Arturo Sandoval: Επική jazz τρομπέτα

Για μια ακόμα φορά ο αστεράτος τρομπετίστας της αφροκουβανέζικης και λάτιν τζαζ επισκέπτεται τη χώρα μας και παίζει στο “Gazarte” (10/5)

Arturo Sandoval: Επική jazz τρομπέτα

Για μια ακόμα φορά ο αστεράτος τρομπετίστας της αφροκουβανέζικης και λάτιν τζαζ επισκέπτεται τη χώρα μας και παίζει στο “Gazarte” (10/5).

Arturo Sandoval: Επική jazz τρομπέτα - εικόνα 1

Ο Arturo Sandoval είναι μια από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες της σύγχρονης τζαζ – και κυρίως των ιδιωμάτων που έχουν να κάνουν με την αφροκουβανέζικη και την λάτιν τζαζ. Γνωστός από τη συμμετοχή του στο θρυλικό κουβανέζικο τζαζ γκρουπ Irakere και από τις πολλαπλές συνεργασίες του με τον Dizzy Gillespie, ο εκπληκτικός αυτός δεξιοτέχνης τρομπετίστας αποδείχθηκε γνήσιος κληρονόμος όλων των μεγάλων τζάζμεν της εποχής του μπίμποπ και του post-bop και η ζωή του έγινε ταινία – με αφορμή, φυσικά, την «απόδρασή» του στη Δύση. Πολυβραβευμένος και δημοφιλέστατος μουσικός, ο Arturo Sandoval αποτελεί μια από τις πιο βασικές παραμέτρους της λάτιν μποπ μουσικής σκηνής σήμερα. Η μουσική του, σε κάθε περίπτωση και περίσταση, σε κάθε ιδιαίτερο ιδίωμα και κατάσταση, είναι πάντα επικών διαστάσεων. Ο Arturo Sandoval έρχεται με το γκρουπ του στο “Gazarte” στις 10 Μαϊου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.