Ο Thurston Moore στις καλύτερες μέρες του

Στις 25/4 ο εμπνευσμένος κιθαρίστας των Sonic Youth και η μπάντα του –αυτή με την οποία μας έδωσε το υπέροχο «The best day» πέρυσι το φθινόπωρο– έρχεται για μια συναυλία στο «Fuzz live music club».

Ο Thurston Moore στις καλύτερες μέρες του

Στις 25/4 ο εμπνευσμένος κιθαρίστας των Sonic Youth και η μπάντα του –αυτή με την οποία μας έδωσε το υπέροχο «The best day» πέρυσι το φθινόπωρο– έρχεται για μια συναυλία στο «Fuzz live music club».

Ο Thurston Moore στις καλύτερες μέρες του - εικόνα 1

Ηιστορία του Thurston Moore και, αναπόφευκτα, αυτή των Sonic Youth αγκαλιάζει ένα ευρύτερο μουσικό / καλλιτεχνικό φάσμα και όχι απλώς μια τάση του νέου ροκ. Στη δική μας αισθητική ζυγαριά βαραίνει ως μια ιδιαίτερη δημιουργική συνιστώσα που στο γύρισμα των ’70s-’80s ξέφευγε από προκαθορισμένες ιδιωματικές προδιαγραφές και, μέσα από το post-punk και το no wave, έδινε νέες δημιουργικές προοπτικές σε οτιδήποτε ερχόταν από straight ροκ, τζαζ, μπλουζ κ.λπ. κατευθύνσεις.

Οι Sonic Youth –που δημιούργησε ο κιθαρίστας Thurston Moore μαζί με τον Lee Ranaldo και την Kim Gordon– προέκυψαν από το γενικότερο δημιουργικό κλίμα που χαρακτήριζε τη σκηνή της Νέας Υόρκης στις αρχές των ’80s. Το γκρουπ, με το χρόνο και μέσα στο χρόνο, απέκτησε ισχυρό following ακόμη και από ανθρώπους με πλατύτερα μουσικά ενδιαφέροντα από το «ροκ εν ρολ». Αλλά και ισχυρές αβάν γκαρντ παραμέτρους – και σ’ αυτό είναι εμφανέστατη η σφραγίδα του Thurston Moore.

Μέσα και έξω από τους Sonic Youth (που βρίσκονται σε μια «κατάψυξη» διαρκείας) σε οποιοδήποτε project του, προσωπικό ή μη, ο Thurston Moore επαληθεύει την ακατάπαυστη καλλιτεχνική αναζήτησή του για οτιδήποτε υπερβαίνει τα αισθητικά κεκτημένα. Από αυτή την άποψη, η μουσική του απαιτεί από εμάς μια διαρκή αναζήτηση και αυτό είναι κάτι που μας κρατάει σε εγρήγορση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.