Οι καλύτερες ταινίες του φετινού Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας έρχονται στο Δαναό

Απολαύστε τις Κυριακές του Φεβρουαρίου με τέσσερις ταινίες για παιδιά από 9 ετών.

Ο Πόλεμος των Λούλου 'Ο Πόλεμος των Λούλου'

Οι Κυριακές του Φεβρουαρίου μόλις έγιναν λίγο καλύτερες, αφού ο κινηματογράφος Δαναός υποδέχεται τις καλύτερες ταινίες του φετινού Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 4, 11, 18, 25 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ. με γενική είσοδο 7€.

Ο Πόλεμος των Λούλου | 4/2

Γιαν Σαμουέλ, Γαλλία, 109’, 2023, γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους | Για ηλικίες 10+

Ο Λούκας, ο Λουίτζι, ο Λουσιέν και ο Λούντβιχ είναι τέσσερις αχώριστοι φίλοι. Η οδύσσειά τους ξεκινά  στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν κατά λάθος μείνουν πίσω κατα τη διάρκεια εκκένωσης του ορφανοτροφείου στο οποίο μένουν. Η παρέα τους θα μεγαλώσει λίγο παραπάνω όταν γνωρίσουν την Λους και όλοι μαζί θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι για την Ελβετία. Θα ανακαλύψουν ότι οι υποτιθέμενοι εχθροί μπορεί να αποδειχθούν τρομεροί σύμμαχοι, όπως ο Γερμανός λιποτάκτης με τη χρυσή καρδιά, η φημισμένη "μάγισσα του χωριού", ο γκρινιάρης τσαγκάρης ή ο Σενεγαλέζος σκοπευτής που γίνεται φίλος τους. Μια θαυμάσια ιστορική περιπέτεια για όλη την οικογένεια, που δεν είναι απλώς άλλο ένα μάθημα για την φρίκη του πολέμου, αλλά και μια ιστορία φιλίας, περιπλάνησης και, τελικά, ενηλικίωσης.

Η Βασίλισσα του Χορού | 11/2

Ορόρα Γκοσέ, Νορβηγία, 90’, 2023, νορβηγικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους | Για ηλικίες 11+

Μπορεί η 12χρονη Μίνα να είναι άριστη στην τάξη της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η πιο δημοφιλής. Όταν το είδωλό της, ένα αστέρι του χιπ-χοπ χορού, γράφεται στο σχολείο της και ανακοινώνει τη δημιουργία μιας χορευτικής ομάδας με σκοπό να λάβει μέρος σε ένα σημαντικό διαγωνισμό, η ερωτοχτυπημένη Μίνα εκπλήσσει τους πάντες όταν αποφασίζει να συμμετάσχει στα δοκιμαστικά. Υπάρχει μόνο ένα μικρό πρόβλημα: δεν έχει απολύτως καμία ιδέα από χορό. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν άθελά της αποκτά για παρτενέρ το πιο προχωρημένο άτομο του γκρουπ. Συνταγή για καταστροφή ή μήπως για την πιο απολαυστική κωμωδία ενηλικίωσης εδώ και πολύ καιρό;

Okthanksbye | 18/2 

Νικόλ Βαν Κίλσντονκ, Ολλανδία, 91’, 2023, ολλανδικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους | Για ηλικίες 10+

Η Τζέιμι μόλις έχει αρχίσει να συνηθίζει τη νέα της ζωή στο ολλανδικό οικοτροφείο για κωφούς όταν πληροφορείται ότι η πολυαγαπημένη της γιαγιά, είναι στο νοσοκομείο. Νιώθοντας αβοήθητη όταν οι γονείς την ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει χρόνος να έρθουν να την πάρουν συμφωνεί με ένα απίστευτο σχέδιο: να ταξιδέψει με την κολλητή της κρυφά ως την Γαλλία. Η ταινία διευρύνει με ζωντάνια και νόημα το παραδοσιακό κινηματογραφικό road trip σε μια συμπεριληπτική ιστορία ενηλικίωσης με δύο κωφές έφηβες με περίσσεια εφευρετικότητα, εξυπνάδα και τόλμη

Η ταινία επαναπροσδιορίζει το παραδοσιακό κινηματογραφικό road trip ως μια συμπεριληπτική ιστορία ενηλικίωσης με την ανεπιτήδευτη, προσηλωμένη ματιά της στη φιλία των δύο κωφών εφήβων, τη σχέση τους με την ίδια τους την κοινότητα, αλλά και με ένα κόσμο που δεν υπολογίζει την αναπηρία τους.

Ο Τόνι, η Σέλι και το Μαγικό Φως | 25/2

Φίλιπ Πόσιβατς, Σλοβακία, Ουγγαρία, Τσεχία, 82’, 2023, τσεχικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους | Για ηλικίες 9+

Ο 11χρονος Τόνι γεννήθηκε με ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό: λάμπει με ένα χρυσό φως. Όμως προτιμά να το κρύβει φορώντας γάντια και ευφάνταστες μάσκες, ενώ περνά τον περισσότερο χρόνο του κάτω από την κουβέρτα του.  Όνειρό του να βρει, έστω και έναν φίλο. Όταν μετακομίζει στο κτίριό του η μυστηριώδης Σέλι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο κόσμος του Τόνι αλλάζει. Οι δυο τους αποφασίζουν να βρουν την πηγή της σκοτεινής δύναμης που έχει ρίξει στο σκοτάδι το σπίτι τους και τη γειτονιά τους. 

Αυτό το βραβευμένο τσέχικο παραμύθι κινουμένων σχεδίων με την οπτική ταυτότητα που θυμίζει Τιμ Μπάρτον είναι πολλά πράγματα μαζί: μια ασυνήθιστη χριστουγεννιάτικη ιστορία, μια ωδή στη διαφορετικότητα και ένα εντυπωσιακό stop motion κομψοτέχνημα που αξίζει να δείτε στη μεγαλύτερη οθόνη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δαναός

Λ. Κηφισίας 109 (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.