Η Ήπειρος πάει Μέγαρο

Μια μουσικοχορευτική παράσταση για καλό σκοπό με πρωταγωνιστή τον Πετρολούκα Χαλκιά και άλλους κορυφαίους καλλιτέχνες της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης στις 14/11.

Η Ήπειρος πάει Μέγαρο

Μια μουσικοχορευτική παράσταση για καλό σκοπό με πρωταγωνιστή τον Πετρολούκα Χαλκιά και άλλους κορυφαίους καλλιτέχνες της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης στις 14/11.

Η Ήπειρος πάει Μέγαρο - εικόνα 1

«Πήγαινα το δρόμο – δρόμο», είναι ο τίτλος που θέλει να δώσει ο Πέτρο Λούκας στην παράσταση που έχει σχεδιάσει με μεράκι και μοιάζει να θέλει να παρουσιάσει μια από τις διαδρομές του με φίλους ζωής και αγαπημένους καλλιτέχνες συνοδοιπόρους με διάθεση να αναδείξει την αυτοσχεδιαστική διάσταση της τέχνης του. Για πρώτη φόρα πέντε κλαρίνα επί σκηνής σε σύμπραξη, θα ακολουθούσουν τον μουσικό σχεδιασμό του μεγάλου ερμηνευτή με αφετηρία την πεντατονική μουσική. Εκτός λοιπόν από τον ζωντανό θρύλο του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, θα απολαύσουμε στη σκηνή ακόμα τέσσερις εξαίρετους σολίστ, τους Σταύρο Καψάλη, Νίκο Φιλιππίδη, Γιώργο Κωτσίνη και Χαράλαμπο Χαλκιά. Σε αυτή τη μοναδική μουσική παράσταση στην οποία συμμετέχουν 60 συντελεστές εμφανίζονται επίσης οι κορυφαίοι ερμηνευτές της ηπειρώτικης δημοτικής παράδοσης Αντώνης Κυρίτσης, Σάββας Σιάτρας, Κώστας Τζίμας, Παγώνα Αθανασίου Ανθούλα Νούση, Γιάννης Καψάλης και Δημήτρης Υφαντής, ενώ το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων θα χορέψει αυθεντικούς χορούς με αριστουργηματικές φορεσιές και κοσμήματα της περιοχής.



Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.Π.Α. Εισιτήρια Προπωλούνται στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τηλ. 210 7282333 www.megaron.gr

Περισσότερες πληροφορίες

«Ήπειρος - Ένας Πολιτιστικός Θησαυρός»

  • Παραδοσιακή

Μουσικοχορευτική παράσταση με γνήσιες μουσικές εκτελέσεις από τους βετεράνους της ηπειρώτικης μουσικής, αυθεντικές φορεσιές και κοσμήματα από το ιστορικό Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων. Κλαρίνο παίζουν οι Πετρολούκας Χαλκιάς, Σταύρος Καψάλης, Νίκος Φιλιππίδης, Γιώργος Κωτσίνης και Χαράλαμπος Χαλκιάς. Ερμηνεύουν: Αντώνης Κυρίτσης, Σάββας Σιάτρας, Κώστας Τζίμας, Παγώνα Αθανασίου, Ανθούλα Νούση, Δημήτρης Υφαντής και Γιάννης Καψάλης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.