Οφειλή

3

Υπόδειγμα ανθρωπολογικού ντοκιμαντέρ, το οποίο με απίστευτη απλότητα και συναρπαστική αμεσότητα «ζωντανεύει» μια βαθιά φιλοσοφημένη στάση ζωής απέναντι στη νεοελληνική πραγματικότητα.

Ofili

Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος. Ο Σταύρος Ψυλλάκης ("Άλλος Δρόμος δεν Υπήρχε", "Μεταξά: Ακούγοντας το Χρόνο") έχει έναν ιδιαίτερο, απίστευτα απλό και άμεσο τρόπο να πλησιάζει τους ανθρώπους, καθημερινούς κι αθόρυβα "σπουδαίους", μετατρέποντάς τους μπροστά στο φακό του σε συναρπαστικό κινηματογραφικό υλικό.

Όπως ακριβώς και στο "Για Χωρίς Λόγους: Συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη", λοιπόν, βιογραφεί λοξά τον ρεπόρτερ, αρθρογράφο και συγγραφέα Αλέκο Ζούκα μόνο μέσα από τα κοινά τους ταξίδια στην Πυρσόγιαννη, αλλά και τις εκμυστηρεύσεις του για την εμπειρία του με τον καρκίνο. Υπόδειγμα ανθρωπολογικού ντοκιμαντέρ, η "Οφειλή" του σχολιάζει συγκινητικά την αξία της στιγμής, τη στάση μας μπροστά στο θάνατο, τη φιλία, τον έρωτα, τη σχέση πολιτισμού και καθημερινότητας, "ζωντανεύοντας" μια βαθιά φιλοσοφημένη στάση ζωής απέναντι στη νεοελληνική πραγματικότητα.

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 77΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Οφειλή

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 77 '
  • Σταύρος Ψυλλάκης

Ο ρεπόρτερ, αρθρογράφος και συγγραφέας Αλέκος Ζούκας μέσα από τα ταξίδια του με το σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη στην Πυρσόγιαννη, αλλά και τις εκμυστηρεύσεις του για την εμπειρία του με τον καρκίνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μάθετε τα πάντα για την κριτική κινηματογράφου με τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο

Εμβαθύνετε στη γραφή γύρω από το σινεμά με τον κριτικό του "α" στο εργαστήριό του "Λέξεις από Σελιλόιντ" που φιλοξενείται στο Fårö.

25/11/2022

"Κάποια Μίλησε": Η νέα ταινία με το ιστορικό ρεπορτάζ που ξεσκέπασε τον Γουάινστιν και γέννησε το #MeToo

Η νέα ταινία "She Said" προβάλλει το ερευνητικό έργο των δυο ρεπόρτερ Μέγκαν Τούι και Τζόντι Κάντορ οι οποίες και ξεσκέπασαν το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

To 13ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου δε θες να το χάσεις

Με μία σπουδαία καλεσμένη και ένα εκλεκτικό διεθνές πρόγραμμα το Ethnofest επιστρέφει δυναμικά.

Οι αλήθειες στο "Fabelmans" του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η 34η ταινία του εμβληματικού σκηνοθέτη συστήνεται ως η πιο προσωπική και αυτοβιογραφική της πλούσιας καριέρας του. Ποια γεγονότα της ταινίας, όμως, είναι τα πραγματικά;

Οι ταινίες που δεν χάνονται στο 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, ξεχωριστά σινεφίλ αφιερώματα και εκλεκτούς καλεσμένους.

Όλες οι ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ στη σωστή σειρά

Βάζουμε όλα τα φιλμ του τριπλά οσκαρικού Στίβεν Σπίλμπεργκ σε αξιολογική σειρά ξεκινώντας από το χειρότερο, περνώντας από το πρόσφατο "Fabelmans" και φτάνοντας στην κορυφή.

O Μπράντλεϊ Κούπερ πρωταγωνιστεί στο 'Bullitt' του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το υπό εξέλιξη project με ήρωα τον Φρανκ Μπούλιτ, που δεν έχει βρει ακόμη τίτλο.