Η Γειτόνισσα

1

Το φορτωμένο με εξυπνακίστικους υπαινιγμούς και κακόγουστα αστεία σενάριο συμπληρώνεται από την άστοχη κι εντελώς καρικατουρίστικη ερμηνεία τού μεταμφιεσμένου σε γυναίκα πρωταγωνιστή.

Η Γειτόνισσα

Μία από τις καλύτερες Γαλλίδες ηθοποιούς των ’80s, η Σοφί Μαρσό, δεν τα πήγε εξίσου καλά όταν πέρασε πίσω από την κάμερα, γεγονός που συνεχίζεται και σε αυτήν την –τρίτη– ταινία της, την οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί δίπλα στον διάσημο κωμικό Πιέρ Ρισάρ. Εκείνη ενσαρκώνει μια εργασιομανή εκδότρια που έχει στην κατοχή της ένα πολύτιμο αντικείμενο, το οποίο εποφθαλμιά ένας επαγγελματίας απατεώνας. Για να το αποκτήσει, μεταμφιέζεται σε γυναίκα και μετακομίζει στο διπλανό της διαμέρισμα.

Από το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» στο «Τούτσι» και στην «Κυρία Νταπφάιρ», οι κωμωδίες με άντρες σε γυναικείους ρόλους πετυχαίνουν χάρη στην ανάλαφρη φύση τους και στη διάθεση αυτοσαρκασμού. Από την άλλη, η ταινία της Μαρσό φορτώνεται γρήγορα με δήθεν υπαινιγμούς για τα όσα αρνούμαστε να αντιληφθούμε, σε ένα έτσι κι αλλιώς υπερφίαλο σενάριο παραγεμισμένο με κακόγουστα αστεία. Προσθέστε σε όλα αυτά και την άστοχη, καρικατουρίστικη ερμηνεία του φάλτσου Ρισάρ.

Βέλγιο, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Γειτόνισσα

Madame Mills, une Voisine si Parfaite
1
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 88 '
  • Σοφί Μαρσό

Μια εργασιομανής εκδότρια προσεγγίζεται από μια εκκεντρική ηλικιωμένη, η οποία μετακομίζει δίπλα της με σκοπό να αποκτήσει ένα πολύτιμο αντικείμενο που έχει η πρώτη στην κατοχή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.