Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές

5

Aψεγάδιαστο ανατρεπτικό γουέστερν: αιχμηρές πολιτικές προεκτάσεις, ριζοσπαστική προσέγγιση στο είδος και ένα αξέχαστο γλυκόπικρο τέλος συνθέτουν τα συστατικά ενός φιλμ των τεσσάρων Όσκαρ.

Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές

Ένα ρολόι που μετράει αντίστροφα, μια σκονισμένη πόλη κι ένας σερίφης κόντρα σε έναν στυγερό εγκληματία συνθέτουν αυτό το αψεγάδιαστο και ριζοσπαστικό γουέστερν των τεσσάρων Όσκαρ. Στον απόηχο της αμερικανικής εισβολής στην κορεατική χερσόνησο, ο σεναριογράφος Καρλ Φόρμαν, όντας στο στόχαστρο των μακαρθικών διώξεων, προσδίδει στη σύγκρουση των δύο αντρών αιχμηρές πολιτικές διαστάσεις, καθώς γίνεται η αφορμή για να αναδειχθούν οι λεπτές ισορροπίες της αμερικανικής κοινωνίας όπου πρωτοστατεί η βία.

Η ματαιότητά της έρχεται έπειτα στο προσκήνιο, από τη σκηνοθεσία του Φρεντ Τσίνεμαν, καθώς υιοθετεί τον τόνο μιας πένθιμης μπαλάντας και τσακίζει στο ρυθμό της τη στενοκεφαλιά των μάτσο αντρών και τον ανείπωτο φόβο τους. Κόντρα στους γουέστερν κανόνες, ο ανδρισμός εμφανίζεται εύθραυστος προτού διασωθεί από έναν απροσδόκητο σύμμαχο, στο αξέχαστο μαεστρικό φινάλε.

ΗΠΑ. 1952. Α/Μ. Διάρκεια: 85 ́. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές

High Noon
5
  • Γουέστερν
  • 1952
  • Διάρκεια: 85 '
  • Φρεντ Τσίνεμαν

Ο σερίφης μιας μικρής πόλης έρχεται αντιμέτωπος με έναν εγκληματία που είχε συλλάβει στο παρελθόν, με την τελική μονομαχία τους να κρίνει όχι μόνο τις τύχες τους αλλά και ολόκληρης της κοινότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.