Πάρτι Γυναικών

1

Πέντε φιλενάδες περνάνε ένα τριήμερο ξεφαντώματος στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια του οποίου μισθώνουν έναν στρίπερ. Η επίσκεψή του ολοκληρώνεται όμως με εντελώς απρόοπτα αποτελέσματα, σε μια αδέξια και ξώπετση αντιγραφή του «The Hangover».

Πάρτι Γυναικών

Πέντε φιλενάδες περνάνε ένα τριήμερο ξεφαντώματος στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια του οποίου μισθώνουν έναν στρίπερ. Η επίσκεψή του ολοκληρώνεται όμως με εντελώς απρόοπτα αποτελέσματα, σε μια αδέξια και ξώπετση αντιγραφή του «The Hangover».

Πάρτι Γυναικών - εικόνα 1

Μια παρέα φίλων ξεκινάει για ένα bachelor party στο Λας Βέγκας και μπλέκει σε απίστευτες, κωμικές όσο κι επικίνδυνες περιπέτειες. Πρόκειται, φυσικά, για το «The Hangover», μια χοντροκομμένη όσο και «ύπουλα­» σαρκαστική κωμωδία πάνω στην αντρική ανασφάλεια της ενηλικίωσης, η οποία γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία. Τα δύο σίκουελ που ακολούθησαν έδειξαν πως η συνταγή δυσκολευόταν να αντιγράψει έξυπνα τον... εαυτό της, κάτι που δεν καταφέρνει φυσικά ούτε η θηλυκή εκδοχή της, γραμμένη από το τηλεοπτικό δίδυμο Λουτσία Ανιέλο - Πολ Ντάουνς («Broad city»).

Η Ανιέλο περνάει μάλιστα για πρώτη φορά πίσω από την κινηματογραφική κάμερα ώστε να αφηγηθεί πώς πέντε φιλενάδες, τέσσερις συμμαθήτριες και μια Αυστραλιανή φίλη της μιας, ταξιδεύουν στο Μαϊάμι για ένα ξέσαλο bachelorette party, το οποίο ξεκινά με ποτό και ναρκωτικά και προχωρά με τη μίσθωση ενός στρίπερ. Τότε όμως αρχίζουν τα προβλήματα, καθώς εκείνος χτυπάει το κεφάλι του και πέφτει νεκρός εξαιτίας της... ριψοκίνδυνης φιγούρας μιας εκ των φιλενάδων.

Πάρτι Γυναικών - εικόνα 2

Από την αρχική σκηνή των τεσσάρων συμμαθητριών στο κολέγιο μέχρι τη στιγμή που κλείνονται σε πολυτελή βίλα και δέχονται την επίσκεψη του στρίπερ, η ταινία κυλά σαν μια χοντροκομμένη και αθυρόστομη μεν, αλλά παντελώς προβλέψιμη (ο αρραβωνιαστικός της βασικής ηρωίδας, οι γραφικοί χαρακτήρες των κοριτσιών) και όχι απόλυτα επιτυχημένη στα φαρσικά αστεία της χολιγουντιανή κωμωδία νέας κοπής. Από τη στιγμή που μπαίνει στο παιχνίδι και το σασπένς, ωστόσο, όλα ξεφεύγουν στο γκροτέσκο και στην καρικατούρα, καθώς τα (υποτιθέμενα) γκαγκ στηρίζονται αποκλειστικά στις απανωτές αδεξιότητες (αν όχι καθαρές ανοησίες), συμπτώσεις και παρεξηγήσεις.

Σαν γυμνασιακού χιούμορ μπουλβάρ, το φιλμ εξελίσσεται σχεδόν αποκλειστικά μέσα στους τέσσερις τοίχους της κλασάτης έπαυλης κι επιστρατεύει την αυστραλιανή προφορά της Κέιτ ΜακΚίνον («Ghostbusters») και το επιθεωρησιακό μπρίο της Τζίλιαν Μπελ («22 Jump Street», «Office Christmas Party») για να προκαλέσει χάχανα, εφευρίσκοντας μια «άκυρη» σεναριακή λύση για να κορυφώσει την αγωνία και σοκάροντας με τη χαβαλετζίδικα αμοραλιστική αντιμετώπιση –καθώς δεν υπάρχει ίχνος σάτιρας ή ειρωνείας– μιας ανθρωποκτονίας.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Πάρτι Γυναικών

Rough Night
1
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 101 '
  • Λουτσία Ανιέλο

Πέντε φιλενάδες περνάνε ένα τριήμερο ξεφαντώματος στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια του οποίου μισθώνουν έναν στρίπερ. Η επίσκεψή του ολοκληρώνεται όμως με εντελώς απρόοπτα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.