Ανάσταση

1,5

Καλογυρισμένο βιβλικό δράμα με στοιχεία αγωνίας και περιπέτειας, το οποίο δεν μπορεί να αποφύγει τις απλοποιήσεις και το διδακτισμό.

Ανάσταση

Καλογυρισμένο βιβλικό δράμα με στοιχεία αγωνίας και περιπέτειας, το οποίο δεν μπορεί να αποφύγει τις απλοποιήσεις και το διδακτισμό.

Ανάσταση - εικόνα 1

Αν και καθαρά ταινία χριστιανικής πίστης, η «Ανάσταση» προσπαθεί φιλότιμα να γίνει πρώτα ένα πειστικό δράμα και κατόπιν μια θρησκευτική «προπαγάνδα». Στηριγμένη στις αφηγήσεις της Καινής Διαθήκης, περιγράφει τα γεγονότα της Σταύρωσης και όσα ακολούθησαν μέσα από τα μάτια του σκληροτράχηλου Ρωμαίου χιλίαρχου Κλάβιου, στον οποίο ο Πόντιος Πιλάτος αναθέτει να βρει το εξαφανισμένο από τον τάφο σώμα του Ιησού. Πεπεισμένος ότι το έχουν κλέψει οι οπαδοί τού αποκαλούμενου Θεανθρώπου, ο Κλάβιος έρχεται σε επαφή με τους πιστούς Του, αρχίζοντας να αμφιβάλλει όλο και περισσότερο για τα δικά του πιστεύω, σε μια καλογυρισμένη βιβλική ιστορία με στοιχεία αγωνίας και περιπέτειας.

Η ματιά του έμπειρου Κέβιν Ρέινολντς («Ρομπέν των Δασών», «Υδάτινος Κόσμος») διαθέτει έναν στέρεο για το είδος ρεαλισμό και η πλοκή αναπτύσσεται σαν detective story. Το μυστήριο και το σασπένς, όμως, δεν μπορούν να κορυφωθούν πειστικά, καθώς όλοι γνωρίζουμε τη μοίρα των ηρώων και την κατάληξη της ιστορίας, ενώ η σεναριακή πορεία προς εκεί δεν μπορεί να αποφύγει τις απλοποιήσεις και το διδακτισμό.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανάσταση

Risen
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 107 '
  • Κέβιν Ρέινολντς

Ο Πόντιος Πιλάτος αναθέτει στον Ρωμαίο χιλίαρχο Κλάβιο να βρει το σώμα του Ιησού, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τον τάφο του. Πεπεισμένος ότι το έχουν κλέψει οι οπαδοί του αποκαλούμενου Θεανθρώπου, ο Κλάβιος έρχεται σε επαφή με τους πιστούς Του, αρχίζοντας να αμφιβάλλει όλο και περισσότερο για τα δικά του πιστεύω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.