"The Shell Game": μια μικρή όπερα από Έλληνες δημιουργούς

Μια ολοκαίνουργια όπερα παρουσιάζουν επτά Ελληνες δημιουργοί με την ομάδα The Medium Project. Πρόκειται για το "The Shell Game" που από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και για 12 παραστάσεις θα παρουσιάζεται στο θέατρο Olvio.

"The Shell Game": μια μικρή όπερα από Έλληνες δημιουργούς

Τη μουσική συνέθεσε ο Γιώργος Δούσης και το λιμπρέτο στην αγγλική γλώσσα έγραψε η Έρι Κύργια. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ράια Τσακηρίδη, τη μουσική διεύθυνση ο Ανδρέας Τσελίκας, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Παύλος Θανόπουλος, τους φωτισμούς η Εβίνα Βασιλακοπούλου και την κίνηση η Κορίνα Κόκκαλη. Το «The Shell Game» γράφτηκε ύστερα από απευθείας ανάθεση της ομάδας όπερας The Medium Project. Είναι μια μονόπρακτη όπερα, με επτά σκηνές και γλώσσα γραφής τα αγγλικά, κατά αντιστοιχία με τη φημισμένη όπερα του Leonard Bernstein «Trouble in Tahiti», η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2015-2016. Θεματολογικά στόχος είναι να εξεταστεί ο προβληματισμός γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από μια σύγχρονη οπτική και αισθητική.

Από πλευράς μουσικής, μέσα από τις επτά σκηνές του έργου, αξιοποιείται μια μουσική γλώσσα άμεση, στον απόηχο της λυρικότητας του ύστερου Ρομαντισμού, αλλά και του ρυθμικού πλούτου του ευρύτερου χώρου της jazz μουσικής. Λιτή και διαυγής, αλλά συνάμα δυναμική, ενθουσιώδης και παρορμητική, η μουσική σκιαγραφεί δύο ρόλους από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες: οι εσωτερικές ψυχολογικές διεργασίες που δημιουργεί ο έρωτας, το πάθος, η ζήλεια και το μίσος, η άνοδος και παρακμή των ανθρώπινων σχέσεων εξιστορούνται υπό το πρίσμα μιας σύγχρονης μουσικής θεώρησης.

Συντελεστές παράστασης Μουσική: Γιώργος Δούσης Λιμπρέτο: Έρι Κύργια Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας Σκηνικά - Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου Κίνηση: Κορίνα Κόκκαλη Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας Οργάνωση παραγωγής: Παναγιώτης Μπουμπουράκας Υπέρτιτλοι: Μάρθα Σωτηρίου Φροντιστήριο: Δήμητρα-Σταυρούλα Κατοπόδη Πιάνο: Δημήτρης Μαρίνος, Δήμητρα Μαντζουράτου Διανομή Α’ Γυναίκα: Αντωνία Δεσπούλη Β’ Γυναίκα: Λητώ Μεσσήνη Α’ Άνδρας: Κωνσταντίνος Ζαμπούνης Β’ Άνδρας: Μιχάλης Ψύρρας

Περισσότερες πληροφορίες

«The Shell Game»

  • Όπερα

Μια σύγχρονη μονόπρακτη όπερα που εξετάζει τα αδιέξοδα στις σχέσεις των δύο φύλων, από την ομάδα The Medium Project, σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Έρις Κύργια. Σκηνοθεσία: Ράια Τσακιρίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Tramhaus έρχονται στο Release Athens 2024

Μαζί με τους Pulp, The Smile και Ride συγκροτούν ένα από τα κορυφαία lineups του φετινού καλοκαιριού.

To "Temple" υποδέχεται ένα πολυσυλλεκτικό live με τους Mob Trio, Moa Bones και Page Of Cups

Ένα περιπετειώδες σετ και πιασάρικες pop rock μελωδίες σε μία βραδιά γεμάτη ενέργεια.

Μίνως Μάτσας: "Η μουσική μπορεί να ομορφύνει τον κόσμο, μα όχι να τον αλλάξει"

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής (Πέμπτη 7/3), βρεθήκαμε για έναν εσπρέσο και συζητήσαμε για τις γυναίκες και τους επίκαιρους αγώνες τους, αλλά και για τις ηρωίδες των έργων του, φτάνοντας ως τις αναμνήσεις του από τη Σωτηρία Λεονάρδου και τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Οι συναυλίες που φέρνουν την άνοιξη στην πόλη

Μια μεγάλη γιορτή του hip-hop, ένα ανατρεπτικό live σε ένα techno club, tρία κορυφαία τενόρα σαξόφωνα της jazz και όσα ακόμα θα δούμε το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου στις σκηνές της Αθήνας.

Όσα θα δούμε την άνοιξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο 2024.

Πρώτες φωτογραφίες από τη "Βαλκυρία" της Λυρικής

Ο Τζων Φούλτζεϊμς σκηνοθετεί μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου σε μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τη Βασιλική Όπερα της Δανίας.