Το Onassis Culture προσκαλεί Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τις ταινίες τους

Οι συμμετέχοντες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, live action και animation, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Onassis Culture

Το Onassis Culture στηρίζει το ανεξάρτητο ελληνικό σινεμά και τη φόρμα της ταινίας μικρού μήκους, αγκαλιάζοντας τη διαδικασία της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής εξέλιξης. Για δεύτερη χρονιά, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τις προτάσεις τους για μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, live action και animation έως στις 29 Φεβρουαρίου 2024. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την ομάδα του Onassis Culture και θα αφορούν συμπαραγωγές με ελληνικές εταιρείες παραγωγής.

Πέντε από τις προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσό 5 έως 15 χιλιάδων ευρώ η καθεμία. Οι ταινίες μικρού μήκους που θα επιλεγούν θα προχωρήσουν σε παραγωγή, για να βρουν τον δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη και να συναντήσουν το εγχώριο και διεθνές κοινό στα φεστιβάλ του κόσμου.

Στο πρώτο Open Call του 2023, η ομάδα του Onassis Culture επέλεξε πέντε πρότζεκτ μικρού μήκους που ξεχώρισαν για την ιδιαίτερη κινηματογραφική ματιά, την τολμηρή γραφή και τη δυναμική της ομάδας. Οι νικητές ήταν: "Αυτό το λαμπρό φως που αναβλύζει" της Λίας Τσάλτα, "Fouetté" του Δημήτρη Ζούρα, "MJ" του Γιώργου Φουρτούνη, "Last Tropics" του Θανάση Τρουμπούκη και "Τα Ζώα στο Δάσος" της Δήμητρας Μητσάκη.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση πρέπει να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό στο Onassis Directory μέσω του κατωτέρω συνδέσμου και μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση και να ανεβάσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σταδιακά μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών. Αίτηση εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.