Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/1

«Παρέλαση» κινηματογραφικών αστέρων προσεχώς στις μαρκίζες των σινεμά.

Next Goal Wins

"Παρέλαση" κινηματογραφικών αστέρων προσεχώς στις μαρκίζες των σινεμά.

Ένα Γκολ για τη Νίκη

Χολιγουντιανή feelgood ποδοσφαιρική οδύσσεια. Ο υποψήφιος για δύο Όσκαρ Νεοζηλανδός Τάικα Γουαϊτίτι ("Τζότζο", "Thor: Ragnarok") επιστρέφει αντλώντας έμπνευση από μια απίθανη πραγματική ποδοσφαιρική ιστορία. Συγκεκριμένα, εκείνη της Εθνικής της Αμερικανικής Σαμόας η οποία μετά από μια εξευτελιστική ήττα με σκορ 31-0, αναζητά τον προπονητή που θα την οδηγήσει στην πρώτη νίκη της. Στο ρόλο του κόουτς, ο Μάικλ Φασμπέντερ.

Μια Ζωή

Ο Άντονι Χόπκινς σε αντιναζιστική αποστολή. Ένας Λονδρέζος μεσίτης ταξιδεύει στην Πράγα το Δεκέμβριο του 1938 και συναντά οικογένειες Εβραίων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε Γερμανία και Αυστρία εξαιτίας της ανόδου των ναζί. Αμέσως, συνειδητοποιεί πως πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει όσο δυνατόν περισσότερους, προτού κλείσουν τα σύνορα της Τσεχίας. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Σερ Νίκολας Γουίντον, ο οποίος έσωσε συνολικά 669 παιδιά.

Το Αλάνι

Κοινωνικό δράμα βραβευμένο στο Σάντανς. Ένα από τα φιλμ που έκαναν την έκπληξη στο περσινό φεστιβάλ του Σάντανς, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης διεθνούς ταινίας, έρχεται με τη μορφή του ντεμπούτου της Σαρλότ Ρίγκαν. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια 12χρονη ονειροπόλα κοπέλα και οπαδό της Γουέστ Χαμ, η οποία ζει μόνη πλην χαρούμενη στο Λονδίνο. Όλα αλλάζουν, όμως, όταν εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή της ο αποξενωμένος πατέρας της, ο οποίος την υποχρεώνει να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως στη διεύθυνση φωτογραφίας της ταινίας βρίσκεται η Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, σκηνοθέτρια του "How To Have Sex".

Ο Γρήγορος Τσάρλι

Ο Πιρς Μπρόσναν σε ρόλο πληρωμένου εκτελεστή. Ένας εκτελεστής της μαφίας με τριάντα χρόνια εμπειρίας στις πλάτες του, τον οποίο ενσαρκώνει ο πάλαι ποτέ 007 Πιρς Μπρόσναν, οργανώνει ένα αμείλικτο σχέδιο εκδίκησης, όταν διαπιστώνει πως κάποιος πρόδωσε τη φαμίλια με την οποία συνεργαζόταν, έχοντας ως αποτέλεσμα την ισοπέδωσή της. Τότε, έχοντας παράλληλα στο πλευρό του μια απροσδόκητη συνεργάτρια, αποφασίζει να αποδώσει ο ίδιος δικαιοσύνη.

Μητέρα, Πατρίδα

Υπαρξιακό δράμα από την Ισπανία. Μια μητέρα προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην σε ένα ψαροχώρι της Γαλικίας, την ώρα που η κόρη της βρίσκεται στο κατώφλι της ενηλικίωσης. Ένα γεγονός που την οδηγεί στο να αναστοχαστεί βαθιά την πορεία της ζωής της.

Βάρδια

Βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Γρηγόρη Ρέντη. Για περισσότερο από μία δεκαετία, τα πλοία που διασχίζουν την επικίνδυνη ζώνη ανοιχτά της Σομαλίας προσλαμβάνουν μισθοφόρους για προστασία από τους πειρατές. Σήμερα οι επιθέσεις έχουν μειωθεί, αλλά οι μισθοφόροι αντιμετωπίζουν ένα νέο πρόβλημα: την έλλειψη δράσης.

Η Μελωδία της Ελευθερίας

Ένας αυτόκλητος τιμωρός ενάντια σε κύκλωμα trafficking. Ένας πρώην κυβερνητικός πράκτορας φτάνει στα άκρα για να διασώσει μια ομάδα παιδιών που έχουν πέσει θύματα απαγωγής από κυκλώματα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

Οι Οργανοποιοί των Εξαρχείων

Πορτρέτο των τεχνιτών από τον Νίκο Παπακώστα. Ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή και το έργο των οργανοποιών που βρίσκονται στην οδό Αλιπέδου και οι οποίοι κατασκευάζουν χειροποίητα μουσικά όργανα της ελληνικής λαϊκής μουσικής.

Τρεις Κλέφτες και Ένα Λιοντάρι

Σκανδιναβικό animation. Τρεις κλέφτες περνούν τις μέρες τους ληστεύοντας παρέα με το πάντα πεινασμένο λιοντάρι τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το στόχαστρο του αστυνομικού της μικρής πόλης όπου ζουν και της αυστηρής θείας τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".