Ο Θεριστής

Συγκροτημένο σινε-δοκίμιο πάνω στις έννοιες της απενοχοποιημένης σεξουαλικής επιθυμίας, της εξουσίας και της εμπιστοσύνης, που δεν αναλώνεται σε φιλοσοφικές αναλύσεις, απεικονίζει όμως επιφανειακά τα θέματα που θίγει. Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Ο Θεριστής

Συγκροτημένο σινε-δοκίμιο πάνω στις έννοιες της απενοχοποιημένης σεξουαλικής επιθυμίας, της εξουσίας και της εμπιστοσύνης, που δεν αναλώνεται σε φιλοσοφικές αναλύσεις, απεικονίζει όμως επιφανειακά τα θέματα που θίγει. Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Ο Θεριστής - εικόνα 1

Οι ηρωίδες της πρώτης ταινίας της Μαρίν Φρανσίν βλέπουν όλους τους άντρες του χωριού τους να το εγκαταλείπουν ως αιχμάλωτοι του Ναπολέοντα Γ΄ (1852). Απελευθερωμένες από τους περιορισμούς που συνόδευαν την αντρική παρουσία, αναδιοργανώνουν τη μικρή τους κοινωνία κι εκφράζονται ελεύθερα όσον αφορά τις ερωτικές τους ανάγκες. Η πολύμηνη απουσία των αντρών τις κάνει να συμφωνήσουν πως οποιοσδήποτε περάσει από εκεί θα τον μοιραστούν.

Η Φρανσίν υπογράφει ένα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, συγκροτημένο σινε-δοκίμιο πάνω στις έννοιες της απενοχοποιημένης σεξουαλικής επιθυμίας, της εξουσίας κι εν τέλει της εμπιστοσύνης μεταξύ ερωτικών και μη συντρόφων, το οποίο δεν αναλώνεται σε φιλοσοφικές αναλύσεις, αλλά οδηγεί τη χαρισματική πρωταγωνίστρια Πολίν Μπουρλέ σε μια έμμεσα πολιτική σεξουαλική αφύπνιση. Τα υπέροχα κάδρα που στήνει η Φρανσίν, εμφανώς επηρεασμένα από ζωγράφους της εποχής όπως ο Βαν Γκογκ, συμπληρώνουν ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο, το οποίο όμως τις περισσότερες φορές σκαλίζει απλώς την επιφάνεια των θεμάτων του.

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: FILM TRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Θεριστής

Le Semeur / The Sower
2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 98 '
  • Μαρίν Φρανσίν

Οι γυναίκες ενός γαλλικού χωριού του 19ου αιώνα βλέπουν ξαφνικά όλους τους άντρες να το εγκαταλείπουν ως αιχμάλωτοι του Ναπολέοντα Γ΄. Μετά την πολύμηνη απουσία τους συμφωνούν να «μοιραστούν» όποιον άντρα περάσει από εκεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.