Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω

1,5

Το δεύτερο σίκουελ του «Καλέσματος» κρατά το ενδιαφέρον, οι γραφικές ευκολίες όμως παίρνουν το πάνω χέρι.

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω

Ποιο σινε-δικαστήριο θα μπορούσε να καταδικάσει τους συντελεστές οποιουδήποτε χολιγουντιανού σίκουελ αν αυτοί απολογούνταν με το αφοπλιστικό «οι εισπράξεις των προηγούμενων ταινιών με έβαλαν να το κάνω»; Οι παραγωγοί του τρίτου «Καλέσματος» δεν εξαιρούνται φυσικά, επεκτείνοντας το πετυχημένο τρομο-franchise με μια ακόμα «αληθινή ιστορία» των παραψυχολόγων Εντ και Λορέιν Γουόρεν.

Αυτή του Άρνι Τζόνσον, ο οποίος το 1981 ήταν παρών σε μια τελετή εξορκισμού και λίγο αργότερα δολοφόνησε τον σπιτονοικοκύρη του. Οι Γουόρεν είναι πεπεισμένοι πως είναι δαιμονισμένος κι η αλήθεια είναι πως πριν τα πονηρά πνεύματα στήσουν χορό ο «Διάβολος…» κρατά το ενδιαφέρον με καλοστημένο σασπένς και υποβλητική αγωνία. Όταν όμως ο αντίπαλος των ανίκητων –και τόσο ερωτευμένων– παραψυχολόγων εμφανιστεί τελικά, οι γραφικές ευκολίες έχουν ήδη πάρει το πάνω χέρι.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Τσάβες. Πρωταγωνιστούν: Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα, Ρουάιρι Ο’Κόνορ, Σάρα Κάθριν Κουκ, Τζον Νομπλ. ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω

The Conjuring: The Devil Made me Do it
1,5
  • Τρόμου
  • 2021
  • Διάρκεια: 112 '
  • Μάικλ Τσάβες

Ένας νεαρός που ήταν παρών σε μια τελετή εξορκισμού σκοτώνει χωρίς λόγο το σπιτονοικοκύρη του. Οι παραψυχολόγοι Εντ και Λορέιν Γουόρεν είναι πεπεισμένοι πως είναι δαιμονισμένος, κάτι που πρέπει να αποδείξουν μέχρι να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.