Πόθος

3

«Μια εξαιρετικά θλιμμένη κωμωδία», σύμφωνα με το σκηνοθέτη της, η οποία εξετάζει με πρωτότυπο, πικρό όσο και ειρωνικό τρόπο την έννοια της πατρότητας.

Πόθος

«Μια εξαιρετικά θλιμμένη κωμωδία», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, η οποία εξετάζει με πρωτότυπο, πικρό όσο και ειρωνικό τρόπο την έννοια της πατρότητας.

Πόθος - εικόνα 1

Σεναριογράφος με θητεία στην τηλεόραση, ο 58χρονος Σάβι Γκαμπιζόν είχε σκηνοθετήσει μόλις μία ταινία το 1990 («Shuroo»). Έχοντας τώρα στα χέρια του ένα μεστό σενάριο (βραβείο της Ισραηλινής Ακαδημίας Κινηματογράφου), ξανακάθεται στη σκηνοθετική καρέκλα για μια «εξαιρετικά θλιμμένη κωμωδία», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον «Πόθο».

Την ιστορία του Άριελ, ενός ευκατάστατου και μοναχικού μεσήλικου, ο οποίος συναντά μια παλιά του ερωμένη, που είχε να δει 20 χρόνια. Εμβρόντητος, μαθαίνει πως εκείνη ήταν έγκυος όταν χώρισαν, αλλά ο 19χρονος γιος τους σκοτώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δυστύχημα. Αμήχανος, θα αρχίσει να αναζητά λεπτομέρειες για τη ζωή του άγνωστου παιδιού του, η οποία έχει ένα σωρό μυστικά να του αποκαλύψει, αναγκάζοντας και τον ίδιο να πάρει μερικές γενναίες όσο και ριψοκίνδυνες αποφάσεις.

Εξίσου ριψοκίνδυνες είναι και πολλές επιλογές του Γκαμπιζόν (η όλη ιδέα του γάμου, η εκπληκτική ονειρική σκηνή), ο οποίος τουλάχιστον δεν φοβάται να πρωτοτυπήσει και να συνδυάσει με τόλμη πίκρα και ειρωνεία. Φωτίζει έτσι με έναν ενδιαφέροντα, διαφορετικό τρόπο την έννοια της πατρότητας αλλά και της δεύτερης ευκαιρίας στη ζωή.

Ισραήλ. 2017. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Πόθος

Ga'agua / Longing
3
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σάβι Γκαμπιζόν

Συναντώντας μια παλιά του ερωμένη, που είχε να δει 20 χρόνια, ο Άριελ, ένας ευκατάστατος και μοναχικός μεσήλικος, μαθαίνει πως εκείνη ήταν έγκυος όταν χώρισαν, αλλά ο 19χρονος γιος τους σκοτώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δυστύχημα. Εμβρόντητος όσο και αμήχανος, θα αρχίσει να αναζητά λεπτομέρειες για τη ζωή του άγνωστου παιδιού του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.