Βατικανό: Απόρρητοι Φάκελοι

Η χειρότερη ταινία τρόμου από καταβολής… Χόλιγουντ.

Βατικανό: Απόρρητοι Φάκελοι

Όταν η 27χρονη Άντζελα επιστρέφει στο σπίτι από το νοσοκομείο έπειτα από έναν ελαφρύ τραυματισμό, η ολοένα και πιο παράξενη συμπεριφορά της ανησυχεί τον πατέρα, το αγόρι της αλλά κι έναν παπά, ο οποίος υποψιάζεται πως μπορεί να είναι δαιμονισμένη. Η χειρότερη ταινία τρόμου από καταβολής… Χόλιγουντ.

Βατικανό: Απόρρητοι Φάκελοι - εικόνα 1

«Για 2.000 χρόνια το Βατικανό συγκεντρώνει ντοκουμέντα για τη δράση του κακού. Ο θεός ας λυπηθεί την ψυχή τους», λέει το tagline της ταινίας, η οποία πρέπει να διατηρεί περίοπτη θέση στο εν λόγω αρχείο. Ίσως η χειρότερη ταινία τρόμου από καταβολής… Χόλιγουντ, το κινηματογραφικό σύμφυρμα του Μαρκ Ντέβερλιν –που μαζί με τον Μπράιαν Τέιλρ έχουν υπογράψει σινε-αραβουργήματα όπως τα «Crank», «Gamer» και «Ghost Rider: Το Πνεύμα της Εκδίκησης»– δεν είναι απλώς μια ξεπατικωτούρα του «Εξορκιστή» τυλιγμένη στο φτηνό τρικ του found footage, αλλά κάτι πολύ πιο απαράδεκτο. Η βασική σεναριακή ιδέα είναι αυτή μιας δαιμονισμένης κοπέλας, το ανεξήγητο possession της οποίας παρακολουθούμε μαζί με τον παλαιών αρχών πατέρα της, το φιλόστοργο αγόρι της κι έναν παπά στα πρώτα δύο τρίτα της ταινίας.

Τίποτε απ’ όσα συμβαίνουν μέχρι τότε δεν πείθει για την αληθοφάνειά του, με το δήθεν μαγνητοσκοπημένο υλικό να μπλέκεται με ελεύθερη κινηματογράφηση, την εικόνα να αλλάζει αναίτια φωτισμούς και ύφος και τις τρομακτικές σκηνές να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στην τρίτη πράξη όμως, όταν εμφανίζεται χωρίς κανένα λόγο και το Βατικανό, τα πράγματα εκτοξεύονται πλέον στο γκροτέσκο, μέσα από μια κλισέ, κωμικοτραγική και… άλλα αντ’ άλλων σκηνή εξορκισμού. Τη χαριστική βολή δίνει ένα απότομο, βλακωδώς εκκρεμές φινάλε, ίσως το χειρότερο από καταβολής… κινηματογραφικής κάμερας.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Βατικανό: Απόρρητοι Φάκελοι

The Vatican Tapes
  • Τρόμου
  • 2015
  • Διάρκεια: 91 '
  • Μαρκ Νέβελντιν

Όταν η 27χρονη Άντζελα επιστρέφει στο σπίτι από το νοσοκομείο έπειτα από έναν ελαφρύ τραυματισμό, η ολοένα και πιο παράξενη συμπεριφορά της ανησυχεί τον πατέρα, το αγόρι της αλλά κι έναν παπά, ο οποίος υποψιάζεται πως μπορεί να είναι δαιμονισμένη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.