"The Shell Game": μια μικρή όπερα από Έλληνες δημιουργούς

Μια ολοκαίνουργια όπερα παρουσιάζουν επτά Ελληνες δημιουργοί με την ομάδα The Medium Project. Πρόκειται για το "The Shell Game" που από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και για 12 παραστάσεις θα παρουσιάζεται στο θέατρο Olvio.

"The Shell Game": μια μικρή όπερα από Έλληνες δημιουργούς

Τη μουσική συνέθεσε ο Γιώργος Δούσης και το λιμπρέτο στην αγγλική γλώσσα έγραψε η Έρι Κύργια. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ράια Τσακηρίδη, τη μουσική διεύθυνση ο Ανδρέας Τσελίκας, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Παύλος Θανόπουλος, τους φωτισμούς η Εβίνα Βασιλακοπούλου και την κίνηση η Κορίνα Κόκκαλη. Το «The Shell Game» γράφτηκε ύστερα από απευθείας ανάθεση της ομάδας όπερας The Medium Project. Είναι μια μονόπρακτη όπερα, με επτά σκηνές και γλώσσα γραφής τα αγγλικά, κατά αντιστοιχία με τη φημισμένη όπερα του Leonard Bernstein «Trouble in Tahiti», η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2015-2016. Θεματολογικά στόχος είναι να εξεταστεί ο προβληματισμός γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από μια σύγχρονη οπτική και αισθητική.

Από πλευράς μουσικής, μέσα από τις επτά σκηνές του έργου, αξιοποιείται μια μουσική γλώσσα άμεση, στον απόηχο της λυρικότητας του ύστερου Ρομαντισμού, αλλά και του ρυθμικού πλούτου του ευρύτερου χώρου της jazz μουσικής. Λιτή και διαυγής, αλλά συνάμα δυναμική, ενθουσιώδης και παρορμητική, η μουσική σκιαγραφεί δύο ρόλους από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες: οι εσωτερικές ψυχολογικές διεργασίες που δημιουργεί ο έρωτας, το πάθος, η ζήλεια και το μίσος, η άνοδος και παρακμή των ανθρώπινων σχέσεων εξιστορούνται υπό το πρίσμα μιας σύγχρονης μουσικής θεώρησης.

Συντελεστές παράστασης Μουσική: Γιώργος Δούσης Λιμπρέτο: Έρι Κύργια Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας Σκηνικά - Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου Κίνηση: Κορίνα Κόκκαλη Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας Οργάνωση παραγωγής: Παναγιώτης Μπουμπουράκας Υπέρτιτλοι: Μάρθα Σωτηρίου Φροντιστήριο: Δήμητρα-Σταυρούλα Κατοπόδη Πιάνο: Δημήτρης Μαρίνος, Δήμητρα Μαντζουράτου Διανομή Α’ Γυναίκα: Αντωνία Δεσπούλη Β’ Γυναίκα: Λητώ Μεσσήνη Α’ Άνδρας: Κωνσταντίνος Ζαμπούνης Β’ Άνδρας: Μιχάλης Ψύρρας

Περισσότερες πληροφορίες

«The Shell Game»

  • Όπερα

Μια σύγχρονη μονόπρακτη όπερα που εξετάζει τα αδιέξοδα στις σχέσεις των δύο φύλων, από την ομάδα The Medium Project, σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Έρις Κύργια. Σκηνοθεσία: Ράια Τσακιρίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ο ήχος της κραυγής" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Duo Vocialo σε μια συναυλία αφιερωμένη στους ανθρώπους που βίωσαν ανθρωπιστικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και η τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Έργα Beethoven και Schubert από δύο κορυφαίους σολίστ

H αγαπημένη βιολονίστα του ελληνικού κοινού Viktoria Mullova συμπράττει με τον βιρτουόζο πιανίστα Alasdair Beatson σε μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής.

Με την όπερα "Αδελφή Βεατρίκη" του Δημήτρη Μητρόπουλου ανοίγει η αυλαία του "Ολύμπια"

Η όπερα θα ερμηνευθεί σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τον Pierre Dumoussaud.

Οι Florence and the Machine στο Ejekt Festival 2023

Η μπάντα - φαινόμενο της Florence Welch επιστρέφει στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Dance Fever Tour.

Οι Υouth Valley είναι πολλά παραπάνω από "Young Sad Lovers"

Γνωρίστε τη νέα αθηναϊκή μπάντα που συνταιριάζει dark indie επιρροές και παστέλ αισθητική λίγο πριν το πρώτο της live στο "Six D.O.G.S.".

Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς τιμούν τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ένα μουσικό αφιέρωμα για τον μεγάλο καλλιτέχνη στο ΙΛΙΟΝ Plus.