Lynyrd Skynyrd: νοτιότερα του south

«Simple men» είναι τελικά αυτοί οι Skynyrd. Όπως μάθαμε, το μόνο που ζήτησαν ήταν να δοκιμάσουν greek gyros και να...

Lynyrd Skynyrd: νοτιότερα του south

«Simple men» είναι τελικά αυτοί οι Skynyrd. Όπως μάθαμε, το μόνο που ζήτησαν ήταν να δοκιμάσουν greek gyros και να έχουν μια ελληνική σημαία, για να την κυματίσουν μαζί με την confederate flag-σήμα κατατεθέν του Αμερικανικού Νότου στη σκηνή του γηπέδου Baseball το βράδυ της Δευτέρας 18/6. Η συναυλία ξεκίνησε με τη δύση του ήλιου. Σε μεγάλα κέφια και με πολλή ενέργεια, οι Skynyrd αντάλλαζαν επί μιάμιση ώρα φιλοφρονήσεις με το κοινό (παλιοροκάδες –νέους και λιγότερο νέους–, τύπους με τατουάζ Queensryche και άλλους με μπλούζες από Led Zeppelin και Motorhead μέχρι Cluch) και έπαιζαν σημαντικές επιτυχίες τους όπως το «Simple Man», «Give me back my bullets», «That Smell», «This is Saturday», «Tuesday' s Gone» (εδώ έκανε την εμφάνισή της η φυσαρμόνικα) κ.ά. Ο απόλυτος νότιος ύμνος «Sweet Home Alabama» ήρθε για να κλείσει ιδανικά τη συναυλία και να μας οδηγήσει στο encore και το κύμα ενθουσιασμού που ξεσήκωσε η κλιμάκωση του «Free Bird», ένα αρκετά καλτ στιγμιότυπο με αναπτήρες και τα σχετικά (παρακάτω σχετικό video). Προσωπικά, κρατώ την υπόσχεσή τους πως θα επιστρέψουν σύντομα και σημειώνω στα χρωστούμενα του setlist το «Still unbroken». Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως την προηγούμενη μέρα, γύρω στους ογδόντα Έλληνες χαρλεάδες υποδέχτηκαν τους Lynyrd – Rock and Roll Hall of Fame– Skynyrd στο αεροδρόμιο με τιμές και μαρσαρίσματα και τους συνόδευσαν μέχρι το ξενοδοχείο τους. Αμοιβαίο το «respect».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.