Cat Power: Πάνω απ’ όλα το τραγούδι

Ένα πιάνο, μια κιθάρα κι ένα μικρόφωνο είναι ό,τι χρειάζεται η Chan Marshall την Παρασκευή 21/11, στο «Fuzz», για να αφηγηθεί στιγμιότυπα μέσα από μια εικοσάχρονη πορεία διαρκών δημιουργικών μεταλλάξεων, αλλά σταθερά ειλικρινούς τραγουδοποιίας.

Cat Power: Πάνω απ’ όλα το τραγούδι

Ένα πιάνο, μια κιθάρα κι ένα μικρόφωνο είναι ό,τι χρειάζεται η Chan Marshall αύριο Παρασκευή 21/11, στο «Fuzz», για να αφηγηθεί στιγμιότυπα μέσα από μια εικοσάχρονη πορεία διαρκών δημιουργικών μεταλλάξεων, αλλά σταθερά ειλικρινούς τραγουδοποιίας.

Cat Power: Πάνω απ’ όλα το τραγούδι - εικόνα 1

Η Cat Power, κατά κόσμον Chan Marshall, μπήκε στο ραντάρ της indie κοινότητας όταν το σημαντικό ανεξάρτητο label Matador την ανέσυρε από τα υπόγεια του Μπρούκλιν για να την αναδείξει ως μία από τις πιο ιδιαίτερες και ουσιαστικές νέες φωνές της ανεξάρτητης σκηνής. Το «Nude Αs The News», το πρώτο της επιτυχημένο single, ξεχωρίζει ακόμη ως κατεξοχήν δείγμα ενός πλούσιου σε συναισθηματικό φορτίο δισκογραφικού έργου. Όμως η Chan Marshall δεν έμελλε να προσκολληθεί στη lo fi ταμπέλα, η οποία εκείνη την εποχή προσέδιδε ένα κάποιο underground κύρος στους καλλιτέχνες της ανεξάρτητης σκηνής.
Η ωριμότητα που ήρθε μέσα από τις δημιουργικές της αναζητήσεις αλλά και την πάροδο του χρόνου τη θέλει να δια­φοροποιείται από δίσκο σε δίσκο. Στο «Τhe Greatest» τιμά τη soul του Μέμφις, στο πιο πρόσφατο «Sun» εξερευνά την ηλεκτρονική και ποπ πλευρά της, ενώ στα δύο cover albums που έχει κυκλοφορήσει έρχεται αντιμέτωπη με τα «άβατα» τραγούδια των Rolling Stones, Bob Dylan, Ηank Williams και Joni Mitchell. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Chan Marshall εκπέμπει αβίαστη ειλικρίνεια και προσωπικό στιλ, χρωματισμένο πάντα από τις εκλεκτικές συνεργασίες που συνάπτει: Eddie Vedder, Dave Grohl, Warren Ellis, Judah Bauer κ.ά. Στην Αθήνα, πάντως, θα ερμηνεύσει τα τραγούδια και τις διασκευές της στην απλούστερη μορφή τους. Σόλο. Με μια κιθάρα, ένα πιάνο και τη γοητευτικά θλιμμένη φωνή της…

Περισσότερες πληροφορίες

Cat Power

  • Rock-pop-folk

Η Chan Marshall, μία από τις σπουδαιότερες Αμερικανίδες τραγουδοποιούς της indie-alternative σκηνής, παρουσιάζει το υλικό της συνοδεία ενός grand piano και μιας κιθάρας. Support: Nalyssa Green

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.