Αγάπη, Ζωή

3

Μια απρόβλεπτη, μα συναισθηματικά καλοζυγισμένη και δραματικά καίρια ανάλυση της κρίσης «ταυτότητας» μιας μητέρας, η οποία φέρνει στο νου τους Ριοσούκε Χαμαγκούτσι και Χιροκάζου Κορεέντα.

Agapi, zoi

Το τραγούδι της Ακίκο Γιάνο "Love life" δίνει στον Κότζι Φουκάντα ("Harmonium", "A Girl Missing") την αφορμή για μια ανατολίτικης σοφίας και ρυθμών ενδοσκόπηση στη σύγχρονη ιαπωνική οικογενειακή πραγματικότητα, φέρνοντας στο νου τους Ριοσούκε Χαμαγκούτσι και Χιροκάζου Κορεέντα. Ισορροπώντας δεξιοτεχνικά τους τόνους του δράματος χαρακτήρων και της σάτιρας των σχέσεων των δυο φύλων, παρατηρεί στωικά την ήσυχη καθημερινότητα της Τακέο, του συζύγου της Τζίρο και του γιου της Κέιτα. Ένα τραγικό γεγονός, όμως, θα φέρει τον πατέρα του αγοριού στη ζωή τους, με την Τακέο να αναλαμβάνει να βοηθήσει αυτόν τον άστεγο και κωφό άντρα στο να αντιμετωπίσει την απώλεια και την ενοχή.


Καθώς κοινωνικές προκαταλήψεις και προσωπικές ανασφάλειες συγκρούονται, ο Φουκάντα θολώνει με μια ισχυρή αίσθηση αβεβαιότητας τη γυαλιστερή εικόνα της οικογενειακής ευτυχίας. Σκάβει ως τα θεμέλιά της, τη φέρνει αντιμέτωπη με την αληθινή ζωή και αφήνει μια απολαυστική επίγευση, αναλύοντας καίρια, ψύχραιμα και απρόβλεπτα την κρίση ταυτότητας μιας γυναίκας και μιας ολόκληρης πολιτισμικής αλήθειας.

Ιαπωνία. 2022. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Αγάπη, Ζωή

Love Life
3
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 123 '
  • Κότζι Φουκάντα

Η Τακέο, ο σύζυγός της Τζίρο και ο γιος της Κέιτα ζουν μια ήσυχη ζωή. Ένα τραγικό γεγονός θα φέρει τον πατέρα του αγοριού στη ζωή τους, με την Τακέο να αναλαμβάνει να βοηθήσει αυτόν τον άστεγο και κωφό άντρα να αντιμετωπίσει την απώλεια και την ενοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Λυσάρι της Ζωής

Διασκεδαστικά ορμητικό, σινεφιλικά ρομαντικό, αλλά και άνισο αφηγηματικά feelgood δράμα που παρασύρεται από την πληθωρικότητα του κόσμου του.

Φανταστικοί Φίλοι

Όλα τα χολιγουντιανά κλισέ επιστρατεύονται σε ένα επιτηδευμένα δακρύβρεχτο παραμύθι, το οποίο χειρίζεται εκβιαστικά τις έννοιες της απώλειας.

Κενά Αέρος

Διάφορες ελάχιστα αστείες και σεναριακά ανοργάνωτες ιδέες προσπαθούν ματαίως να συνθέσουν μια κωμική προσέγγιση της απρόβλεπτης ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι II

Μία από τις πλέον κακοφτιαγμένες ταινίες τρόμου των τελευταίων χρόνων επανέρχεται σαφώς πιο καλλωπισμένη, αλλά εξίσου, αν όχι περισσότερο, ασυνάρτητη.

Μέντιουμ

Ιμπρεσιονιστική, σεναριακά μινιμαλιστική και δραματουργικά ισχνή ιστορία ενηλικίωσης, η οποία ποντάρει στη γλυκόπικρη ατμόσφαιρά της.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Φουριόζα και το "Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι"

Το πρίκουελ του τελευταίου "Mad Max" και μια γαλλική σάτιρα τρόμου ανέβασαν την αδρεναλίνη στην Κρουαζέτ, ενώ τρεις αμφιλεγόμενες βιογραφίες προκάλεσαν πολιτικές και σινεφίλ αντιπαραθέσεις.