Ένα prequel του Dune για το HBO Max είναι ήδη στα σκαριά

Όσα γνωρίζουμε για το Dune: The Sisterhood που θα σκηνοθετηθεί από τον Γιόχαν Ρενκ.

Dune

Μπορεί να μην το έχεις ακούσει μέσα σε όλες τις πρεμιέρες και τις αλλαγές στο HBO Max, αλλά ένα prequel του Dune έρχεται στην πλατφόρμα με τη μορφή μιας σειράς και το cast δεν έχει να ζηλέψει στην κυριολεξία τίποτα από αυτό των ταινιών του Ντένις Βιλενέβ.

Είτε σου έχει κολλήσει η ιστορία λόγω του μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ είτε λόγω των σχετικών διασκευών που έχουν γίνει, σίγουρα θα θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον κόσμο του Dune και τους χαρακτήρες του. Το HBO Max έχει τη λύση και όπως φαίνεται δεν θα αργήσει να μας την δώσει στο πιάτο. 

Το Dune: The Sisterhood, όπως θα ονομάζεται η σειρά, θα σκηνοθετηθεί από τον Γιόχαν Ρενκ που βρίσκεται πίσω από το συγκλονιστικό Chernobyl και θα βασίζεται στο μυθιστόρημα Sisterhood of Dune των Μπράιαν Χέρμπερτ (γιου του Φρανκ Χέρμπερτ) και Κέβιν Τζ. Αντερσον.

Τι πραγματεύεται το prequel του Dune;

Η ιστορία του διαδραματίζεται 10.000 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Dune. Επικεντρώνεται συγκεκριμένα στις αδελφές Βάλια και Τούλα Χαρκόνεν στον αγώνα τους ενάντια στις δυνάμεις που θέλουν να τερματίσουν την ανθρωπότητα και να απειλήσουν ολόκληρο το σύμπαν. 

Cast υψηλότατων προδιαγραφών

Στη σειρά θα πρωταγωνιστήσουν η Εμιλι Γουάτσον (Chernobyl, My Monster and Me) και η Σίρλεϊ Χέντερσον (Harry Potter, Bridget Jones), οι οποίες θα υποδυθούν τις αδελφές Χαρκόνεν. Μαζί τους θα είναι επίσης η Ιντίρα Βάρμα (Game of Thrones) ως αυτοκράτειρα Ναταλία, ο Τράβις Φίμελ (Vikings) ως Ντέσμοντ Χαρτ, καθώς και οι Φαϊολίν Κάνινγκαμ, Σάρα-Σόφι Μπουσνίνα, Σάλον Μπρουν Φράνκλιν, Κλόι Λία και Αοίφ Χιντς.

Η πρεμιέρα

Τα καλά νέα είναι πως ο σκηνοθέτης επιβεβαίωσε στο Instagram ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα του Dune: The Sisterhood. Τα κακά νέα είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, και δεδομένου ότι βρισκόμαστε σχεδόν στο 2023, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2024 ή ακόμη και το 2025 για να δούμε τα πρώτα επεισόδια.

Και αυτό είναι λογικό, μιας και το "Dune: Part 2" θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου του επόμενου έτους, συνεπώς θα ήταν αδύνατο να βγει η σειρά νωρίτερα. 

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.