Πραγματική live αναβίωση ‘80’s στο "Vinyl Is Back"

Το γνωστό και πετυχημένο bazaar δίσκων – και όχι μόνο – που θα γίνει στο “Cine Κεραμεικός” 11-13/12, διοργανώνει μια σχεδόν «μυθική» συναυλία με τους No Man’s Land, Cpt. Νέφος / Libido Blume και Χωρίς Περιδέραιο στις 12/12

Πραγματική live αναβίωση ‘80’s στο "Vinyl Is Back"

Το γνωστό και πετυχημένο bazaar δίσκων – και όχι μόνο – που θα γίνει στο “Cine Κεραμεικός” 11-13/12, διοργανώνει μια σχεδόν «μυθική» συναυλία με τους No Man’s Land, Cpt. Νέφος / Libido Blume και Χωρίς Περιδέραιο στις 12/12 (στον ίδιο, φυσικά, χώρο).

Τα τρία ως άνω συγκροτήματα χαρακτηρίζουν το new rock στη χώρα μας τη δεκαετία του ’80 και, ως εκ τούτου, δίνουν ανάγλυφα το στίγμα της ηλεκτρικής μουσικής εκείνη την περίοδο – χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν εξέλιξαν τα εκφραστικά τους μέσα και τη μουσική τους μέσα στον χρόνο.

Πραγματική live αναβίωση ‘80’s στο "Vinyl Is Back" - εικόνα 1

Συνοπτικά, οι Χωρίς Περιδέραιο είναι «ένα συγκρότημα που κράτησε σχεδόν 3 χρόνια κι όμως επηρέασε όσο λίγα την ελληνική new wave σκηνή. Οι Χωρίς Περιδέραιο δημιουργήθηκαν στα τέλη του ’82, ενώ στα μέσα του ’86 είχαν ήδη διαλυθεί. Τα σύγχρονα μέσα διάδοσης της μουσικής τους έφεραν ξανά στο προσκήνιο το 2014.»

Πραγματική live αναβίωση ‘80’s στο "Vinyl Is Back" - εικόνα 2

Οι Captain Νeφos ξεκίνησαν στην Αθήνα το 1982. Έδωσαν την πρώτη τους συναυλία το καλοκαίρι του '82 στου Γκύζη, με άλλα punk συγκροτήματα της εποχής, που διακόπηκε με παρέμβαση της αστυνομίας. Στην πορεία τους έβγαλαν τρία LP. Τα μέλη του γκρουπ βρέθηκαν ξανά μαζί αργότερα στους Libido Blume.

Πραγματική live αναβίωση ‘80’s στο "Vinyl Is Back" - εικόνα 3

Οι No Man’s Land, “μία από τις μακροβιότερες και πιο δραστήριες αθηναϊκές μπάντες, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στα μέσα της δεκαετίας του 80 και γρήγορα εδραιώθηκαν στην τοπική σκηνή, ιδιαίτερα χάρη στις μοναδικές ζωντανές τους εμφανίσεις… Τα τελευταία χρόνια η μπάντα βρίσκεται και πάλι στο δρόμο, με συνεχείς εμφανίσεις και ένα πλήθος ηχογραφήσεων.”

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.