Kurt Rosenwinkel: Liquid jazz guitar

Ένας μελωδικός και εύγλωττος τζαζ κιθαρίστας / αυτοσχεδιαστής έρχεται για ένα συναρπαστικό live με το καινούριο γκρουπ του.

Kurt Rosenwinkel: Liquid jazz guitar

Ένας μελωδικός και εύγλωττος τζαζ κιθαρίστας / αυτοσχεδιαστής έρχεται για ένα συναρπαστικό live με το καινούριο γκρουπ του.

Kurt Rosenwinkel: Liquid jazz guitar - εικόνα 1

Ακούγοντάς τον έχεις την αίσθηση ότι ο κιθαριστικός του ήχος συνεχώς ανανεώνεται και πως δεν υπάρχει ούτε μια φράση στην μελοτροπική του δραστηριότητα που να οδηγεί (έστω!) σε υποψία πλήξης! Ο κιθαρίστας Kurt Rosenwinkel είναι ένας μελωδικός και εύγλωττος αυτοσχεδιαστής που διαθέτει εκπληκτική άνεση σε οποιαδήποτε συναυλιακό ή δισκογραφικό σετ – από σόλο μέχρι πλήρη big band. Στην 25ετή του επαγγελματική πορεία έχει διακριθεί ποικιλοτρόπως και το ιδιαίτερα «ρευστό» παίξιμό του τον έχει οδηγήσει σε ξεχωριστά και πανστιλιστικά μουσικά projects με τέτοιο τρόπο και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που τον τοποθετή σε πρώτη γραμμή ζήτησης και ενδιαφέροντος. Αυτή τη φορά ο Rosenwinkel έρχεται στο “Gazarte” (2/4) με το νέο του κουαρτέτο.

Περισσότερες πληροφορίες

Kurt Rosenwinkel

  • Jazz-Blues-Ethnic

Βιρτουόζος κι έμπειρος αυτοσχεδιαστής, ο Αμερικανός ηλεκτρικός κιθαρίστας της jazz δίνει ένα ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας με την μπάντα του. Ο Kurt Rosenwinkel είναι μια ξεχωριστή και σπουδαία δημιουργική φωνή στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης μουσικής, για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ο Αμερικανός πολυοργανίστας, συνθέτης και παραγωγός έχει κερδίσει την διεθνή αναγνώριση για το ιδιαίτερο ύφος του και την συνεισφορά του στην αυτοσχεδιαστική μουσική, από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή της Νέας Υόρκης το 1991. Η κληρονομιά του ως η κατεξοχήν φωνή τζαζ κιθάρας της γενιάς του, είναι ξεκάθαρα εμφανής στα έντεκα άλμπουμ του ως leader, καθένα από τα οποία αποτελεί έμπνευση για κάθε μουσικό σε όλο τον κόσμο. Οι συνεργασίες με τον Eric Clapton, τον Q-tip, τον Gary Burton, τον Paul Motian, τον Joe Henderson, τον Brad Mehldau και τον Donald Fagen, δεν είναι παρά λίγα σημεία από έναν εξαιρετικά ποικιλόμορφο και εκτεταμένο κατάλογο με συμμετοχή σε περισσότερες από 150 ηχογραφήσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.