"Return Οf Τhe Creeps": Το μουσικό ντοκιμαντέρ της δισκογραφικής που σημάδεψε τα 80's έρχεται στον κινηματογράφο Άστορ

Ιστορίες 33 και 45 στροφών, ιστορίες με κειμήλια και εικόνες που μένουν σε κόντακ χαρτί.

Return Οf Τhe Creeps

Λίγο καιρό μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Punkfilmfest Berlin στο Βερολίνο, όπου απέσπασε το βραβείο κοινού, και αμέσως μετά την συμμετοχή του στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ Αθήνας και Μπράουνσβαϊγκ, το "Return Οf Τhe Creeps" ετοιμάζεται για την έξοδό στον Κινηματογράφο Άστορ 8 και 15 Δεκεμβρίου. Από τον δημιουργό του "Music For Ordinary Life Machines", Νίκο Χαντζή, ένα νέο μουσικό ντοκιμαντέρ ξετιλίγεται στο άσπρο πανί και έρχεται να μάς διηγηθεί κάτι από τα αθηναικά σκοτεινά μουσικά 80's. Ιστορίες 33 και 45 στροφών, ιστορίες με κειμήλια και εικόνες που μένουν σε κόντακ χαρτί.

Return Οf Τhe Creeps

Αθήνα, 1982. Κάπου ανάμεσα σε Κυψέλη, Πατήσια και Εξάρχεια, γεννιέται η Creep Records. Στον βραχύχρονο αλλά πλούσιο κατάλογό της, έκαναν το δισκογραφικό τους πέρασμα μερικές από τις σημαντικότερες μπάντες της εγχώριας new wave, post punk και dark wave σκηνής. Σε διάστημα τεσσάρων μόλις χρόνων, η Creep κυκλοφόρησε μια σειρά από εμβληματικούς δίσκους, οι οποίοι έως σήμερα αποτελούν έργα ανεκτίμητης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας. Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις του ιδρυτή της, Μπάμπη Δαλίδη, αναδύεται ένα ντοκιμαντέρ για μια από τις πρώτες και επιδραστικότερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στην Ελλάδα που έδωσε στέγη σε αρκετές underground μπάντες των 80’s, όπως οι Yell-Ο-Yell και άλλοι πολλοί.Το έργο πλαισιώνουν μέλη των συγκροτημάτων που δισκογράφησαν στην Creep, όπως οι Angelo & His Egos, Art of Parties, Clown, Cpt Nefos, Headleaders, Metro Decay, Rehearsed Dreams, The Reporters, South of No North, Villa 21 και The Vyllies.

Return Οf Τhe Creeps

Οι προβολές αναλυτικά

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου | 10 μ.μ.

Προλογίζει ο Παναγιώτης Μένεγος (Δημοσιογράφος | News24/7, Ραδιοφωνικός Παραγωγός | Λατέρνατιβ - Εν Λευκώ 87.7). Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει Q&A με τον δημιουργό. Η βραδιά συνεχίζεται στο φουαγιέ του Άστορ με ένα after party με Dj Set από τον Sanity Assassin. Είσοδος Ελεύθερη. Έναρξη 11.50 μ.μ.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου | 10 μ.μ.

Προλογίζει ο Θεοδόσης Μίχος (Δημοσιογράφος / News247, Ραδιοφωνικός Παραγωγός / Οι Πρωινοί του Best – Best Radio 92.6) Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει Q&A με τον δημιουργό.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.