Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 4/4

Νέοι Χονγκ Σανγκ-σου και Άβα Ντιβερνέ αλλά και ένα horror πρίκουελ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Λεσβία, Τζέλη Χατζηδημητρίου «Λεσβία»

Νέοι Χονγκ Σανγκ-σου και Άβα Ντιβερνέ αλλά και ένα horror πρίκουελ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Μέσα στη Μέρα

Ποιητική φέτα ζωής από τον Νοτιοκορεάτη Χονγκ Σανγκ-σου. Με φόντο τη Σεούλ, λαμβάνουν χώρα δύο εναλλασσόμενες συζητήσεις. Από τη μία, μια συνάντηση ανάμεσα σε μία ηθοποιό και έναν ερασιτέχνη. Από την άλλη, ένας παλιός ποιητής που φιλοξενεί ένα θαυμαστή του. Καθώς οι δύο διασημότητες αποφεύγουν περίτεχνα τις υπαρξιακές ερωτήσεις των καλεσμένων, αποσπώντας την προσοχή με τρώγοντας, πίνοντας, παίζοντας και τραγουδώντας, δεν καταφέρνουν να μην έρθουν αντιμέτωποι με όσα απωθημένα τρώνε τα σωθικά τους.

Χορεύοντας με τον Μπέκετ

Βιογραφία του διάσημου θεατρικού συγγραφέα από τον οσκαρικό Τζέιμς Μαρς. Μια ιδιοσυγκρασιακή απόδοση της ζωής του Ιρλανδού δημιουργού Σάμιουελ Μπέκετ, διάσημου χάρη σε έργα όπως τα "Περιμένοντας τον Γκοντό" και "Τέλος Παιχνιδιού", η οποία πραγματοποιείται υπό το πρίσμα των σφαλμάτων και των προσωπικών σχέσεων που τον στιγμάτισαν.

Καταγωγή

Η Άβα ΝτιΒερνέ ("Selma") εξερευνά διαφορετικά συστήματα καταπίεσης ανά τον κόσμο. Μια δημοσιογράφος που εξετάζει τις σκοτεινές επιπτώσεις του φαινομένου της κοινωνικής κάστας σε παγκόσμιο επίπεδο, βιώνει μια ανυπολόγιστη προσωπική απώλεια που της αποκαλύπτει την ομορφιά της ανθρώπινης αντοχής.

Ο Πρώτος Οιωνός

Πρίκουελ της εμβληματικής ταινίας τρόμου "Προφητεία" (1976). Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία της εκκλησίας, συναντά ένα σκοτάδι που την κάνει να αμφισβητήσει την ίδια της την πίστη και αποκαλύπτει μια τρομακτική συνωμοσία που ελπίζει να φέρει τη γέννηση του κακού.

Κόναν η Βάρβαρη

Υπερρεαλιστική περιπέτεια από τον εικονοκλάστη Μπερτράν Μαντικό. Σε έναν αλλόκοσμο τόπο παρακολουθούμε τις διαφορετικές μετενσαρκώσεις της Κόναν, μιας αιμοδιψούς Αμαζόνας που ζει μεταξύ ανθρώπουν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Τα βιώματά της, άλλοτε βίαια και άλλοτα σεξουαλικά φορτισμένα, εναλλάσσονται μεταξύ παρόρμησης, μύθου και φαντασίας, σε ένα πραγματικό φεστιβάλ πανηδονισμού που σοκάρει τις αισθήσεις.

Stop Making Sense

Μια από τις σπουδαιότερες συναυλιακές ταινίες όλων των εποχών, στην οποία απεικονίζονται οι τρεις συναυλίες των Talkin Heads στο Pantages Theater του Χόλιγουντ το Δεκέμβριο του 1983. Σκηνοθετεί ο Τζόναθαν Ντέμι ("Η Σιωπή των Αμνών").

Αντίλαλος

Μεταφυσικό ντοκιμαντέρ από την Τατιάνα Χουέζο ("Νύχτα της Φωτιάς"). Στο απομακρυσμένο μεξικανικό χωριό Ελ Έκο που λειτουργεί ''αυτόνομα'', εκτός χρόνου, τα παιδιά φροντίζουν τα πρόβατα και τους μεγαλύτερους. Ενώ ο παγετός και η ξηρασία τιμωρούν τη γη, μαθαίνουν να κατανοούν τον θάνατο, την ασθένεια και την αγάπη με κάθε πράξη, λέξη και σιωπή των γονιών τους.

Άρθουρ ο Βασιλιάς

"Σκυλίσια" περιπέτεια με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ. Κατά τη διάρκεια ενός μαραθώνιου αγώνα περιπέτειας, ο οποίος διαρκεί 10 μέρες και αποτελείται από 700 χλμ μέσα στη ζούγκλα, ένας δρομέας σφυρηλατεί έναν αδιάσπαστο δεσμό με έναν αδέσποτο σκύλο.

Άγρια Νερά

Θρίλερ με πρωταγωνιστές αδηφάγους καρχαρίες. Ένας γάμος σε ειδυλλιακή τοποθεσία της Καραβαϊκής γίνεται η αφορμή για να σμίξουν πέντε κολλητές φίλες. Γρήγορα, ωστόσο, οι ονειρική περίσταση στα ανοιχτά νερά μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν η θάλασσα αποδεικνύεται πως δεν είναι απλώς ένα υπέροχο θέαμα.

Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα

Πειραματικό sci-fi από τον Κύρο Παπαβασιλείου. Σε ένα κόσμο όπου ο χρόνος δεν είναι γραμμικός, η σχέση ενός ζευγαριού, της Πηνελόπης και του Ισίδωρου, δοκιμάζεται καθώς οι αναμνήσεις από το παρελθόν και το μέλλον αλλάζουν αδιάκοπα. Η ταινία απέσπασε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και το βραβείο κοινού του "Αθηνοράματος" στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Λεσβία

Η Τζέλη Χατζηδημητρίου χρονογραφεί τη λεσβιακή κληρονομιά της Ερεσού. Τη δεκαετία του ’70 λεσβίες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν σε ένα μικρό χωριό της Λέσβου. Ενώ οι εντάσεις με τους κατοίκους αυξάνονται, η σκηνοθέτρια Τζέλη Χατζηδημητρίου –που βρέθηκε στη μέση ως ντόπια και ως λεσβία– αφηγείται μια ιστορία 40+ χρόνων γύρω από την αγάπη, την κοινότητα, τις συγκρούσεις, αλλά και τι σημαίνει να νιώθει κανείς αποδεκτός.

Η Κιβωτός του Νώε

Animation βασισμένο στη γνωστή ιστορία της Βίβλου. Δύο περιπετειώδη ποντίκια γίνονται άθελά τους μάρτυρες της στιγμής που ο Θεός αναθέτει στο Νώε την αποστολή της κατασκευής της Κιβωτού, ώστε να σωθεί η πανίδα του πλανήτη. Τότε, το δαιμόνιο δίδυμο σκαρφίζεται έναν ευφάνταστο τρόπο να γίνει μέρος του ταξιδιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/05/2024

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.

Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.