Ο Θεριστής

3

Συγκροτημένο σινε-δοκίμιο πάνω στις έννοιες της απενοχοποιημένης σεξουαλικής επιθυμίας, της εξουσίας και της εμπιστοσύνης, που δεν αναλώνεται σε φιλοσοφικές αναλύσεις, απεικονίζει όμως επιφανειακά τα θέματα που θίγει. Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Ο Θεριστής

Συγκροτημένο σινε-δοκίμιο πάνω στις έννοιες της απενοχοποιημένης σεξουαλικής επιθυμίας, της εξουσίας και της εμπιστοσύνης, που δεν αναλώνεται σε φιλοσοφικές αναλύσεις, απεικονίζει όμως επιφανειακά τα θέματα που θίγει. Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Ο Θεριστής - εικόνα 1

Οι ηρωίδες της πρώτης ταινίας της Μαρίν Φρανσίν βλέπουν όλους τους άντρες του χωριού τους να το εγκαταλείπουν ως αιχμάλωτοι του Ναπολέοντα Γ΄ (1852). Απελευθερωμένες από τους περιορισμούς που συνόδευαν την αντρική παρουσία, αναδιοργανώνουν τη μικρή τους κοινωνία κι εκφράζονται ελεύθερα όσον αφορά τις ερωτικές τους ανάγκες. Η πολύμηνη απουσία των αντρών τις κάνει να συμφωνήσουν πως οποιοσδήποτε περάσει από εκεί θα τον μοιραστούν.

Η Φρανσίν υπογράφει ένα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, συγκροτημένο σινε-δοκίμιο πάνω στις έννοιες της απενοχοποιημένης σεξουαλικής επιθυμίας, της εξουσίας κι εν τέλει της εμπιστοσύνης μεταξύ ερωτικών και μη συντρόφων, το οποίο δεν αναλώνεται σε φιλοσοφικές αναλύσεις, αλλά οδηγεί τη χαρισματική πρωταγωνίστρια Πολίν Μπουρλέ σε μια έμμεσα πολιτική σεξουαλική αφύπνιση. Τα υπέροχα κάδρα που στήνει η Φρανσίν, εμφανώς επηρεασμένα από ζωγράφους της εποχής όπως ο Βαν Γκογκ, συμπληρώνουν ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο, το οποίο όμως τις περισσότερες φορές σκαλίζει απλώς την επιφάνεια των θεμάτων του.

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: FILM TRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Θεριστής

Le Semeur / The Sower
2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 98 '
  • Μαρίν Φρανσίν

Οι γυναίκες ενός γαλλικού χωριού του 19ου αιώνα βλέπουν ξαφνικά όλους τους άντρες να το εγκαταλείπουν ως αιχμάλωτοι του Ναπολέοντα Γ΄. Μετά την πολύμηνη απουσία τους συμφωνούν να «μοιραστούν» όποιον άντρα περάσει από εκεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.