Οφειλή

3

Υπόδειγμα ανθρωπολογικού ντοκιμαντέρ, το οποίο με απίστευτη απλότητα και συναρπαστική αμεσότητα «ζωντανεύει» μια βαθιά φιλοσοφημένη στάση ζωής απέναντι στη νεοελληνική πραγματικότητα.

Ofili

Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος. Ο Σταύρος Ψυλλάκης ("Άλλος Δρόμος δεν Υπήρχε", "Μεταξά: Ακούγοντας το Χρόνο") έχει έναν ιδιαίτερο, απίστευτα απλό και άμεσο τρόπο να πλησιάζει τους ανθρώπους, καθημερινούς κι αθόρυβα "σπουδαίους", μετατρέποντάς τους μπροστά στο φακό του σε συναρπαστικό κινηματογραφικό υλικό.

Όπως ακριβώς και στο "Για Χωρίς Λόγους: Συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη", λοιπόν, βιογραφεί λοξά τον ρεπόρτερ, αρθρογράφο και συγγραφέα Αλέκο Ζούκα μόνο μέσα από τα κοινά τους ταξίδια στην Πυρσόγιαννη, αλλά και τις εκμυστηρεύσεις του για την εμπειρία του με τον καρκίνο. Υπόδειγμα ανθρωπολογικού ντοκιμαντέρ, η "Οφειλή" του σχολιάζει συγκινητικά την αξία της στιγμής, τη στάση μας μπροστά στο θάνατο, τη φιλία, τον έρωτα, τη σχέση πολιτισμού και καθημερινότητας, "ζωντανεύοντας" μια βαθιά φιλοσοφημένη στάση ζωής απέναντι στη νεοελληνική πραγματικότητα.

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 77΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Οφειλή

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 77 '
  • Σταύρος Ψυλλάκης

Ο ρεπόρτερ, αρθρογράφος και συγγραφέας Αλέκος Ζούκας μέσα από τα ταξίδια του με το σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη στην Πυρσόγιαννη, αλλά και τις εκμυστηρεύσεις του για την εμπειρία του με τον καρκίνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.