Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ

2,5

One woman show από την απολαυστική, βραβευμένη με Σεζάρ ερμηνείας Λορ Καλαμί, την οποία υποστηρίζουν ένα καλογραμμένο σενάριο κι ένας χαριτωμένος τετράποδος συμπρωταγωνιστής.

O_gaidaros_o_erastis_mou_ki_ego

Η πρώτη ταινία της Καρολίν Βινιάλ "Les Autres Filles", γυρισμένη 22 χρόνια πριν, είναι ένα νεανικό δράμα (σεξουαλικής) ενηλικίωσης. Η δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα είναι μια καθαρή κωμωδία, αλλά η πρωταγωνίστριά της, δασκάλα δημοτικού, δεν έχει ούτε αυτή ενηλικιωθεί ακόμα συναισθηματικά. Σε κρυφή σχέση με έναν παντρεμένο συνάδελφό της, σοκάρεται όταν μαθαίνει πως εκείνος δεν μπορεί να έρθει μαζί της διακοπές, όπως της είχε υποσχεθεί, αλλά είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει την οικογένειά του σε μια ορεινή εκδρομή. Απελπισμένη, η ερωτευμένη Αντουανέτ αποφασίζει να τον ακολουθήσει χωρίς να του το πει.


Η βραβευμένη εδώ με Σεζάρ Λορ Καλαμί ("Full Time") δίνει ένα ερμηνευτικό one woman show ως αμήχανη, αποφασιστική, αδέξια και ταυτόχρονα πεισματάρα γυναίκα, που παίρνει τα βουνά για να βρει, αντί την αγκαλιά του εραστή της, τον ίδιο της τον εαυτό. Σαφώς προβλέψιμη, η διαδρομή της διαθέτει μια γλυκόπικρη αυθεντικότητα, την οποία υποστηρίζουν ένα καλογραμμένο σενάριο κι ένας χαριτωμένος τετράποδος συμπρωταγωνιστής.

Γαλλία, Βέλγιο. 2020. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: FILMTRADE / TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ

Antoinette Dans les Cévennes
2,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 97 '
  • Καρολίν Βινιάλ

Όταν μαθαίνει πως ο παντρεμένος εραστής της δεν μπορεί να έρθει μαζί της διακοπές, αλλά είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει την οικογένειά του σε μια ορεινή εκδρομή, η ερωτευμένη και απελπισμένη Αντουανέτ αποφασίζει να τον ακολουθήσει χωρίς να του το πει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Μπραντ Πιτ εναντίον δεινοσαύρων

Απογοητευτικό ξεκίνημα για το "Jurassic World: Αναγέννηση" και εύκολη πρωτιά ξανά για το γκαζωμένο "F1: Η Ταινία", την παράσταση όμως στα ταμεία έκλεψε ένας... σαλεμένος Γάλλος ψυχίατρος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
08/07/2025

Τι νέο θα δούμε από αυτή την Πέμπτη (10/07) στα θερινά σινεμά

Όλες οι καινούριες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

"Οι Μπαλκονάτες": επιστροφή στο γυναικείο βλέμμα

Η νέα κωμωδία που γρήγορα μετατρέπεται σε θρίλερ έρχεται στους κινηματογράφους από το Cinobo.

Το καλοκαίρι επιστρέφει με το 8ο Stroggylo Open Air Film Festival

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις αγαπημένες, νέες και κλασικές ταινίες.

Φόβος και τρόμος στο 15ο Athens Open Air Film Festival!

Η Ακαδημία Πλάτωνος γίνεται το φόντο για μια horror ολονυκτία με τρεις ταινίες που στοίχειωσαν τη δεκαετία του ’80.

Λένε πως αυτή είναι η πιο ρομαντική ταινία με καρχαρίες που γυρίστηκε ποτέ

Και πότε κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Κινηματογραφικές διαδρομές γυναικών μέσα από την κινούμενη εικόνα

Ένα ακόμη επεισόδιο του κύκλου "Προβολές της Ιστορίας. Αρχαιολογίες της κίνησης" από το Ethnofest και το Ινστιτούτο Γκαίτε.