποδοχή του νέου έτους σε μια συμπαραγωγή του Μεγάρου και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στις 30/12. Είναι ουσιαστικά ένα gala όπερας όπου ακούμε αγαπημένες μελωδίες και γνωστές άριες των Ροσίνι, Ντελίμπ, Μπιζέ, Βέρντι, Ντονιτσέτι, Γκουνό, Μασνέ, Τζορντάνο κ.ά. με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ένα λαμπρό καστ (Ελένη Καλένος σοπράνο, Βασιλική Καραγιάννη σοπράνο, Γιάννης Χριστόπουλος τενόρος, Τάσος Αποστόλου μπάσος) υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά.

Περισσότερες πληροφορίες

ΧMass Explode Fest

  • Rock-pop-folk

Δυνατό χριστουγεννιάτικο stoner-heavy rock ρεβεγιόν με τους Nightstalker, Semen of the Sun, Headquake και Automaton

Robyn Bennett & Bang Bang

  • Χριστουγεννιάτικα

Η Αμερικανίδα performer με το εξαιρετικό σχήμα της επιστρέφουν για το πιο ξεσηκωτικό live της πόλης, με glamorous style, ξέφρενο pop-swing και «καυτούς» ρυθμούς.

KOA - Πρωτοχρονιάτικη συναυλία

  • Χριστουγεννιάτικα

Ένα χαρούμενο εορταστικό γκαλά όπερας με άριες κι ορχηστρικά αποσπάσματα από διάσημες όπερες των Ροσσίνι («Ο κουρέας της Σεβίλλης»), Βέρντι («Τραβιάτα»), Πουτσίνι («Μαντάμ Μπαττερφλάι», «Μποέμ», «Έντγκαρ»), Παϊζιέλο («Ο κουρέας της Σεβίλλης»), Ντελίμπ («Λακμέ»), Μπιζέ («Η ωραία κόρη του Περθ»), Ντονιτσέτι («Το ελιξίριο του έρωτα»), Γκουνό («Φάουστ»), Μασνέ («Βέρθερος»), Τζορντάνο («Αντρέα Σενιέ»). Διευθύνει ο Άλκης Μπαλτάς.

Divinas & Co

  • Χριστουγεννιάτικα

Tρεις χαρισματικές performers που μεταφέρουν την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του hot swing έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερες ικανότητες στο τραγούδι, τον χορό, το tap dancing και τη μουσική.

Robyn Bennett & Bang Bang

  • Χριστουγεννιάτικα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Αμερικανίδα performer με το εξαιρετικό σχήμα της Bang Bang προσγειώνονται στη σκηνή φέρνοντας glamorous style, ξέφρενο pop swing και «καυτούς» ρυθμούς. Είναι το πιο ξεσηκωτικό ρεβεγιόν της πόλης.

The ’80s Party

  • Rock-pop-folk

Πωλίνα, Κώστας Μπίγαλης και Κώστας Χαριτοδιπλωμένος: ένα σχήμα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και παρτάρει στους ρυθμούς των ’80s με τη συνδρομή των Polis.

The ’80s Party

  • Rock-pop-folk

Πωλίνα, Κώστας Μπίγαλης και Κώστας Χαριτοδιπλωμένος: ένα σχήμα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και παρτάρει στους ρυθμούς των ’80s με τη συνδρομή των Polis.

The ’80s Party

  • Rock-pop-folk

Πωλίνα, Κώστας Μπίγαλης και Κώστας Χαριτοδιπλωμένος: ένα σχήμα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και παρτάρει στους ρυθμούς των ’80s με τη συνδρομή των Polis.

The Speakeasies

  • Jazz-Blues-Ethnic

«Carnival Party» με το αγαπημένο swing γκρουπ της Θεσσαλονίκης, γνωστό για τα δυναμικά, γεμάτα ρυθμό, ένταση και πολύ χορό live που ξεσηκώνουν το κοινό.

Δημήτρης Καλαντζής «Santa's Secret Dance»

  • Χριστουγεννιάτικα

Δύο μοναδικές βραδιές στο πνεύμα των Χριστουγέννων με συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών και την απρόσμενη συνύπαρξη τριών ιδιαίτερων και χαρισματικών ερμηνευτριών, της Μαρίζας Ρίζου, της Sugahspank και της Λουκίας Παλαιολόγου, παρουσιάζει το «Santa's Secret Dance», ένα μαγικό jazz παραμύθι για τα Χριστούγεννα.

George Zervos+DJ's

  • Rock-pop-folk

Ένα εκρηκτικό «Carnival Party» με δυναμικό rock ’n' roll από μια μπάντα-φωτιά.

The Christmas ’80s Party!

  • Rock-pop-folk

Πωλίνα, Κώστας Μπίγαλης και Κώστας Χαριτοδιπλωμένος: ένα τρίο που παρτάρει στους ρυθμούς των ’80s, με τη συνδρομή των Polis.

Monsieur Minimal

  • Χριστουγεννιάτικα

Ένα full band live project με τη νέα χριστουγεννιάτικη εκδοχή του «Stars» από το άλμπουμ του «High Times» μαζί με bittersweet μελωδίες σε ένα γιορτινό event γεμάτο πάστα φλόρες και love stories.

Christmas Boogie!

  • Χριστουγεννιάτικα

Μια αμιγώς χριστουγεννιάτικη rock ’n’ roll βραδιά βγαλμένη από τη δεκαετία του ’50. Με τη Laura B και τους Hi Rollers.

The Speakeasies Swing Band

  • Χριστουγεννιάτικα

«Let's Swing in a Christmas mood!»: αγαπημένο swing γκρουπ της Θεσσαλονίκης, γνωστό για τα δυναμικά, γεμάτα ρυθμό, ένταση και πολύ χορό live που ξεσηκώνουν το κοινό.

Swingin' Cats

  • Χριστουγεννιάτικα

Οι πρώην Penny & the Swingin' Cats επιστρέφουν με νέα σύνθεση την τελευταία ημέρα του χρόνου για να μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο swing & rock ’n' roll πάρτι.

The ’80s Party

  • Rock-pop-folk

St. Valentine's Night με Πωλίνα, Μπίγαλη και Χαριτοδιπλωμένο: ένα σχήμα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και παρτάρει στους ρυθμούς των ’80s με τη συνδρομή των Polis.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.