Θολή Γραμμή

1,5

Ενδιαφέρουσα αρχικά αφηγηματική προσέγγιση του ερωτικού αδιεξόδου «ούτε με εσένα ούτε χωρίς εσένα», η οποία όμως εγκλωβίζεται στην επιτήδευση, την επανάληψη και την κινηματογραφική αμηχανία.

Tholi grami

Αν και έμπειρος ντοκιμαντερίστας ("33.333: Η "Οδύσσεια" του Νίκου Καζαντζάκη", "Το Άλογο που Είμαι", "Η Μουσική των Πραγμάτων"), ο Μένιος Καραγιάννης περνάει στη μυθοπλασία αφήνοντας πίσω του οτιδήποτε αφορά την αδιαμεσολάβητη καταγραφή της πραγματικότητας. Οδηγούμενη από την αιώνια ερωτική αντίφαση "ούτε με εσένα ούτε χωρίς εσένα", η "Θολή Γραμμή" του επιχειρεί να περιγράψει μέσα από αποσπασματικά γεγονότα και κατακερματισμένες σκέψεις πως αισθάνεται ένα νεαρό ζευγάρι παγιδευμένο ανάμεσα στο πάθος του και την εξίσου ισχυρή επιθυμία τού κάθε μέλους του να ανεξαρτητοποιηθεί. Να φύγει μακριά.

Να απελευθερωθεί από τι όμως; Όσο η μη γραμμική και "συνειρμική" αφήγηση εστιάζεται στο εσωτερικό της σχέσης είναι στιγμές που το παράλογο, μα υπαρκτό αδιέξοδο μοιάζει ζωντανό. Αλλά η επανάληψη και η εσωστρεφής αφηγηματική επιτήδευση οδηγούν γρήγορα σε αμηχανία και σύγχυση, η οποία επιτείνεται από τον αδέξιο χειρισμό της έξωθεν του ζευγαριού πραγματικότητας, καθώς η σχέση του αγοριού με τη μητέρα του και εκείνη του κοριτσιού με τον πατέρα του μοιάζουν να έρχονται από κάποιο κακοσκηνοθετημένο υστερικό μελόδραμα.

Ελλάδα. 2022. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Θολή Γραμμή

1,5
  • Σινεφίλ
  • 2022
  • Διάρκεια: 89 '
  • Μένιος Καραγιάννης

Ένα νεαρό ζευγάρι προσπαθεί να ζήσει τον έρωτά του, αλλά η παθιασμένη οικειότητα απομακρύνει τον έναν από τον άλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.