Ηλεκτρονικά jazz grooves από την Cinematic Orchestra

Εδώ και 15 χρόνια, τουλάχιστον, μουσικές που πραγματικά ή μεταφορικά συνοδεύουν ή δημιουργούν εικόνες . Έρχονται στο «Fuzz» στις 25/10.

Ηλεκτρονικά jazz grooves από την Cinematic Orchestra

Εδώ και 15 χρόνια, τουλάχιστον, μουσικές που πραγματικά ή μεταφορικά συνοδεύουν ή δημιουργούν εικόνες . Έρχονται στο «Fuzz» στις 25/10.

Ηλεκτρονικά jazz grooves από την Cinematic Orchestra - εικόνα 1

Έχοντας πάντα κατά νου το αξίωμα ότι μια άμεση σχέση συνδέει τον ήχο με την κίνηση και, συνακόλουθα, τη μουσική με τον κινηματογράφο, η Cinematic Orchestra του Jason Swinscoe δημιουργεί εδώ και 15 χρόνια, τουλάχιστον, μουσικές που πραγματικά ή μεταφορικά συνοδεύουν ή δημιουργούν εικόνες. Εικόνες κινούμενες, του μυαλού και της φαντασίας κυρίως, καθώς τα jazz grooves σμίγουν με ιδιαίτερες ηλεκτρονικές διαφυγές και ο γήινος ρυθμός συνδέεται με ποικίλες διαστημικές / αστρικές ονειρώξεις. Έτσι, πάνω κάτω, εκλαμβάνουμε την όμορφη μουσική της Cinematic Orchestra που πρόπερσι μας έδωσε το δίσκο «In Motion pt. 1» με τον οποίο ο Swinscoe δημιούργησε ένα ακόμα υπέροχο σάουντρακ – με πραγματική βάση αυτή τη φορά. Τη Cinematic Orchestra θα τη δούμε στο «Fuzz» (25/10).

Περισσότερες πληροφορίες

The Cinematic Orchestra

  • Electronica-Industrial

Αναμειγνύοντας δημιουργικά trip hop, ηλεκτρονική μουσική, jazz και κινηματογράφικές ατμόσφαιρες, ο Βρετανός Jason Swinscoe και η παρέα του αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της downtempo κουλτούρας τα τελευταία 15 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.