Τελετουργία Θανάτου

1,5

Αστυνομικό θρίλερ της σειράς, το οποίο ακολουθεί από την αρχή ως το τέλος τυφλοσούρτη την πιο τετριμμένη σινε-φόρμουλα του «στο κυνήγι ενός serial killer».

Teletourgia thanatou

Ερμηνευτής μεγάλης κλάσης, μα κάθε άλλο παρά εκλεκτικός στην επιλογή των ρόλων του, ο Μόργκαν Φρίμαν προσθέτει ένα άγγιγμα φινέτσας στο τελευταίο κινηματογραφικό πόνημα του ταλαντούχου ως σεναριογράφου ("Ο Διώκτης του Μεσονυχτίου", "Τα Κακά Παιδιά") και μετριότατου ως σκηνοθέτη ("Πως να Σκοτώσετε τον Πρωταγωνιστή σας") Τζορτζ Γκάλο. Αυτό θέλει έναν παλιάς κοπής αστυνόμο να προσπαθεί να συλλάβει έναν κατά συρροή δολοφόνο ο οποίος σκοτώνει τα θύματα του με μια αποτρόπαια τελετουργία μαύρης μαγείας. Ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι ένας καθηγητής αφρικανικής ιστορίας, εκείνος όμως αρνείται πεισματικά. Αστυνομικό θρίλερ της σειράς το οποίο ακολουθεί από την αρχή ως το τέλος τυφλοσούρτη την πιο τετριμμένη σινε-φόρμουλα του "στο κυνήγι ενός serial killer". Στο τέλος, σε κρίση σεναριακής συνείδησης, μας σερβίρει και ανατροπή – κουλαμάρα.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Τελετουργία Θανάτου

The Ritual Killer / Muti
1,5
  • Αστυνομική
  • 2023
  • Διάρκεια: 92 '
  • Τζορτζ Γκάλο

Ένας παλαιάς κοπής αστυνόμος προσπαθεί να συλλάβει έναν κατά συρροήν δολοφόνο, ο οποίος σκοτώνει τα θύματά του με μια αποτρόπαια τελετουργία μαύρης μαγείας. Ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι ένας καθηγητής αφρικανικής ιστορίας, εκείνος όμως αρνείται πεισματικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.