The Last of Us Part II τον Φεβρουάριο

Το αρχικό δωρεάν στο PS Plus τον Οκτώβριο, νέα games στον ορίζοντα, το PS4 συνεχίζει ακούραστο

Έτσι είναι αυτά τα πράγματα: όταν έχεις κυριαρχήσει στην αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης με τρόπο θριαμβευτικό, κάνεις και... μια μικρή "επίδειξη δύναμης" στην προετοιμασία για την εορταστική περίοδο. Για να υπογραμμίσεις την θέση σου, να ενθουσιάσεις το κοινό σου και να τού υπενθυμίσεις τους λόγους για τους οποίους έκανε την σωστή επιλογή τιμώντας το δικό σου σύστημα. Αυτό ακριβώς έκανε η Sony με το νέο "επεισόδιο" της σειράς Δικτυακών ανακοινώσεων State of Play - και σε μόλις 20 λεπτά έθεσε το πλαίσιο στο οποίο θα πορευτεί με το PS4 έως την άνοιξη: γόνιμα, δημιουργικά και... non-stop, σε αντίθεση με ό,τι έκαναν άλλοι κατασκευαστές με τα δικά τους συστήματα όταν προετοιμάζονταν πια για τα επόμενα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: η μεγαλύτερη είδηση του 20λέπτου δεν ήταν άλλη από την ημερομηνία κυκλοφορίας του The Last of Us Part II, του ίσως σημαντικότερου αποκλειστικού τίτλου στον ορίζοντα του PS4. Η νέα δημιουργία της Naughty Dog θα κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου σε όχι μία ή δύο, αλλά πέντε διαφορετικές εκδόσεις. Η Collector's θα προσφέρει το αναμενόμενο αγαλματίδιο (της πρωταγωνίστριας Ellie φυσικά), ποικιλία από άλλα μικρά αντικείμενα, soundtrack σε ψηφιακή μορφή, μικρό artbook και διάφορα άλλα bonus για τον τίτλο. Η Special Edition θα προσφέρει το artbook και ψηφιακά extras, η Digital Deluxe τα παραπάνω (πλην του αγαλματιδίου προφανώς) σε ψηφιακή μορφή, ενώ διαθέσιμη βέβαια θα είναι "απλή" έκδοση αμιγώς ψηφιακά μέσω PS Store και η αντίστοιχη σε υλική μορφή στα παραδοσιακά καταστήματα.

Το σχετικό trailer που έδωσε στην δημοσιότητα η Naughty Dog σκιαγραφεί ακόμη μία παραγωγή επιπέδου ΑΑΑ προορισμένη να λάβει την θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες για PS4 και να διεκδικήσει την διάκριση του καλύτερου τίτλου για το 2020. Έτσι ώστε να "προετοιμάσει το έδαφος" με τον καλύτερο τρόπο, δε, η Sony προσφέρει στους συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus το αρχικό The Last of Us, στην έκδοση Remastered, ως ένα από τα δύο πλήρη δωρεάν games του Οκτωβρίου για PS4 (το άλλο είναι το MLB The Show 2019). Καθόλου, μα καθόλου άσχημα!

Στο υπόλοιπο State of Play: νέα games και αποκλειστικότητες. Στις δεύτερες περιλαμβάνεται το Wattam (από τον δημιουργό του θρυλικού Katamari Damacy και... εξίσου cute), το Humanity (ένας απρόσμενα πρωτότυπος εξοιμοιωτής... ανθρώπινης συμπεριφοράς από τους δημιουργούς του Tetris Effect), αλλά και η επιλογή παιχνιδιού Specs Ops Survival του νέου Call of Duty: Modern Warfare, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο στο PS4 για... έναν ολόκληρο χρόνο (με τις αναμενόμενες αντιδράσεις από τους κατόχους PC ή Xbox One). Όσον αφορά στα νέα games επιδείχθηκε το πανέμορφο Arise: A Simple Story, το δημοφιλέστατο Civilization 6 επιτέλους για PS4, καθώς και τέσσερα νέα games για το PlayStation VR: τα Stardust Odyssey, Gorn, After the Fall και LA Noire The VR Files, διαφορετικού στυλ το καθένα μα όλα προσεγμένα κι εντυπωσιακά.

Οι μόνοι που μπορούν ίσως να αισθάνονται ελαφρώς... απογοητευμένοι είναι οι φανατικοί φίλοι του Hideo Kojima και των τίτλων του, καθώς σε αυτό το State of Play δεν γνωστοποιήθηκαν περισσότερα για το Death Stranding (είναι επιλογή του ίδιου του Kojima να μην μαθευτούν πολλές λεπτομέρειες γι' αυτό πριν την κυκλοφορία του). Επιδείχθηκε ωστόσο η συλλεκτική έκδοση του PS4 Pro που θα πωληθεί τον πρώτο καιρό διάθεσης του τίτλου: είναι πανέμορφη, αν εξαιρέσει κανείς το χειριστήριο που εικαστικά "εμπνέεται" από ένα συγκεκριμένο στοιχείο του τίτλου... συζητήσιμης καλαισθησίας και ενδεχομένως δεν θα αρέσει σε όλους. Γι' αυτό, ωστόσο, υπάρχουν άφθονα DualShock4 σε... τόσα άλλα χρώματα για να διαλέξει κανείς!

Αυτό που ικανοποιεί τους πάντες, ωστόσο, είναι η αμέριστη υποστήριξη της οποίας τυγχάνει το PlayStation4 από την Sony σε όλα τα επίπεδα: νέα games επιπεδου και φιλοδοξιών ΑΑΑ, πολλές καινούργιες παραγωγές διαφορετικές από ό,τι είναι ήδη διαθέσιμο στην τεράστια βιβλιοθήκη του, αποκλειστικότητες ποθητές, τίτλοι εικονικής πραγματικότητας πρωτότυποι σε ιδέα και εκτέλεση... περιθώριο για παράπονο απλώς δεν υπάρχει. Δικαίως, μετά απ' όλα αυτά, ο ιαπωνικός κολοσσός θα επιδιώξει να... "μαζέψει όλο το χαρτί" στο τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς (ας μην ξεχνάμε πως η πελατειακή του βάση θα έχει ξεπεράσει τα 100 εκ. συστήματα παγκοσμίως), δικαίως θα βρίσκεται στο προσκήνιο και για όλο το πρώτο τετράμηνο του 2020, όταν ο ανταγωνισμός του θα έχει απαράδεκτα "σιωπήσει" για πολλοστή φορά. Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ