Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη στο Μέγαρο

«100 χρόνια από τη γέννησή του» με τον Σταύρο Ξαρχάκο, την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τη Δήμητρα Γαλάνη, στις 20-21 Ιανουαρίου.  

Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη στο Μέγαρο

«100 χρόνια από τη γέννησή του» με τον Σταύρο Ξαρχάκο, την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τη Δήμητρα Γαλάνη

Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη στο Μέγαρο - εικόνα 1

Έτος Τσιτσάνη το 2015 καθώς κλείνει ένας αιώνας από τη γέννηση του μεγάλου μας συνθέτη. Με αφορμή αυτή την επέτειο γίνονται στις 20 και 21 Ιανουαρίου δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στη μνήμη και, κυρίως, στο πλούσιο και πολύμορφο έργο του. Ο Βασίλης Τσιτσάνης διαμόρφωσε με τις συνθέσεις του το πρόσωπο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού στον 20ο αιώνα και η καλλιτεχνική του προσφορά είναι κάτι που θα εκτιμάται και θα εανεκτιμάται συνεχώς.
Το αφιέρωμα αυτό αναλαμβάνει ένας βαθύς γνώστης / μελετητής του έργου του Τσιτσάνη, ο επίσης μεγάλος μας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, που με το δικό του έργο έχει εντρυφήσει άμεσα και έμμεσα στη μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη. Και η ερμηνεία των τραγουδιών του ανατίθεται σε δύο δοκιμασμένες και ξεχωριστές μας τραγουδίστριες, την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τη Δήμητρα Γαλάνη που κι αυτές έχουν δώσει κατά καιρούς τον δικό τους τόνο και χρώμα στα συγκλονιστικά τραγούδια του.

Έτσι, στις 20-21 Ιανουαρίου θα έχουμε την ευτυχία να γευθούμε μοναδικές στιγμές από τη μεγάλη τέχνη του Βασίλη Τσιτσάνη.

[Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 20-21/1. Τιμές εισιτηρίων: 65, 50, 35, 25€. Φοιτητικά / ΑΜΕΑ: 15€. Προπώληση στα ταμεία του Μεγάρου και στα εκδοτήρια Ομήρου 8. Πληροφορίες / κρατήσεις: 2107282333, www.megaron.gr ]

Περισσότερες πληροφορίες

100 Χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης

  • Ελληνική

Δύο συναυλίες με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικότερου από τους δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού. Ερμηνεύουν οι Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Την ορχήστρα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.