Tarja Turunen: η hard rock σοπράνο που κατέκτησε την Ευρώπη

Με ισχυρή fanbase και υψηλό βαθμό καλλιτεχνικής εκφραστικότητας, η λυρική σοπράνο του hard rock κόσμου Tarja έρχεται στα μέρη μας για ακόμη μία φορά («Gagarin 205», 31/10) για να μας αποκαλύψει υπέροχα σκοτεινά χρώματα μέσα από την παρουσία και τη μουσική της.

Tarja Turunen: η hard rock σοπράνο που κατέκτησε την Ευρώπη

Με ισχυρή fanbase και υψηλό βαθμό καλλιτεχνικής εκφραστικότητας, η λυρική σοπράνο του hard rock κόσμου Tarja έρχεται στα μέρη μας για ακόμη μία φορά («Gagarin 205», 31/10) για να μας αποκαλύψει υπέροχα σκοτεινά χρώματα μέσα από την παρουσία και τη μουσική της.

Tarja Turunen: η hard rock σοπράνο που κατέκτησε την Ευρώπη - εικόνα 1

Η Tarja Turunen είναι μία από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες αρχικά της φινλανδικής μεταλλικής και hard rock σκηνής και κατόπιν ολόκληρης της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Τραγουδίστρια του gothic/συμφωνικού γκρουπ Nightwish από το 1996 –μόλις τελείωσε τη φημισμένη μουσική ακαδημία Sibelius–, η προικισμένη λυρική σοπράνο με την εντυπωσιακή εκφραστική έκταση και τους ανάλογους χρωματισμούς δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει για το δικό της μουσικό δρόμο.

Πράγμα που άρχισε να συμβαίνει από το 2005 οπότε και απομακρύνθηκε από το γκρουπ, αρχίζοντας να αποκρυσταλλώνει σταδιακά τη δική της αισθητική πορεία, αρχικά με το πρώτο της άλμπουμ «My Winter Storm» (2007) και στη συνέχεια με μια συνεργασία με τον Klaus Meine και τους Scorpions. Το δεύτερο άλμπουμ της «What Lies Beneath» (2010) ήταν αυτό που πραγματικά βοήθησε την Tarja να διευρύνει το κοινό της, μπαίνοντας στα μονοπάτια της κλασικής/new age γοητείας και παράλληλα διατηρώντας τη hard rock καλλιτεχνική της φυσιογνωμία.

Με τον ίδιο τρόπο η Tarja έβγαλε πρόπερσι τον τρίτο της δίσκο «Colours in the Dark», που πολύ εύκολα έκανε τεράστια επιτυχία στο μεγαλύτερο μέρος της κεντροανατολικής ευρωπαϊκής ηπείρου και στη Μεγάλη Βρετανία. Την ποιότητα αυτού του άλμπουμ υπογράμμισε η Tarja καθώς κυκλοφόρησε το καλοκαίρι το «Left in the Dark», με demos κι εναλλακτικές λήψεις των κομματιών του «Colours…», βγάζοντας τα και αυτά στο φως.

Περισσότερες πληροφορίες

Tarja

  • Rock-pop-folk

Με υλικό τεσσάρων προσωπικών άλμπουμ και λυρική ποιότητα φωνής, η πάλαι ποτέ frontwoman των Φινλανδών Nightwish εξακολουθεί να επαναπροσδιορίζει τη θέση των γυναικών στο σκληρό ήχο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

28/04/2024

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.