Βασιλική Καρακώστα: Let it… V

Έρχεται στο «Half Note Jazz Club» στις 18/12 με τη ­γνωστή της ομάδα μουσικών αλλά και με guests ­μουσικούς δρόμου από τη Σενεγάλη και στήνει ένα πραγματικά εκρηκτικό πολυπολιτισμικό γλέντι.

Βασιλική Καρακώστα: Let it… V

Έρχεται στο «Half Note Jazz Club» στις 18/12 με τη ­γνωστή της ομάδα μουσικών αλλά και με guests ­μουσικούς δρόμου από τη Σενεγάλη και στήνει ένα πραγματικά εκρηκτικό πολυπολιτισμικό γλέντι.

Βασιλική Καρακώστα: Let it… V - εικόνα 1

Η Βασιλική Καρακώστα αποτελεί μία από τις καλύτερες και πιο εκφραστικές φωνές της νεότερης γενιάς. Ο τρόπος που «αγκαλιάζει» το τραγούδι και του δίνει μια νέα φόρμα –κι ενδεχομένως ένα νέο περιεχόμενο– είναι μοναδικός. Και αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο ερμηνευτικό στιλ ή τάση, ούτε με κάποια ιδιαίτερη μουσική «σχολή». Η Βασιλική έχει μια ευχέρεια να προσεγγίζει οποιοδήποτε τραγούδι, αρκεί να νιώθει πως είναι κάτι που μπορεί να περάσει από μέσα της και να δοθεί (γενναιόδωρα) σε εμάς. Γι’ αυτό τα προγράμματα που παρουσιάζει, όπως τώρα το «V» στο «Half Note», είναι πάντα πολύμορφα και ιδιαίτερα.

Ακούγοντάς τη να τραγουδάει τραγούδια καινούργια, δικά της, που ταιριάζουν στη νεαρή ηλικία και το ταμπεραμέντο της αλλά και παλιά, διαχρονικά και ποικιλοτρόπως δοκιμασμένα, σκέφτεσαι: «Αυτό το κορίτσι του δίνει και καταλαβαίνει του τραγουδιού, του βγάζει τα μέσα έξω, το κάνει δικό της – και δικό μας. Το νιώθει και το νιώθουμε. Το ευχαριστιέται και το ευχαριστιόμαστε. Ξέρει να φτιάχνει μια όμορφη “κοινότητα”». Όπως τώρα, που καλεί μαζί της στη σκηνή ταλαντούχους μουσικούς από τη Σενεγάλη, τους οποίους η ίδια εντόπισε στις βόλτες της στην πόλη να παίζουν κρουστά και τους προσέγγισε.

Ακριβώς αυτό είναι το καλλιτεχνικό/ερμηνευτικό χαρακτηριστικό της Βασιλικής και είναι φανερό σε κάθε περίσταση – όταν τραγουδάει με τον Σαββόπουλο, με τον Πορτοκάλογλου, με τον Πετρολούκα Χαλκιά, με τους φίλους της, με οποιονδήποτε και με οποιουσδήποτε. οποτεδήποτε. Και είναι κάτι που μεταφράζεται σε φυσική δύναμη – η οποία ωστόσο δεν έχει αντικατοπτριστεί σε όλες της τις διαστάσεις στη μέχρι τώρα δισκογραφία της. Εκφράζεται όμως κάθε φορά που η Βασιλική πιάνει το μικρόφωνο για να τραγουδήσει ένα ηπειρώτικο ή ένα ποντιακό, ένα «έντεχνο» ή ένα «λαϊκό» τραγούδι. ­Είναι κάθε φορά που η Βασιλική και η παρέα της βγαίνουν για να στήσουν ένα γλέντι με το μοναδικό τους τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασιλική Καρακώστα

  • Μουσικές του κόσμου

Εκτός από τους μόνιμους συνεργάτες της, θα έχει στο πλευρό της τρεις ταλαντούχους μουσικούς δρόμου από τη Σενεγάλη. Μαζί θα επιχειρήσουν μια διαδρομή από τα ελληνικά και τα αφρικάνικα παραδοσιακά τραγούδια στο σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.