Καταγωγή

1,5

Στρατευμένο χρονικό υπεράσπισης (και φλύαρης, λεπτομερέστατης επεξήγησης) των ιδεών της δημοσιογράφου Ίζαμπελ Γουίλκερσον, γεμάτο επώδυνα διδακτικές ιστορικοπολιτικές διαπιστώσεις.

Καταγωγή

Σεναριογράφος και σκηνοθέτρια, η οποία έγινε γνωστή με το ημιαυτοβιογραφικό, βραβευμένο στο Σάντανς δράμα "Middle of Nowhere" (2012) και κατόπιν με το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα "Σέλμα" (2014), η Άβα ΝτιΒερνέ είναι μια από τις πιο μαχητικές ακτιβίστριες της βιομηχανίας υπέρ των Αφροαμερικανών γυναικών. Παραμένοντας σταθερή σε αυτή την κατεύθυνση, εμπνέεται και τώρα από μια πραγματική ιστορία, αυτή της βραβευμένης με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Ίζαμπελ Γουίλκερσον και του ευπώλητου, πολυσυζητημένου βιβλίου της "Caste: The origins of our discontents".


Έπειτα από μια προσωπική τραγωδία, η Γουίλκερσον βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ψυχολογικό αδιέξοδο και επαγγελματικό τέλμα. Όμως, μετά τη δολοφονία ενός νεαρού Αφροαμερικανού, αποφασίζει να ξεκινήσει μια έρευνα πάνω στη σχέση της κοινωνικής ιεράρχησης με τη μισαλλοδοξία (βάσει του διαχωρισμού των καστών στην Ινδία), θεμέλιο όχι μόνον του διαχρονικού ρατσισμού απέναντι στους ομόφυλούς της, αλλά και του ίδιου του Ολοκαυτώματος.


Η ιδέα, η οποία θα είχε σίγουρα πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν αναπτυσσόταν ως ντοκιμαντέρ, εξελίσσεται απρόσωπα σε ένα στρατευμένο χρονικό υπεράσπισης των θεωριών της Γουίλκερσον, γεμάτο επώδυνα διδακτικές ιστορικοπολιτικές διαπιστώσεις: λεπτομερέστατες, φλύαρες και διάρκειας σχεδόν δυόμισι ωρών.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 141΄. Διανομή: NEO FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Καταγωγή

Origin
1,5
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 141 '
  • Άβα ΝτιΒερνέ

Μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος εμπνέεται από τη δολοφονία ενός νεαρού Αφροαμερικανού και ξεκινάει μια έρευνα πάνω στη σχέση της κοινωνικής ιεράρχησης με το ρατσισμό και το Ολοκαύτωμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.